Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem pro obyčejná česká jména, která se v poslední době vytrácí mám doma Jiříka a doufám, že v bříšku Pavlíka ![]()
Taky jsem pro klasická jména, takže bych z tvého výběru brala tak Jakuba (ale těch je teď hodně) a Dalibora.
Ahoj, já mám doma Damiánka..vybírala jsem takové, které jde říkat hezky zdrobněle a pěkně se sklońuje (Damiánek, Damísek, Damoušek, Dami, Damčo…)
Sebastian a Samuel je taky hezké, ale záleží jak se vám hodí k příjmení
@alli_li píše:
Damiana, Erika bych nedala - jak ho budes zdrobnovat?
Právě bych řekla že těch zdrobnělin je víc než dost ![]()
Tak my máme Adámka a Štěpánka, Samuel je moc hezký, ale známý má psa Sama
a Damien se mi moc líbí, ale zase mi strašně připomíná horor vymítač ďábla…ale je to fuk, my dali teď Štěpulu, aby se kluci na Vánoce nehádali a slavili společně ![]()
@Maarlen Taky jsem od našich slyšela že tam někdo takový hrál, ale třeba na příběhy kocoura damiána si nikdo nevzpomene
@Denisa313 píše:
@Maarlen Taky jsem od našich slyšela že tam někdo takový hrál, ale třeba na příběhy kocoura damiána si nikdo nevzpomene
no tak kocoura neznám, ale horory miluju a vždy si vzpomenu na Damiana posedlýho ďáblem - schválně koukni
@Maarlen no zrovna když jsme u toho, tak já když vybírala jméno, tak každý měl k nějakému připomínku. Jáchym-e hod ho do stroje, Mareček-podejte mi pero, Mytýsek-se posral
to mě pořád odháněli od Damiána ale ke každému měli něco ![]()
@Denisa313 píše:
@Maarlen no zrovna když jsme u toho, tak já když vybírala jméno, tak každý měl k nějakému připomínku. Jáchym-e hod ho do stroje, Mareček-podejte mi pero, Mytýsek-se posralto mě pořád odháněli od Damiána ale ke každému měli něco
no vidíš, my mámě pět a půl letýho Adama a tenkrát jsem žádnýho neznala, akorát písničku Adámku náš a teď jsme dali Štěpánka, aby byli obá na Vánoce a zase koleda, koleda Štěpáne…
Ahoj, vybrala bych jméno Damián, je velmi hezké a hodí se k příjmení.
@gabka20 já mám doma Maximka a je to obdoba Maxmiliána a já mu říkam Maxi, Maku, Makulíku takže za mě Max