Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lollitka píše: Více
Jednou nahoru, jednou dolů. Snažím se plašit nepříjemné myšlenky na útěky do škodlivých věcí prací, dětmi, dalšími činnostmi, což je ale vytloukání klínu klínem - uvědomuji si rizika workoholismu, vyhoření, přepínání fyzických a psychických sil. Jak jsem psala výš, život je o hledání rovnováhy a čím déle v něčem a s něčím žiješ, tím hůř se s tím loučíš - naučená bezmoc? Stockholmský syndrom k psychickým poruchám?(ber to s velkou nadsázkou ![]()
@Anonymní píše: Více
Nevím kolik ti je let, ale postava nebo přesněji řečeno, ty tělesné proporce, se postupem věku přece jen mění…
Třeba já, mám tak 15 let, dá se říct, stejnou váhu a zrovna ty kalhoty co jsem nosívala, mi už taky nepasují tak jako dřív. ![]()
Ale jinak, si dávám všechno na co mam zrovna chuť a je mi úplně fuk, jestli je to nezdravé nebo už časově nevhodné.
Já teda zastávám to pravidlo, „cokoliv, ale všeho s mírou”.
![]()
Tak neblbni a zbytečně se neužírej nějakým pocitem viny a dopřej si všeho na co máš chuť. ![]()
Řekla bych, že pořád máte poruchu příjmu potravy. Nebo minimálně velmi slušný náběh. A je otázka, kam to spadne. Zda znovu do anorexie, nebo třeba naopak do přejídání… Na mě z toho čiší celoživotní špatný vztah k vlastnímu tělu a jídlu. Bylo by potřeba zjistit, na co přesně je tohle celé reakcí. Protože bez toho se dál moc dobře nepohnete. Můžete se zkusit stravovat tak, jak byste měla, abyste měla zdravou váhu i tělo, ale nejspíš si z toho uděláte jen další formu restrikce. Dokud musíte něco ohledně jídla držet silou vůle, k něčemu se nutit, tak máte problém. A s tím, jak vnímáte své tělo, to taky nepomůže. Chce to na to jít z druhé strany. Když změníte vztah k tělu a jídlu, začne to potom fungovat víceméně samo, aniž byste musela někde napínat vůli k prasknutí, abyste se buď donutila jíst méně, více, nebo zdravé věci, které si ve skutečnosti dát nechcete atd… A protože za špatným vztahem ke svému tělu a k jídlu bývá obvykle velmi bolavé trauma, bylo by lepší to začít rozkrývat s odborníkem…
A celkově se cítíš jak?
Takto od oka mi to přijde jak stálý deficit. Zajdi k nutričnímu, nech si primárně změřit tělo, a vypočítat bazál a poté rozeberte jídelníček.
Také doporučuji přes praktika krevní testy.
Blíží se advent a svátky, konej, bude zatěžový čas.
Jim všechno, na co mám chuť. Akorát se z toho někdy pošeru. Po třicítce jsem začal rosolovatět v bocích, jinak vše v pohodě.
Tak když jíš jak jíš, tak se nediv že máš chutě. Co snídáš a obědváš? Máš dostatek bílkovin? Proč celé odpoledne nic nejíš? Přijde mi, že se zase řítíš do propasti. Kolik měříš a vážíš? Jestli na tobě plandaj kalhoty, nemáš žádný zadek atd, tak asi tlustá nebudeš.
@arinecka snidam vetsinou cerealie s mlekem, nebo kefir s nejakym pecivem, croissant atd. nebo jen jogurt, obed varim i pro dite takze vetsinou nejake omacky, polevky, testoviny, ryby
dopoledne mam hlad ale reknu si ze nebudu jist kdyz treba za hodinu mam obed, vim ze je to nesmysl a spatne, predtim jsem jedla i dopoledne..merim 156cm a mam 41-42kg coz taky vim ze je malo
@Elielieliii celkove se citim na nic..mam dny kdy se citim dobre ale je jich malo, spis koukam furt na fotky jak jsem vypadala predtim a akorat to obrecim, jak zas padam do tyhle propasti, asi bych zajit mela protoze si vanoce chci uzit a s tim i to jidlo a cukrovi..
@andiedvorakova hezky napsane, je pravda ze to vychazi i z toho ze neprijimam svoje telo ale neni to celozivotni, driv jsem treba byla i za postavu chvalena, kdyz jsem se z toho tenkrat dostala tak jsem opet jedla vsechno, opravdu jsem jidlo milovala a slo to znat, citila jsem se a vypadala zdrave, nevim co se to deje a hlavne proc..odbornika jsem odkladala nebo si porad rikam ze to neni potreba ale kdyz ctu tohle vse od vas tak si myslim ze mam v tomhle asi dost zkresleny predstavy..
@Černá Madonna libi se mi vas pristup, vse ale s mirou, kdybych tohle mela v hlave ja tak bych se treba neutapela vycitkami ze si dam neco navic mezi obedem nebo veceri:(
A brecis, ze tenkrat jsi byla hubenejsi an tech fotkach? Nebo proc?
Jis spatne a tyras se hlady. Proc si ke snidani nedas treba dve vejce, krajic celozrnneho peciva + zeleninu. Odpoledne ke svacine treba tvaroh, zeleninovy salat, banan, cokoliv?
Vis sama ze vazis malo, ale stejne si nedas rict. Je to bohuzel v hlave a to sama nezvladnes.
Myslela jsem fyzicky.
tak jestli „ASI“.. Hele, s tímhle se buď popereš nebo ne. Ne nic jako ASI a MĚLA BYCH.
A doporučuju to řešit zavčasu, protože už nejsi teen, s věkem ta regenerace prostě trvá dýl, plus máš tělo vyšťavené i těhotenstvím, a po, máš na starost péči o dítě… Takže ať se neozve zdravíčko…
@Tarena ne
prave ze proto, ze jsem mela neco kolem 48kg a citila jsem se fakt dobre a dokonce jsem vypadala dobre, ze jsem dost kriticka tak si u tech fotek reknu ze jsem vypadala jako zena, ze jsem mela postavu akorat a dokonce mi to potvrdil i pritel, taky uznal ze jsem vypadala lip, ikdyz to pak,, zakecal'' tim ze pro nej jsem i ted krasna, ale vim ze jsem se mu libila predtim vic