Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já jím úplně normálně a zatím jsem přibrala dvacet kilo. Tak nevím, asi budu muset změnit taktiku.
Jo a ještě na mě dobře fungovalo, jíst cokoliv, ale nejíst po 17 hodině, to jsem taky hubnula, ale to taky dlouho nešlo, protože já chodím spát celkem pozdě a hlady jsem pak nemohla usnout a navíc ty hororový sny
Zas výhodou bylo, že to šlo dolů fakt rychle a přes den jsem se neomezovala.
Ahoj, prosím o pomoc, je mi 17 let a jsem už nějakou dobu vylecena z anorexie, jenže potom jsem něco zase nabrala a pak mě to nějak stvalo tak jsem začala zase hubnout, ale už se hlidam nějak, měřim 180 a vážím 56 dnes ráno jsem měla 55kg…občas mě honí mlsná a neodolam, jenže ty výčitky po tom jsou hrozne, sladké si dopreji třeba 2× týdne a cvicim 3× týdne, jim zdrave a hlidam si každé jídlo, i porce jsou v pohodě.
Mama mi řekla ze jestli ještě zhubnu tak mě nechá odvést ale i prez to ze jsem si včera dala 2 nanuky mi přijde ze váha proste nic… bojím se hřešit ale někdy s tím nejde proste nic dělat, jenže ty výčitky ze priberu jsou strašne poradíte mi prosím jestli je to s tím sladkým v pohodě nebo co mám vlastně dělat a jak zamezit tomu, aby šla váha dolu? Předem moc dekuji
@Verunka3458 no anorexie v tobě ještě je zjevně..a pokud máš takovéhle myšlenky…tak vyléčená nejsi.
@Verunka3458 180 a 55kg? To je hodně málo, podvaha máš nějakých 17 BMI na tvoji výšku. jen koukej jist poradny porce, když cvicis tak si kup protej a dej si do vody 60g a vypij to, vždy 2 hodiny po cvičení a před cvičením si dej 3 lžíce hroznového cukru.
Já mám 164 a 49 kg jsem v podvaze, ale máme to dané geneticky což je něco jiného. Před porodem jsem měla 53.
@Malike jenže já hubnout už nechci ale, jen se bojím přibrat, vyhledávala jsem jestli si mužů dat každý den třeba nanuka aby váha nesla porad dolu, jenže se nikde nic o tom nepíše a já se bojím ze bych nabrala
@Anonymní jenže já to nemám dane geneticky, dříve jsem byla obézní, než jsem se dostala do hubnutí a na svůj věk jsem byla docela dost obézní, proto se bojím si něco dopřát třeba, protože bych mohla nabrat
@Verunka3458 Ano, muzes si dat kazdy den nanuka, protoze pokud takhle resis nanuka, tak si dokazu predstavit, jak jis normalne a tim padem ti jeden nanuk nic neudela. Ale zacni vazne uvazovat o psychologovi nebo psychoterapeutovi, protoze jsi porad anorekticka a urcite nejsi vylecena, kdyz takhle uvazujes. Jenom zatim nejsi vyhubla na kost. Pokud si nevis rady s tim, jak jist, abys nehubla, nebo naopak nepribirala (otazkou je, kolik jsi vlastne vazila, kdyz jsi pribrala), zajdi si k vyzivovemu poradci, aby to s tebou probral.
Proč se bojíš že priberes? Přítel řekl že tě opustí když priberes?
@Verunka3458 píše: @Anonymní jenže já to nemám dane geneticky, dříve jsem byla obézní, než jsem se dostala do hubnutí a na svůj věk jsem byla docela dost obézní, proto se bojím si něco dopřát třeba, protože bych mohla nabrat
Ano nemáš, jsi anorekticka. Ty klidně jez denně nanuka, ale hlavně jez vydatné jídlo a pořádné porce.
@Verunka3458 vidim ze nejsi psychicky v poradku co se tyce jidla, resis zda muzes jist nanuk… Vim, jak se citis, protoze jsem na tom byla stejne jako ty - myslela jsem jen na jidlo a na to, kolik vazim. Rodice bohuzel nevedeli jak na tom jsem - co mam v hlave, moc se o me nezajimali. Dostal me z toho az muj nynejsi manzel. No pribeh je to dlouhy, ale co chci rict je, ze to neni sranda, mela bys promluvit s maminkou a nejak se lecit, i kdyz vim ze udelat to neni jednoduche - anorexie ma svou hlavu. Jenze ty nevis jake problemy si privodis do budoucna kdyz nebudes jist -
jak ja byla blba, kolik vitaminu chybelo memu telo, a ver ze se to projevi. A kdyz jsem chtela miminko, nebylo to jednoduche, kdyz jsem ani menstruaci nemela. Promin za ten sloh, ale opravdu s tebou citim, je to pro me citlive tema. Nenech to zajit tak daleko jako ja.
Jenže já dochazim k psycholozce a mama o tom ví, ji zdrave semnou ale boji se o mě, přijde mi ze jim normálně jako, začala jsem jist k vůli máme i kaši a těstoviny, fakt mi přijde ze se stravují normálně, vychrtla si neprijdu ale lidi říkají ze se stracim no, jen si neprijdu tolik hubena ze bych si třeba to sladké každý den dala, proste ten strach ze mi ten cukr a tuk půjde do těla nebo rukou když začnu jist každý den něco sladkého je proste blbej no
@Verunka3458 já bych to než sladkým řešila stravou sice zdravou, ale, pořádnou' - luštěniny, maso, vejce, mléčné výrobky atd. Jo a nanuka si samozřejmě dát můžeš:), jen denně bych ho do sebe necpala spíš kvůli sajrajtum co obsahuje. To abys nehubla ti zajistí spíše normální strava bohatá na všechny živiny- sacharidy, bílkoviny, zdravé tuky i vlákninu.
@Rezii jenže to mám taky, sice jim docela malé porce toho a furt studuju co to obsahuje ale mám to, mohu si to sladké dat i o půl pate třeba? nebo to něčemu vadi? Snazim se vás poslechnout ale ta nejistota tam proste je
@Verunka3458 píše:
@Rezii jenže to mám taky, sice jim docela malé porce toho a furt studuju co to obsahuje ale mám to, mohu si to sladké dat i o půl pate třeba? nebo to něčemu vadi? Snazim se vás poslechnout ale ta nejistota tam proste je
Jo klidne si dej. A uprimne, musis byt vychrtla. Ja mam 173cm, po jedne nemoci jsem vazila 55kg a byl to des.
Do jidelnicku pridej vic bilkovin a zdravych tuku. A kdyz cvicis, sladkeho se bat nemusis. Ja si vahu i po detech drzim cca na 58kg. A hresim v podstate denne. Cvicim tak 2-3× tydne. Obcas mam obdobi, kdy treba tydny necvicim, jim furt stejne a vaha se drzi + - 2kg. Takze nic desnyho.