Jizva u dítěte - lze nějak řešit?

27702
12.3.19 21:05

zkus sádlo nesolené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
12.3.19 21:08

Syn ve školce s tavicí pistolí taky prisel do styku. Puchýř jako 50ťák. Je to rok a nemá nikde nic. Nejak ta jizva mizela. Ja bych to neřešila. Jizvy nehsou dulezite, hlavne, ze je zdravá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
12.3.19 21:08

Zkus ten laser - léčba se musí zahájit tuším do půl roku od vzniku jizvy, ale tím si nejsem jistá. Každopádně u nás hluboká jizva skoro není vidět. A ještě mast Contractube. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
12.3.19 21:13

Na jizvy používáme jedině Hemagel. Ale nejsem si jistá, jestli už to na něj není pozdě od prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
12.3.19 21:21

Sádlo ,ale já bych to teda tak neprozivala je to ruka ne obličej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.3.19 21:36
@Ennny píše:
Sádlo ,ale já bych to teda tak neprozivala je to ruka ne obličej…

Já to tak neprožívám, ale zase nechci něco zanedbat, dokud se to dá udělat jen brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.3.19 21:37
@Hrozina píše:
Zkus ten laser - léčba se musí zahájit tuším do půl roku od vzniku jizvy, ale tím si nejsem jistá. Každopádně u nás hluboká jizva skoro není vidět. A ještě mast Contractube. :kytka:

Není vidět, protože zmizela sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
12.3.19 21:41

@jenny.fields řeknu ti to asi tak v 17 mě jeden blb na praxi polil vroucím vývarem cel, loket a celé předloktí v cudu , pečlivě jsem to promazávala jak se to zhojilo a obnovila se kůže poctivě jsem mazala tím sádlem ,po půl roce úplně svetlounka jizva teď po 9 letech vyleze jizva jen když se hooodne opálím na sluníčku ,chce to fakt jen pečlivě promazávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
12.3.19 21:49
@jenny.fields píše:
Není vidět, protože zmizela sama?

Ne, pomohl ten laser. U nás se jednalo o obličej, tak jsem to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
12.3.19 21:51

@Ennny souhlasím příbuzný jizvu přes celý obličej a hlubokou ted je vidět jen při opálení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
12.3.19 21:54

@ka2ka jj ,jak jsem tu jizvu viděla poprvé když mi sundali ty obvazy jsem se rozbrečela ,že budu vypadat hrozně a děda mi poradil sádlo ,bylo mi v tu chvíli jedno co na to namazu jen aby to zmizelo a ono to fakt zabralo rok a půl na to na svatebních fotkách nic vidět není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
13.3.19 08:00

@Ennny diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
13.3.19 08:27

My asi začneme šetřit na plastického chirurga. Dcera si ve 4 letech rozmlátila hlavu ve školce při pádu z prolejzačky. Měla odtrženou kůži od kosti, v tom zaražený kamínek. Na chirurgii jí to nějak zadrátovali, ale příšerně. Ale jak je to roztržené, ne rozříznuté tak se to zahojilo takovou tlustou ošklivou jizvou. Má to akorát uprostřed čela e :cert: mazali jsme měsíčkovou mastí, sádlem, vším možným a jizva tam bohužel je. Teď po 3 letech už je jizva bledá, ale je to prostě na čele. Bude muset asi pořád mít ofinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
13.3.19 08:48

Taky doporučim sádlo. A hlavně to tolik neřešit. U dětí, zvlášť v určitém.veku, stačí jedna neopatrná věta a je zaděláno na pěkný mindrak. Manžel i oba synove mají jizvy v obličeji, já mám dvě docela velké na nohách a jedna mě čeká na břiše.. nikdo z nás to neřeší a nikomu to nevadí. Občas se pobavime o tom, jak se to stalo a tím to konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.6.25 21:24

Zůstane jizva již napořád?

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti, pokud Vaše děti také spadly a měly menší tržnou ránu…moje tříletá dcerka před 5ti týdny spadla na dovolené v zahraničí z kočárku (v Londýně), bohužel spadla přímo na obličej a “roztrhla” si kůži pod obočím. Rána byla otevřená. Jak hodně hluboká byla nedokážu posoudit, ale jeli jsme ihned na pohotovost, kde to vyčistili a řekli, že na šití to není. Zalepili lékařským lepidlem a lepenkou a čekalo se než se lepidlo samo sloupne. Když jsem se ptala, zda zůstane jizva, řekli, že je ještě dost malá a zahojí se to. Lepidlo se odlepilo po téměř 3 týdnech. Po odlepení jsem ji vzala ještě k dermatologovi ať se na to podívá, říkal, že zalepeno bylo hezky a že nejméně 3 měsíce 2× denně mazat gelem Contractubex+teď přes léto UV50 krém. Mažu obojí, několikrát denně. Koupila jsem i silikonové náplasti, které zkusím alespoň přes noc. Chápu, že je to ještě čerstvé a že to začervenání je normální, ale po namazání gelu mi to přijde naopak ještě červenější nežli klidnější…máte někdo zkušenost u Vašich dětí, zda je ještě možné, že se to nějak zatáhne či už to jen během času vybledne? :,( Jsem z toho už od začátku denodenně špatná…děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák