Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Miriamm já se motorky taky nemůžu vzdát, a pokud už budu mít dítě, budu mít o to větší strach, to je jasné, ale pokud mám malého ještě v bříšku, riskovat i za něj…
, to teda ne. To jsem si to těch pár měsíců odpustila. A nemrzí mě to. Projedu se ještě tolikrát, že mě to nemrzí. A že my jezdíme aji zimní offroad…prakticky celý rok na moto
.
Je to samozřejmě tvoje věc, já tě vůbec neodsuzuji, vím co to je, když má člověk něco rád a musí se toho na pár měsíců vzdát, ale že si to nepřipouštíš, to mě docela udivuje.
Ale možná je to tím, že jen batožíš. Já když začala jezdit sama na moto, nestačila jsem se divit, o co víc a na co si musí člověk dávat většího bacha, než když jede autem
a ten stres smíchaný s adrenalinem…vždycky jsem ze začátku byla strašně unavená, jak se člověk soustředil na tisíc jiných věcí, co v autě „až tak řešit“ nemusel ![]()
Miriamm píše:
Tak to prostě mám,nemyslím si že mě se to stát nemůže,ale řešit to nebudu.
Tak jako nebudu řešit kdo komu co řekne až tu třeba nebudu.
ty blaho ![]()
Nechci zasahovat, o motorkach nic nevim, ale tenhle nazor me dostal. „kdo komu co rekne“ … zvlastni uvazovani, obzvlast kdyz vezmu v potaz, jak to Denny myslela.
Tak at jezdis bez nehody, preju to Tvym detem.
(p.s. zas mi tu chybi smajlik, co by kroutil hlavou
)
Já tedy taky musím reagovat. Manžel taky jezdí, já se samozřejmě o něj bojím, on ještě vyráží do celkem nebezpečných lokalit. Ted byl v Mauretánii a Senegalu. Ale nemuže přece člověk řešit, co řekneme dětem až…Autem jezdíme skoro všíchni, mně manžel pořídil velké, bezpečné auto, protože větší strach než o sebe má o děti. Ale stát se může cokoliv. Každá druhá ženská jezdí v tzv. nákupní tašce a co řeknou dětem až se něco stane???
Jinak já sama jezdím hodně svátečně na motorce jako spolujezdec, v těhu jsem nejezdila vůbec, ale ani na kole a byla jsem vůbec hodně ustrašená. Manžel jezdí zodpovědně, ale je mi jasné, že pokud jedeme spolu jede ještě opatrněji, ale vím, že za ostatní neručí. Ale to ani v tom autě.
Denny- já myslím, že manžel, či přítel, ted nevím byl určitě i u jiných nehod než motorkářů,né??
Příspěvek upraven 23.03.11 v 14:46
holky nehašteřte se tady, já se neptala přeci an to co by kdyby sem se na té moto rozsekala, kdyby totiž jo, asi bych prděla do hlíny, takže to neřeším řešila jsem to zrychlení a případné vibrace..
Každopádně nikdo z nás nevíme kdy naše svíčka dohoří, může to být za hodinu nebo za dvě a může se to stát třeba mě zrovna na motorce a vám třeba při procházce, když se budeme strachovat co by kdyby, nemohly bysme normálně žít, nikdo kolem sebe přece nemáme bublinu přes kterou se nám nic nestane, a je jedno jestli máte děti nebo nemáte… ![]()
podle mě je to každýho věc co dělá a nedělá v těhu,budou a jsou to vaše děti. sice motorky nemám ráda,ale upřímně bych sedla na ni,než na koně !!!
Gabrielaaa píše:
holky nehašteřte se tady, já se neptala přeci an to co by kdyby sem se na té moto rozsekala, kdyby totiž jo, asi bych prděla do hlíny, takže to neřeším řešila jsem to zrychlení a případné vibrace..
Každopádně nikdo z nás nevíme kdy naše svíčka dohoří, může to být za hodinu nebo za dvě a může se to stát třeba mě zrovna na motorce a vám třeba při procházce, když se budeme strachovat co by kdyby, nemohly bysme normálně žít, nikdo kolem sebe přece nemáme bublinu přes kterou se nám nic nestane, a je jedno jestli máte děti nebo nemáte…
Gabi, promiň, ale tady už nejde jen o tvou dohořelou svíčku!!! ![]()
Musim se taky přidat, ptž jsme stejný dilema řešili s přítelem. Otěhotněla jsem na konci loňskýho léta a to ještě počasí na motorku bylo
ale já už jsem na motorku nesedla. Za prvý přítel se bál mě vozit a za druhý já jsem se bála, že by se malýmu mohlo něco stát kdyby se náhodou něco stalo - pád, neohda nebo tak:zed:
Myslim si, že vibrace nebo zrychlování mimču určitě neublíží to bysme museli sedět doma na gauči a nedělat vůbec nic
ale spíš bych se bála pádu, teď už se ani nevejdu do motorkářskýho takže máme po dilema, ale už se těšim až budu moct na chvíli dát malýho babičce a trošku se projet ![]()
loni jsem otehotnela koncem unora, takze kdyz nastala motorkarska sezona, mela jsem utrum - nedosahla jsem na riditka
. Takze jsem vzdycky vyjela z garaze na zahradu, vylestila jsem chromy a zase jela zpet.
Ale letosni sezonu si rozhodne nenecham ujit!!
Jinak pokud bych jezdila jako spolujezdec, tak bych jezdila dokud by mi to bricho dovolilo.
…Miriam, ty máš tři děti a neřešíš, co s nima bude, když se ti něco stane???? Tak to musím říct, že jsi docela dostala i mě ![]()
Je jasný, že nemůžeme žít jak v bublině - jak píše gabriela - ale jde přeci o to, že když mám děti, mám i nějakou zodpovědnost vůči nim…a tak nějak i povinnost snažit se být tu pro ně co nejdýl. Já přeci neříkám, že se jim nevěnujete…ale když napíšeš, že to neřešíš, trochu mě mrazí…
Je to samozřejmě jen tvoje věc. Jen jsem chtěla tím vším říct, že když se pak něco stane, člověk prosí pána boha, upsal by se ďáblu jen aby mohl vrátit čas…ale to bohužel nejde, je pozdě a pak si teprve člověk všechno uvědomí.
Mě osobně stíhají v noci, když nemůžu usnout představy o mé smrti, jak to bude asi probíhat, jak se loučím s dětmi. Doslova mě svírá bolest z té představy. Že je tu prostě jednoho dne budu muset nechat oba a já už je nikdy neuvidím. A to díky mojí nemoci, s kterou prostě nic udělat nemůžu. Takže si už vůbec neumím představit, že bych v klidu, beze strachu a obav klidně sedla na motorku a neřešila, jestli se mi něco stane a já už je třeba v životě neuvidím…
Myslím, že to psala Katka Lee - nejde o tebe, jak řídíš, ale o ty ostatní na silnici a těm rozhodně nevěřím natolik, že bych byla ochotná tak riskovat.
Já sama mám kolikrát strach i v autě a to jsme si kvůli bezpečnosti dětí pořídili větší auto…stejně mám strach.
Gabrielo, svůj příspěvek končíš větou, že je jedno jestli máte děti nebo ne.....
V tom je právě to velké ale a ten mezník všeho. Když s eti narodí dítě, převrátí ti to kompletně náhled na život, přístup k němu a k odpovědnosti. Ale to poznáš sama až s eti miminko narodí ![]()
Kačko, těch nehod viděl hodně. Celkově je to hrozné, ale zrovna dneska jsme to probírali - v porovnání šance na přežití v autě nebo v motorce vede jednoznačně auto…
On je třeba jednoznačně nepříčetný z rodičů, kteří vozí děti v autě bez autosedačky - a že jich je!
Holky děkuji za názory, vážím si všech. s tou svíčkou, je pravda že nedohoří jen mě.. ale to see může stát i při pádu až budu vylézat z vany.. raději se neobírat myšlenkami co by kdyby… ![]()
ahojky
za sebe bych na motorku nevlezla, těch pár měsíců to počká … ptala jsi se, tak odpovídám, je to můj názor člověka který motorkám nevěří a nejezdí na nich (párkrát jsem měla tu „čest“ a děkuji nechci, ale v těhotenství si musíš odpustit spousty věcí, jen kvůli miminku
ale za to nám přeci prdíci stojí ne ![]()
a nečetla jsem všechno, jen začátek, ale někdo přirovnával motorku - auto - chození po ulici — trochu neporovnatelné ne ![]()
prostě v autě je to mnohem bezpečnější než na motorce (to je bez debat) - ale to jsem trochu OT ani nevím na koho
jen to zase nadzvedlo trochu mě
Miriam, taky nejsem věřící ![]()
A víš moc dobře, jak jsem to celé myslela.
Někdo má prostě ten smysl pro zodpovědnost vůči sobě, životu a svým dětem silnější a někdo ne.
Samozřejmě taky respektuju, že ty k tomu máš takový postoj.
Máme známé, kteří toho nechali kvůli jednomu dítěti a to byli třeba chlapi. Další byla mužova kolegyně,
ta motorku prodala 2 měsíce po porodu. A někdo se toho nevzdá ani kvůli třem dětem. Ale je to prostě každého věc.
Jen jsem v dobrém chtěla napsat, že život ať tvůj nebo nenarozený je tak strašně vzácný a krátký a už tak je všude tolik nebezpečí. A možná je právě dobré ukázat to taky z druhého pohledu, třeba i nemocného člověka, který to zase vidí jinak a tohle třeba vůbec nemůže pochopit. Ono totiž opravdu uvažování zdravých lidí je někdy až na hraně s pohrdáním a k životu přistupují s takovou samozřejmostí.....
Každopádně děkuju všem za možnost vyjádření svého názoru a pohledu na tohle téma.
Přeju hodně kilometrů bez nehod a jak už jsem napsala - aby jste se vždycky ke svým dětem v pořádku vrátili ![]()
Gabrielaaa píše:
Holky děkuji za názory, vážím si všech. s tou svíčkou, je pravda že nedohoří jen mě.. ale to see může stát i při pádu až budu vylézat z vany.. raději se neobírat myšlenkami co by kdyby…
Gabi, tys chtěla prostě jen slyšet, že na motorku vlíst můžeš, to ti tu menšina odkývala, takže jsi asi spokojená… ale měla by ses fakt zamyslet i nad ostatníma, myslí to s tebou jen dobře! Samozřejmě, může se ti stát něco i jinak, než na motorce… ale vanu a motorku srovnávat nemůžeš, když vlezeš na motorku, jen nějaké té tragédii nahráváš!!! Pober rozum, už nejsi jen TY ![]()