Jméno pro chlapečka k přijmení Šubrt

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
24.5.12 07:00
@pitrska85 píše:
Zdravím všechny maminky, koukám že se tu párkrát objevilo v příspěvcích jméno Kristián.. Vybíráme jméno pro chlapečka, s tímto nápadem přišel manžel.. mě se původně nelíbilo vůbec, ale čím víc o něm mluví, tak se mi začíná líbit. :-) Ale mám problém s tím, že vůbec nevím, jak Kristiána oslovovat nějak zdrobněle… kromě Kristiánka mě nic nenapadá :-D Poradíte někdo, jak by mu šlo říkat??

Krikri :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.5.12 22:53

@jazminka27 jmenuje se to KDE JSME

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
25.5.12 22:57
@RyBANA píše:
Krikri :mrgreen:

Kristík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
25.5.12 23:03

Ahoj, my máme Richarda :) Říkáme mu Ričrcon nebo Rikardo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.5.12 23:14
@jazminka27 píše:
Holky,
neštvěte mě! Budeme mít dvojčátka, a teď konečně po dlouhé době sme našli druhé jméno. Jindřich byl jasný, bude už pátý v rodu, ale nemohli sme najít pro brášku. A před pár dny jsme přišli na Maxe. A líbí se nám oboum. A teď koukám, že je to jak s Honzíkama a Pepíkama. Jsou všude :roll:
Nevíte někdo náhodou tu stránku, kde se jména v republice dají spočítat? Jednou jsem dostala link, byla tam mapka ČR, a dali se tam vyhledat jména i příjmení v republice. A bylo to podle posledního sčítání, databáze se pravidelně aktualizuje, takže to není jen tak nějaká hloupost, ale je to fakt pravdivé. Buď to bylo od českého statistického úřadu nebo nějaké státní instituce.
Taky jsem se tam dověděla, že jedno z desíti nejčastejších jmen v ČR je NGUYEN. Mazec, co?

http://www.kdejsme.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
25.5.12 23:39

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
27.5.12 23:04

Tak jsem se jukla na tyto stránky http://krestni-jmena.cz/…am/index.php?… a tam mi hlásí,že jméno Maxim nosí 676 chlapů v ČR a když jsem koukala na stránky „kde jsme“ tak mi to řeklo nějakých 7061 na naše jméno+příjmení no tak to je kravina takže asi tyto stránky bych nebrala vážně,spíše se přikláním k těm prvním stránkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
27.5.12 23:12
@pelumax píše:
Tak jsem se jukla na tyto stránky http://krestni-jmena.cz/…am/index.php?… a tam mi hlásí,že jméno Maxim nosí 676 chlapů v ČR a když jsem koukala na stránky „kde jsme“ tak mi to řeklo nějakých 7061 na naše jméno+příjmení no tak to je kravina takže asi tyto stránky bych nebrala vážně,spíše se přikláním k těm prvním stránkám

Ty první stránky podle mě nejsou aktualizované, zkoušela jsem na jednom jméně, které se v ČR objevuje jen dvanáckrát, na těch tvojich prvních stránkách je uvedeno o pár míň. Když zadáš jméno i příjmení, tak Ti to najde podle mě úplně všechny lidi s tímtéž příjmením (prostě shodné znaky).

Maximů by tedy v ČR mělo být 1448
http://www.kdejsme.cz/…xim/hustota/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
28.5.12 00:18
@pelumax píše:

Není ještě rozdíl v tom, že na těch prvních počítají děti narozené v čechách, podle matrik, kdežto na těch druhých jsou i cizinci žijící nebo zdržující se tady v době sčítání lidu nebo nějakých jiných seznamů? Na těch druhých totiž najdeš i jména, která by u nás matrikou neprošla, třeba Salim.
Maximů je 1448, takže od 7061 odečti 1448 a vyjde ti, kolik mužů v čechách má vaše příjmení. Takže spočítá všechny Maximi a všechny „Nováky“, tak jak to napsala @Kallkapa :think:
(ty první stránky moc neznám, ale je fakt, že v číslech se liší, jak jsem vyzkoušela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
29.5.12 19:54

Maxim má dneska svátek :) :):)
Jinak krásné jméno, jen mi doma neprošlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
29.5.12 22:02

@bumbrlik každé jméno je hezké a někomu to jméno sedí a někoho potkám tak to jméno k němu nejde.Já si Maxima prosadila.Přítel by hctěl Jarouška-po dědovi,ale když jsem si představila spolužáky tak se mi udělalo blivno :poblion:
Jinak jsme se s přítele moc o jménu nebavili,jen občas a když se den D blížil tak zkoušel ještě přemlouvat,že si bude muset zvyknout a já mu na to odpověděla,že já taky,ale že bych si musela zvakat i na jiné jméno třeba Vašek,protože už tu nebudem tři(my a dcera),ale že tu budem čtyři a Maxim dělá čest svému jménu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
1.6.12 09:49

@pelumax Já mám doma chlapa co chce o všem rozhodovat společně. Ale zase se plnohodnotně stará o malého, tak jsem respektovala to že Maxe nechtěl…
Jméno jsme řešili furt…bylo to hroznéééééé :D

Ale tak máme krásného Rikarda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.6.12 09:58
@bumbrlik píše:
Ahoj, my máme Richarda :) Říkáme mu Ričrcon nebo Rikardo :D

Miluju tohle jméno a tiše závidím…jednou bych také chtěla Ričího… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
9.7.12 09:40

Sebastian :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
9.7.12 22:28

@bumbrlik já měla na škole kluka Richarda a ten byl stašný žalobníček, mamánek, ale to jméno za to nemůže.
Jinak když dávali první řadu kdo přežije tak tam jsem fandila Ričímu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko