Mezinárodní jméno pro holčičku - Já Italka manžel Němec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
19.12.15 22:24
@J_Doe píše:
No, já jsem si už jméno změnila, a dál ho měnit nehodlám… Jak říkám, mně na tom tak nesejde, kdyby se můj manžel jmenoval Blbý, a chtěl, abychom se tak jmenovali celá rodina, asi bych se podvolila. :nevim: Možná proto, že jsem si jistá, že by mě nikdo automaticky za blbou nepovažoval, vcelku věřím svému vzdělání, schopnostem i inteligenci. A také proto, že já lidi podle jména nesoudím.

Pokud si ho změní dobrovolně dospělá ženská tak ať se jmenuje jak chce, ale dítě si příjmení nevybere. Já si s tím svým užila dost. Lidi by měli být soudní a používat u toho mozek, pokud je na výběr tak bych prostě zvolila to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 22:24
@Stánina píše:
Před x lety jsem byla na pracovním pohovoru a pán říkla: Dobrý den, já jsem Píchal. Byla jsem mrtvá smíchy. Ale místo jsem dostala. Myslím, že to tak říkal schválně a pozoroval lidi, jak zareagují. :mrgreen:

To ti teda gratuluji k místu. Já nevím, já bych se kvůli jménu asi smíchy nepotrhala… Možná by mi to v tu chvíli ani nedošlo. :nevim: Češi jsou divní, že se smějí kvůli jménu. A pak se divíme, že se děti ve škole někomu posmívají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 22:27
@terien píše:
Pokud si ho změní dobrovolně dospělá ženská tak ať se jmenuje jak chce, ale dítě si příjmení nevybere. Já si s tím svým užila dost. Lidi by měli být soudní a používat u toho mozek, pokud je na výběr tak bych prostě zvolila to lepší.

Já jsem taky zažila posmívání. Kvůli vzhledu, kvůli brýlím, které jsem jako dítě nosila, i kvůli jménu. A stejně bych neměnila. Změnit by se měli ti dospělí, kterým něco takového jako jméno přijde k smíchu. Akorát to učí své děti, které je pak ve škole napodobují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 22:28
@Stánina píše:
Před x lety jsem byla na pracovním pohovoru a pán říkla: Dobrý den, já jsem Píchal. Byla jsem mrtvá smíchy. Ale místo jsem dostala. Myslím, že to tak říkal schválně a pozoroval lidi, jak zareagují. :mrgreen:

tak šéf humorista, kterej si umí udělat srandu ze sebe sama, je terno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 22:30
@J_Doe píše:
A myslíš, že Šourkovy rodiče soudní nebyli? :nevim: Jak říkám, příliš se to řeší…

Třeba jen neměli odvahu nebo sebevědomí…Řada lidí je s něčím nespokojených a celý život nenajde odvahu to změnit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.12.15 22:31
@pe-terka píše:
Třeba jen neměli odvahu nebo sebevědomí…Řada lidí je s něčím nespokojených a celý život nenajde odvahu to změnit :think:

Dřív by podle mě tu ženu nenapadlo si nějak dupnout. Prostě to tak bylo a hotovo. Co by tomu řekli lidi – svobodná matka? 8o ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.12.15 22:32
@J_Doe píše:
Já jsem taky zažila posmívání. Kvůli vzhledu, kvůli brýlím, které jsem jako dítě nosila, i kvůli jménu. A stejně bych neměnila. Změnit by se měli ti dospělí, kterým něco takového jako jméno přijde k smíchu. Akorát to učí své děti, které je pak ve škole napodobují.

Hm, to se ale dítěti špatně vysvětluje když se pak stydí i představit. Mě se smáli i na střední škole, což mi už přišlo ujetý, ale na solidní mindrák to stačilo. Nechci aby moje dítě prožívalo to samý kvůli něčemu, co můžu já sama velice snadno ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.12.15 22:33

@J_Doe Asi jsem pragmatičtější, já bych místo měnění společnosti ovlivnila jedno až deset jmen potomků a výsledek by byl stejný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.15 22:34
@J_Doe píše:
To ti teda gratuluji k místu. Já nevím, já bych se kvůli jménu asi smíchy nepotrhala… Možná by mi to v tu chvíli ani nedošlo. :nevim: Češi jsou divní, že se smějí kvůli jménu. A pak se divíme, že se děti ve škole někomu posmívají. :nevim:

No je to skoro 20 let, byla jsem odrostlá puberťačka a pán měl nadhled. Je super, když si lidi umí udělat srandu sami ze sebe. Takhle uvědomělá jsi byla vždycky? Někdy jsou prostě spojení jména a příjmení vtipný, no a co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 22:39
@pe-terka píše:
Třeba jen neměli odvahu nebo sebevědomí…Řada lidí je s něčím nespokojených a celý život nenajde odvahu to změnit :think:

Nebo naopak, měli ho hodně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.15 22:40
@J_Doe píše:

To zažil skoro každej. Od 6 do 14 jsem měla zlatý zuby, obě jedničky. Taky se mi posmívali. A těch přezdívek… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 22:41
@Stánina píše:
No je to skoro 20 let, byla jsem odrostlá puberťačka a pán měl nadhled. Je super, když si lidi umí udělat srandu sami ze sebe. Takhle uvědomělá jsi byla vždycky? Někdy jsou prostě spojení jména a příjmení vtipný, no a co.
:mrgreen: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 22:45
@J_Doe píše:
No, já jsem si už jméno změnila, a dál ho měnit nehodlám… Jak říkám, mně na tom tak nesejde, kdyby se můj manžel jmenoval Blbý, a chtěl, abychom se tak jmenovali celá rodina, asi bych se podvolila. :nevim: Možná proto, že jsem si jistá, že by mě nikdo automaticky za blbou nepovažoval, vcelku věřím svému vzdělání, schopnostem i inteligenci. A také proto, že já lidi podle jména nesoudím.

Máš nadhled, rodinka Blbých pobavila :palec:. Na druhou stranu zkus se na to podívat pohledem dětí.. Když by se celý život představovali jako Blbý a Blbá, nevím, jestli by jim to nebylo „blbé“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 22:47
@Litta píše:
@J_Doe A teď to bude asi čekat i mě, protože přítelovo příjmení bych nechtěla, nepřijde mi zrovna lichotivé, necítila bych se s ním prostě dobře. :nevim: A on sám i kvůli tomu, že jejich táta je opustil a dodnes se nechová fér, takže proč ho glorifikovat do dalších generací? Takže před dětmi buď vymyslíme nové společné, nebo budou po mně. :nevim:

A pokud vymyslíte nové příjmení, budete vycházet z rodokmenů, nebo zvolíte úplně jiné, které nemá v rodině kořeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 22:49
@Litta píše:
Dřív by podle mě tu ženu nenapadlo si nějak dupnout. Prostě to tak bylo a hotovo. Co by tomu řekli lidi – svobodná matka? 8o ;)

Jasně, dneska jsou lidi odvážnější a vzpurnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko