Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ynax píše:
protože musíte počítat s budoucností… ty budeš mít rodičák asi přes přítele na 3 roky, že? A co když po 3 letech nenajdeš práci? Pak budete mít jen těch 17tis. Bála bych se toho, kor když nemáte nic našetřeno
No jenže i ten nájem musí každý měsíc zaplatit. Tak jaký je pak rozdíl platit nájem a platit hypo?
Ja bych urcite nesla. V prosinci jsem nasla na testu 2 carky, nejdriv jsem mela pocity, jako ty, protoze s chlapem se kterym jsem to cekala, tak mel zalozenou rodinu jinde, ale zas jsem si rekla, ze to tak ma byt. 1 den me prepadaly myslenky o potratu a nakonec jsem se rozhodla. Jenze 5 dni po mem rozhodnuti jsem to dostala, mela jsem to cca tyden a po dostani uz na testu byla jen 1 carka, proste to odeslo.
Do dneska to nesu psychicky spatne a je to mesic. Neustale brecim a je mi to lito, ale asi to tak melo byt.
Rozhodne bych si mimi nechala. Pokud si chytra, daji se vydelat i penize pres internet - psanim clanku, vkladanim vecma do databaz. Zeny jsou silny stvoreny a pro ty roztomily prcky udelaji cokoliv.
Rozhodne za me ne potrat a nechat si to. ![]()
@terinka4444 píše:
Zase přes anikoncepcije na čase, udělat seznam, kdo všechno otěhotněl přes antikoncepci a poslat to výrobcům, ať s tím něco dělají.
antikoncepce selhává hlavně studentkám, které ještě nepracovaly.Asi je chyba ve výrobcích. Takové léky by měly mít napsáno nevhodné pro děti do 18let. Z důvodu většího rizika selhání.
@LUCIPERKA-ddub píše:
No jenže i ten nájem musí každý měsíc zaplatit. Tak jaký je pak rozdíl platit nájem a platit hypo?
Neni v tom rozdil. Vidim spis to, ze hypo je lepsi varianta. Investujes do veci, ktera bude tvoje, kort nemovitost v dnesni dobe je dobra.
Vzdycky se da v horsim pripade byt pronajmout a jit treba k rodicum, kdyz u nich ma podporu. ![]()
@angelsface píše:
Neni v tom rozdil. Vidim spis to, ze hypo je lepsi varianta. Investujes do veci, ktera bude tvoje, kort nemovitost v dnesni dobe je dobra.
Vzdycky se da v horsim pripade byt pronajmout a jit treba k rodicum, kdyz u nich ma podporu.
Právě, tak to vidím i já, proto jsem se na to ptala @ynax
@ynax píše:
protože musíte počítat s budoucností… ty budeš mít rodičák asi přes přítele na 3 roky, že? A co když po 3 letech nenajdeš práci? Pak budete mít jen těch 17tis. Bála bych se toho, kor když nemáte nic našetřeno
@nimitka píše:
Ahoj holky, jsem zoufalá. Otěhotněla jsem velmi nečekaně přes HA…najednu stranu mam strašnou radost, ale bude mi 19, budu maturovat, bydlím s rodiči a prarodiči…no, zkratka jsem mlaďoučká!
Já si mimi chci strašně nechat, mamka to sice vzala moc dobře, ale očekává, že pomažu na potrat, tatka mi rekl, ze je to moje rozhodnutí a že mě podpoří ať bude jakékoliv. Přítel chce, ale bojí se, že nevyjdeme s penězi. On sice vydělává, ale taky je u rodičů…ti to ještě nevědí…u nich to je komplikované, mají složitou finanční situaci, takže spíš on živí je.
Já se bojím, že už bych pak mimčo mít nemohla, trpím na záněty močového měchýře.
Tak…snad jsem napsala vše podstatné, tak prosím raďte.
Ahoj,
potrat považuju za opravdu krajní řešení..dítě není věc, roste v tobě malý človíček a to je zázrak…Tuhle jsem tu četla jednu diskusi, psala holka, že absolutně vůbec necítí žádný vztah k tomu dítěti, co nosí v sobě, ba co víc, spíš ho jakoby neměla ráda, nesnášela okolní řeči ohledně svého těhotenství..a po porodu sem psala, že všem děkuje, kdo jí podržel, že její miminko je to nejcennější v jejím životě a že takovou proměnu u sebe vůbec nečekala..
Moje sestřenka otěhotněla v 17, její máma jí ukecala na potrat a holka se celý život od té doby utápí v nevalné psychické situaci a nemůže mít děti, do toho hormonální problémy…
Nechápu trochu tvojí maminku - tak vzala to dobře nebo chce, aby jsi šla na potrat? Mě to nějak nepasuje dohromady. ![]()
Pokud by jsi si však dítě nenechala jen kvůli názoru tvé maminky nebo kvůli maturitě a šla proti svým pocitům, budeš možná do smrti litovat. Tak, jako porod ovlivní hormony ženy „do plusu“, potrat často s ženskou zacvičí na celý život tak, že si to možná ani nedovede představit. Tuhle jsem viděla nějaká videa, jak malé miminko, ještě v 1. trimestru, při potratu uhýbá a pak jakoby i vykřikne..bylo mi z toho vážně zle
![]()
Opravdu dobře to promyslete s přítelem, moc vám držím palce.. ![]()
@LUCIPERKA-ddub píše:
Právě, tak to vidím i já, proto jsem se na to ptala @ynax@ynax píše:
tak ono to nakonec bude poplatky- provoz bytu + hypo + pojištění k hypo (to už dneska snad ani bez nelze) + poplatky za popelnice/správy budovy atd (podle toho kde a co koupí) chce to opravdu dobře spočítat ![]()
@LUCIPERKA-ddub píše:
Právě, tak to vidím i já, proto jsem se na to ptala @ynax@ynax píše:
Dneska tech 17tis ma kazdy 2. Muj kamarad taky plati hypo 5 tis. A vydelava tech 17tis a zvlada to. Je pravda, ze nema rodinu, ale v rodine na to jsou 2. Jak rikam, zakladatelka pokud je chytra. Muze neco si privydelat na netu. Navic. Nikdo dneska nema praci jistou. Muzou ho vyhodit za mesic a nebo za 20 let..
@Drakelous píše:
tak ono to nakonec bude poplatky- provoz bytu + hypo + pojištění k hypo (to už dneska snad ani bez nelze) + poplatky za popelnice/správy budovy atd (podle toho kde a co koupí) chce to opravdu dobře spočítat
platí se do fondů oprav. Výše se jak kde. Poplatky za pepelnici se platí jednou ročně ![]()
Splátky za pojištění už sou zahrnuty přímo ve splátkách hypo. Inkaso (elektřina, voda, topení…) to by snad museli platit i kdyby platili nájem.
Dle mého je hypotéka fakt lepší než být v podnájmu. Sami máme hypotéku, takže vím. ![]()
@Drakelous píše:
tak ono to nakonec bude poplatky- provoz bytu + hypo + pojištění k hypo (to už dneska snad ani bez nelze) + poplatky za popelnice/správy budovy atd (podle toho kde a co koupí) chce to opravdu dobře spočítat
Tak daji za poplatky 3-4tis, mozna ani to ne a za 8-9tis moc slusny byt pronajmout nejde, ale nevim, kde zakladatelka bydli. Ja to beru podle Prazskych cen.
@nimitka píše:
Holky, jste zlatíčka. Vím, že to je na mě, ale i tak jsem potřebovala nějaké názory od nezaujatých lidí slyšet.
Přítel má stálou práci, má cca 17tis., podle mě se to dá zvládnout…on chce případne hypo ma byt, ale i tak si myslím, že s tím + těch mých 6-7tis. to nebude tak zlé. Nikdy jsě nebyla pařicí typ, už od 15ti je mojí prioritou rodina.
NO tak za těchle podmínek, bych to viděla jako naprosto v pohodě. To jsou naše momentální příjmy a to máme druhé dítě. ![]()
@LUCIPERKA-ddub však ano, snažím se upozornit na vše s tím spojené a když se ty 1× roční poplatky rozpočtou také to hodí nějakou korunu… Tak pokud máte hypo tak učitě víte, že to není nic levného. Otázkou je také, zda a jak vysokou její přítel dostane.
Rada bych nejakou brigadu treba i pri miminku. Máme dvě rodinné známé, ktere podnikaji a jsou strasne hodné + muj strejda je provozni v restauraci, takze mam urcite moznost si nejakou kacku vydelat i s miminkem. ![]()
Tak maturitu by stihla udelat. I kdyz i s tou se dneska hleda tezkk :-/
Přesně jak píše @angelsface kdo má jako práci v dnešní době jistou? Někdo si vydělává 50 mesíčně, vezme hypotéku na 20 tis. a pak příjde o práci. U nás se to moc řeší, moje kamarádka si vzala holandana, žijou tam a sama říkala už x krát, že kdo tam nemá hypotéku tak NEBYDLÍ. Každý to bere normálně, žádná tragédie. Vždycky se dá byt prodat, pronajmout atd. Kdybych měla čekat až budu mít našetřeno, tak se stěhuju do vlastního za 50 let.