Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Kristián se mi také moc líbilo, ale už máme Kristýnku a to by bylo poněkud přehnané
. My jsme s manželem měli velký problém najít jméno pro syna a jediné na kterém jsme se shodli bylo Patrik, tak ho máme. Pokud by bylo po mém byl by Alexandr, Erik, Matyas
. Patrik je nakonec taky super a jsem ráda, že to jméno má. ![]()
nečetla jsem předchozí příspěvky, tak nevím jestli už to tu nepadlo, ale mě se moc líbí Vojtíšek
Nečtla jsem všechno, ale mě se hodně líbí klasika … Karel, Marek, tomáš, ale ani jedno u manži neprošlo, tak jsme se shodli na Daliborovi. O příspěvek výš mě zaujal Kristián… mají ho známý a nikdy jsem žádnýho krom O. Nového neznala a dneska, po cca 2 letech, co se známe, mi to přijde naprosto normální jméno - stýkáme se totiž téměř denně. ![]()
zuzka.mamka: no děkuji za názor, ale přítelův bratr se jmenuje Vojta, takže to ne-e. Ale původně jsem o tom přemýšlela a i přítel.
tálinka:říkáme mu maxíčku,maximku,a teď občas i Macíku sice to je jak na kočku (nebo na psa jak říkáš
) ale nám se to líbí ![]()
Zdravím všechny maminky, koukám že se tu párkrát objevilo v příspěvcích jméno Kristián.. Vybíráme jméno pro chlapečka, s tímto nápadem přišel manžel.. mě se původně nelíbilo vůbec, ale čím víc o něm mluví, tak se mi začíná líbit.
Ale mám problém s tím, že vůbec nevím, jak Kristiána oslovovat nějak zdrobněle… kromě Kristiánka mě nic nenapadá
Poradíte někdo, jak by mu šlo říkat??
My taky chceme Maxmiliána
Ale co už jsme si vyslechli, že je to s příjmením dlouhý, že je to jak na psa, že by se měl jmenovat po tátovi…Přitom to jméno vybral sám táta - přítel. Já chtěla v 17 dvojčata - Maxmiliána a Samuela. Uplynulo mnoho vody, proirity se mi změnily, ale když jse to přítelovi řekla, hned se toho chytil a už nepustil. A mně se to časem začalo líbit taky. tak už mu říkám Maxi, a to ještě ani nevím, jestli to třeba nebude holčička
Chuděrka Viki:-)
Kristián může bejt Kristík nebo Kris, ale dost to tahá za uši…
Ahojte holky, prosím o radu.Čekáme chlapečka a nemůžeme se rozhodnout s výběrem jména.Co myslíte?Jaké by se hodilo jméno k příjmení Mašek? ![]()
Mě k tomu krásně ladí dlouhá jména, ať už česká nebo „cizí“ - Jaroslav, Sebastián ; jen bych asi nevolila jména s „š“ (viz. Tomáš, Lukáš, apod.) ![]()
@patricie18 ahoj, moji úžasní kamarádi dali svému synovi jméno Maxmilián, ze začátku se mi to zdálo zvláštní, ale teď se toho jména nemůžu nabažit a v kombinaci s jeho příjmením mě to zní jako úžasné, umělecké jméno… Maxmilián Mácha ![]()
Jo a gratuluju k hošíkovi ![]()
Děkuji za reakce, napadlo nás i Filip,Samuel,nebo Denis?Nevím,nevím ![]()