Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Afrikana píše:docela tomu verim …. taky bych potrebovala zhubnout , ale rozhodne nechci svaly jen shodit
@Lynette Otazkou je, jak slecna ke svalum pristupuje. Osobne jsem taky pro ne, ale mam znamou - „ex“anorekticku, ktera se svalu doslova stiti a idealem je pro ni extremne hubena postava s rucickama a nozickama co nejtensima, protoze to je pro ni nejhezci. Postavu ma asi jako tady slecna a je se sebou naramne spokojena. Jedina jeji starost je, aby nepribrala a hlavne nedejboze nemela svaly, takze ve finale je z ni hubena kostra s pazemi jako hulcickami. Opravdu to vypada desive. Kdyz jsem ji kdysi nabizela, jestli nechce se mnou na cviceni, protoze mela nejakou depku, tak se hned zajimala, jestli z toho nebude mit svaly a jestli je to dobre cviceni na tuk, protoze potrebuje zhubnoutChvili jsem na ni nevericne koukala, pak jsem se zeptala, co presne chce hubnout, kdyz na sobe uz prakticky zadny tuk nema, a bylo mi receno, ze to bych se divila
Ona si proste zaklada na tom, ze je v podstate pruhledna, a pri predstave, ze by nekdy vlastnila kulaty zadek, by stoprocentne omdlela hruzou
@Lioness34 píše:
@Afrikana Jj, má to tak nastavené… nicméně ale chlapům se to nelíbí… vycvičena postava - zadek prsa nohy… to je proste pecka. Ale to se těžko anorektickam vysvětluje - ony vypadají jako kluci - mladí kluci… vůbec ne jako dámy nebo ženy… přitom to je tak sexy
co se libi chlapum, je v teto diskuzi snad uplne vedlejsi?
@Venetia píše:
co se libi chlapum, je v teto diskuzi snad uplne vedlejsi?
Ano, není to to hlavní. Nicméně to s tím trochu souvisi. Ale samozřejmě, ze záleží na tom jak se cítí žena. Ovšem ne když má anorexii a je hodne hodne stihla… hezké to není a zdravé teprve ne.
@Verunka3458 píše:
@Lioness34 dekuju moc😇
Já o Tobě vůbec nepochybuji ![]()
@Verunka3458 svaly nejsou jen o cvičení ale taky o tom stravování. To chce sníst každý den maso, vajíčko a mléčný výrobek a zeleninu - dobre jsou ty mražené smesy a do toho posilovat a hodně spát. Pokud nenaberes svaly musíš zvětšit porce a tloustnutí se bát nemusíš - tloustne se z cukru a tuku a ne z vajec, liboveho masa a zeleniny a co se mléčných výrobků týče tak jeden hrnicek kefíru denně nebo smetanový bílý jogurt fakt jen přispějí k tomu aby se vstrebavaly živiny z toho co snis.
Zmrzliny bys podle mě jíst neměla už jen protože je to tuk s cukrem a tvému tělu to nedá nic. Ty potřebuješ své nemocné tělo zásobovat bilkovinama, minerály a vitamíny a aby to tělo přijalo je nezbytné mít je každému jídlu i trošku tuku ale nemusí to být sádlo nebo máslo - stačí si tu uvařenou zeleninu velmi lehce pokapat olivovým olejem. Je to nutné - bez tuku tělo není schopno přijmout z jídla vitamíny A, D,E, K. A co se ovoce týče tak půlka jablka nebo tři meruňky nebo dvě kiwi denně stačí. Jo a málem bych zapomněla - taky každý den sníst jednu lžíci slunečnicových semínek a dvě lžíce ořechů - buď vlašské nebo mandle bez slupky. Když nebudeš jíst pečivo nemělo by to vadit.
Doporučuji vykašlat se na vzhled a zaměřit se na zdraví. To mi vždy velmi velmi pomohlo. Skoč si na krev nech si udělat test na železo, vápník, vitamin D, B12, štítnou zlazu a jaterky a uvidíš že ty hodnoty budou úplně jinde než by měly být. Když si dáš za cíl mít ty hodnoty idealni tak začneš být posedlá něčím jiným a tentokrát ti to zdraví nevezme ale přinese.
@Verunka3458 píše:
@koumes já vim, jenže já proste pribrat nechci chápeš? budu dělat vše abych nehubla ale přibrat je pro mě nemožnosti
A to, že něco jíš je proč - tey myslím ty poháry a zmrzliny? Mš na to chuť? Pak TI něco chybí…tělo umí vyslat jen tři základní zprávy v totmo ohledu, chuť, žízeň a hlad…hlad umíme odbourat, žízeň a chuť většinou ne. Pokud tělo touží po sladkém, chybí mu energie, tedy bílkoviny a tuk, zkusila bych být Tebou zařadit třeba vajíčko (celé) k snídani, ideálně 2, to zvládneš?
@Verunka3458 Začni cvičit - silové cvičení, cvičení typu běhání, aerobik a podobné zařaď, až něco přibereš. Řekni mámě, ať ti koupí Nutridrink, dej si 1 denně. Nezapomínej na snídaně, nepřejídej se, stačí malé porce, ale nikdy snídani nevynechej. Jednoho nanuka neřeš, ale určitě se necpi sladkostmi, stejně to není zdravé a sice smýšlíš trochu anorekticky, ale může to být naopak výhoda, že se dokážeš hlídat a nepřecpeš se. Před cvičením si dej třeba mléčnou rýži s ovocem a samozřejmě normální oběd a večeři, co máte doma/ve škole. A choď zavčas spát - řekněme do půl 12 v posteli, nevyspání taky ovlivňuje hormony v těle, někdo z nevyspání a stresu hubne, někdo tloustne…
@Almatka k snídani mám rada ovesnou kaši, to je diky bohu aspoň jediné jídlo na které se těším a které mám fakt rada, to však po celém zbytku dne u jiných jídel neplatí…
Nedokážu si představit ze bych snidala něco jiného než kaši.
@Lynette je mi to jasný já jen mluvila o těch chuti a vycitam z toho co nás prepadavaji…
Mama mi nedávno koupila nejakej natural protein a já se snazim ho cpat úplně do všeho jen mě nenapadá co s nim, protože vsude ho dávám málo, jelikož se s toho stane pak kaše:D
Asi s tím neumim no a hledat recepty a takový věci mě moc neláká.
Jím 7 - 8× denně, mini porce (do 150g) čehokoli. Sladké, slané, moučné. Jen nepřekročím hranici 150g. Piju i colu, jím sladké, docela dost. Mezi jídlem a pitím dělám minimálně 30 minut pauzu. Základ je neroztahovat si žaludek, pak není hlad.
Chodím do výživové poradny a pravidelně na krevní rozbor. Jsem zdravá.
Za dva roky 55kg dole
Anonym jinak prosím smazat, chodím sem známí a nechci aby každý věděl že jsem před dvěma lety byla kulička.
Simča.
@Verunka3458 píše:
@Almatka k snídani mám rada ovesnou kaši, to je diky bohu aspoň jediné jídlo na které se těším a které mám fakt rada, to však po celém zbytku dne u jiných jídel neplatí…
Nedokážu si představit ze bych snidala něco jiného než kaši.
Ovesna kaše je super!! Dej do ni ovoce a odtucneny tvaroh klidně 150g - a ostatní jídla musíš jist taky takove co ti chutnají… chystej si je den dopredu… klidně na oběd kuře plus brambory/nebo ryzi… večeře maso a salat. Na svačiny pomazánky z odtucnenehintyvrun- s tunakem nebo vajickovou… nebo volske oko. Na oběd čočku / nezahustuj moukou a k tomu vejce… všude hodne zeleniny… ovoce do 15h pak už ne. A protein můžeš urcie taky ale nedá se jist neustále… na svačinu ok ale ke vsemu to se
časem teda…
Ovesná kaše je moc bezva. Zkus si někdy udělat i ta vajíčka. Myslím, že jsi na dobré cestě. @Tiger-lily ti dobře radí, jukni na její profilovku, jakou má skvělou postavu.
Jinak myslím, že si můžeš dát ovoce, nebudeš mít špatné svědomí a uspokojíš chuť na sladké. Teď je sezóna jahod, tak si je dej třeba s tvarohem nebo klidně se šlehačkou. Sladit si to nemusíš. A taky jez luštěniny, pohanku. Moc ti držím palce.
@Lioness34 proč odtučněný tvaroh? Může normální. Tuky jsou třeba, rozhodně neztloustne po tučném tvarohu nebo jogurtu.
A k večeři bych přílohu nevynechávala, vždyť má 55 kg na 180 cm. A cvičí aby přibrala svaly, měla by jíst pořádně a vše.