Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyz ti padaji kalhoty, tak hubena jsi, ne? nebo si je kupujes zamerne o dve cisla vetsi?
Jinak zalezi, co k te snidani, k obedu a k veceri mas. Nekomu tri vyvazena jidla denne vyhovuji.
Jo, jím vše, jen hlídám množství. Ale ty máš evidentní psychický problém, nezvažovala jsi psychoterapii, ať do toho zase nespadneš? Rozhodně bych vyhledala odbornou pomoc.
Nenormalne premyslis o jidle, takze bud uz tu PPP mas a nebo mas k tomu vykroceno. Uz to negativne ovlivnuje tvuj zivot (navstevy). Doporucuji normalne se najist, aby jsi nemela hlad. Ne tedy bramburky a sladkosti, ale normalni vyzivne jidlo a v klidu muzes jist i svaciny, proc ne, kdyz mas hlad. Nejpis uz ted jsi hodne vychrtla. Stejne nevim, jestli to jde zvladnout jen tak bez odbornika.
Jinak k otazce ano, do tech 35 jsem mohla sesrotovat kolik jsem ceho chtela a dobry. Ted uz se trochu krotim.
@Eliška píše: Více
No ale u ní je problém, že o jídle furt přemýšlí a ovlivňuje to její běžný život - vi z návštěvy. Takže bych řekla, že problém má
Já jim furt, jsem s postavou spokojená. Jasně prsa už nejsou co zamlada, ale jinak na věk dobrý, je mi 45. Prakticky pořád něco uždibuji. Ale menší porce. Od 15 hodin, co jsem přijela s dítětem z Kauflandu, už jsem měla dva pomeranče, Krajíček chleba s pomazánkou, dva veliké plátky šunky, deset ředkviček, jednu kedlubnu, jedno malé vařené kuřecí stehno z polívky
malou misku kuřecí směsí se zeleninou alá čína s rýží. A ještě si dám tu polívku, kuřecí se zeleninou a zavářkou.. až přijde chlap z práce.
Podle mě se moc sleduješ a podle mě máš počínající problém s PPP. Asi bych byla na pozoru. Pokud to máš jako nutkavou potřebu, lustraci kolik si toho snědla, tak je to asi špatně.
Ja nevim, jestli moje vsha k výšce je podle tebe v pohode, mam 158cm/49kg…dcerka 14m, takze ji 5 jidel denně a ja s ni, čímž mam pestrou a zdravou stravu, ale ted v dobe kojeni hodne ujizdim na sladkém, coz jsem nikdy neměla, nastesti se to na postave ted neodrazi, zrejme je jeden z faktorů kojeni.
Jaka je tvá výška a váha?
Nejen, že ti připadá, že padáš zpět do anorexie - je to tak. Tyhle nemoci rády recidivují. Já s tím bojuji od 13 let a prakticky už nikdy v životě jsem nejedla „normálně“ - pro mě intuitivní normální jídlo je velmi zdravé, na jednu stranu racionální, ale monotónní. Nemám vůbec pocit, že bych se omezovala, já na to jednoduše už mnoho, mnoho let nemám ani chuť. Prostě bych si nedala brambůrky, sladké tyčinky, fastfood.. Nevidím důvod tohle do sebe cpát, protože na to prostě žádné chutě nemám. Pro někoho to může znít jako cíl stravování, bohužel já vím, že za tím vším číhá ta potvora porucha příjmu potravy. Takže já se vědomě neomezuji, ale jím podle jiných omezeně. Když mám na výběr. Třeba v restauraci, u mamky na obědě atd. sním normálně to, co ostatní.
Zamysli se nad skladbou sveho jidelnicku a jestli nemas malo bilkovin a taky jestli dostatecne spis. A tvym cilem by nemelo byt hubene telo, ale funkcni a silne telo. Zacni si na instagramu hledat treba fyziocviceni a casem ti algoritmus zacne nabizet i normalni lidi.
@Eliška zamerne ne, kalhoty mam i co jsem nosila driv, a padaj mi, driv jsem je mela akorat
Ahoj, jite po cely den proste vse na co mate chut? Ja si dam snidani kolem 8:30, pak 11:30 obed, pak 2× kavu a vecer veceri, behem dne mam chute na neco sladkeho nebo na bramburky, nechodim ani na navstevy abych nahodou neco nesnedla, furt premyslim jestli si neco dat nebo ne, radsi jdu ven nebo neco delat. Prodelala jsem v puberte anorexii, byla jsem z toho,,venku'' po 3 letech, ted mi prijde ze do toho zas spadam. Jsem 2roky po porodu, mam krasny zdravy dite, ale jediny co ted posledni dva mesice mam v hlave je jidlo. A premyslim jaky byl spoustec tohohle, jestli se to proste takhle muze vratit, nebo to zavinil instagram kde mi vyskakuji hubeny holky a ja se asi vidim ze chci byt taky hubena, ja nevim..podle vahy jsem hubena, ale ja se tak nevidim. Nejsem se sebou spokojena, kalhoty mi padaj, nemam zadny zadek, nemam dobrou naladu jak driv, hodne se to ve me pere a ja nevim proc…