Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@J_Doe píše:
Nějak jsem nepochopila, proč ty jména musí ladit dohromady - ony budou až do smrti chodit pořád spolu? A společně se představovat? („Jsme Jana a Dana…“?)
Nemusí, ale mě to přijde přirozené a logické. My se sestrou máme typově naprosto odlišná jména a přišlo to divné skoro všem i nám dvěma. Dodnes nechápu jak na to naši přišli.
K příjmení s R mi nejdou jména s R, takže touto optikou mi nejvíc ladí Liliana, a když už je to takové kvetoucí jméno, dala bych Liliana a Jasmína.
K tomu příjmení těžko říct…
Ale mně se líbí Šarlota a Liliana, Zora se mi nelíbí…
@Raspusha píše:
Ja bych poradila krásna jména, které absolutne nikdo nemá. Ale pouze do SZ.Příspěvek upraven 19.12.15 v 19:51
Sim tě! Hoď to sem, ať se poučím…
Něco jako „Letní Slunovrat“, nebo co?
K tomu příjmení asi spíše tu Šarlotu a Lilianu
Příspěvek upraven 19.12.15 v 20:00
@terien píše:
Nemusí, ale mě to přijde přirozené a logické. My se sestrou máme typově naprosto odlišná jména a přišlo to divné skoro všem i nám dvěma. Dodnes nechápu jak na to naši přišli.
Jak je to logické? Já to nechápu…
Není jedno, jestli se jedno dítě jmenuje Anna a druhý Abigail? Stejně tak nechápu vazbu jména na příjmení u holek… Jsem asi natrvdlá…
@J_Doe píše:
Jak je to logické? Já to nechápu…Není jedno, jestli se jedno dítě jmenuje Anna a druhý Abigail? Stejně tak nechápu vazbu jména na příjmení u holek… Jsem asi natrvdlá…
Já bych tedy přemýšlela, proč ségra je zajímavá Abigail a já stará tuctová Anna. Stejně jako by mě zaráželo, že ona má třeba dvě jména a já jen jedno. Proč? Jak se rozhodlo, kdo bude mít co?
Neříkám, že mají být Annamarie a Marianna, ale úplně rozdílné by mi přišlo divné, jak kdyby byla jedna adoptovaná.
A vazba jména a příjmení mi přijde jasná – minimálně dvacet, třicet let bude třeba muset říkat něco, co je nenadiktovatelné (klasicky příjmení začíná jako končí jméno, takže se to slije) a v dnešní době se nedá úplně spoléhat ani na to, že by se pak vdala. ![]()
@J_Doe píše:
Sim tě! Hoď to sem, ať se poučím…Něco jako „Letní Slunovrat“, nebo co?
Vymyslela jsem si něco co v ČR vůbec nikdo oficiálně neměl. Cili „posudek“ od dr. Knapové jsme si museli nechat udělat za poplatek, což o to byli jsme první. Za to čekání to ovsem stalo. Bohužel podle jmen nas každý pozná, takže sorry!! Nepotřebuju pak poslouchat blby keci od tchyne..
@J_Doe píše:
Jak je to logické? Já to nechápu…Není jedno, jestli se jedno dítě jmenuje Anna a druhý Abigail? Stejně tak nechápu vazbu jména na příjmení u holek… Jsem asi natrvdlá…
Já znala ségry Boženu a Jessicu, bylo to z kraje devadesátých let, kdy Jessica byla za hvězdu, a chudák Bóža ji za to nenáviděla, Jess zase nesnášela rodiče, že dali ségře tak nemožné jméno a ona jí teď závidí. Zní to povrchně, ale kvůli pitomému jménu k sobě ségry našly cestu až po pubertě. Může se stokrát říkat, že to stačí dětem rozumně vysvětlit, ale kolikrát fakt nestačí (holky jsou od sebe 1,5 roku, první si vydupal otec po své babičce, druhé si vydupala matka).
@Christel píše:
Ahoj holky, jistě většina z vás četla muj deníček o tom kolik mám dětí(Vanessa,Tobias,Nikolas,Dorotka a Beáta) a mé kariéře.Nyní se nám má na začatku července narodit další dítko a to holčička.My s manželem vubec nevíme jaké, protože chceme jmnéno,které je používáno v Itálii,Německu a Česku (já jsem totiž italka a manžel němec).Může to být i třeba nějaké anglické, ale aby se dalo použiv těchto státech.Moc děkuji za všechny reakce.
Christel =o)
Nečetla jsem diskuzi, tak se možná opakuju. Co Grabriela?
To je takové univerzální jméno použitelné všude (mám Gabrielku doma a ta univerzálnost je opravdu fajn, i to, kolik se dá utvořit tvarů). Také Viktorie/Viktoria je podobné všude známé. Potom Rachel, Ruth, Mona, Marion, Melisa, Nina, Angela (Angelina, Angelika), Margareta, Rebekah, Sarah, Hannah (nebo všechny klidně bez h na konci), Zoja, Nikol (ale když máš Nikolase, to by se mohlo plést), potom Sylvie, Julie, (nebo Silvia, Julia, Juliana, Julietta), Gréta, Ester, Erika, Tamara, Amélie, Barbara, Natália, Lucia, Melanie, Elen, Helen, Karin, je to takový mix od všeho něco, ale když jsi nespecifikovala, co se ti líbí, tak střílím od boku.
@J_Doe píše:
No není to jedno. A vazba jména a příjmení u holek je stejně důležitá jako u kluka. Za prvé s ním může žít do konce života a za druhé s ním prožije min. nejcitlivější období v životě - dětství a dospívání takže důležité to rozhodně je. Znám několik holek kt. si nechaly rodné příjmení i po svatbě.
Mám doma Elišku ale kdybych se rozhodovala znovu tak mě se líbí Sofie a myslím že je to evropské jméno ![]()
@terien Já jsem asi divná, ale podle mě je to pitomost. To si partnera má dcera hledat podle toho, jak se jeho příjmení hodí k jejímu jménu? Myslím si, že naše kultura je v tomhle prostě trhlá…
@J_Doe píše:
@terien Já jsem asi divná, ale podle mě je to pitomost. To si partnera má dcera hledat podle toho, jak se jeho příjmení hodí k jejímu jménu? Myslím si, že naše kultura je v tomhle prostě trhlá…
No to už ne, ale má za sebou 30 spokojených let s dobrým jménem, ve kterých byla psychicky „nejzranitelnější“. A pak se může rozhodnout, že si třeba změní příjmení on na to její, nebo si ho nechá, aby se nejmenovala Šourková.