Mezinárodní jméno pro holčičku - Já Italka manžel Němec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
19.12.15 22:49

@Stánina @Litta No jo, holky, když jste zažily to posmívání, nepřijde vám jako lepší nápad své děti vychovávat k neposmívání? Vždyť sranda se dá dělat z čehokoliv, nemusí to být nutně Šourek, Píchal a spol. Úplně stačí, že se někdo jmenuje Tichý, Pilný, nebo jakkoliv jinak, co má v češtině význam… To bychom si opravdu skoro všichni mohli za chvíli měnit jména na nějaké cizokrajní, aby se to nedalo použít…

@Stánina Jó, teď jsem si vzpoměla. Když mi bylo tak 20 a něco, dostala se mi do ruky občanka klienta, co se jmenoval Kakačka. Taky mě to tehdy pobavilo, ale snažila jsem se to na sobě nenechat znát… Takže ne, nebyla jsem vždycky tak uvědomělá, to jenom posledních 10 let.. :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.12.15 22:52
@pe-terka píše:
A pokud vymyslíte nové příjmení, budete vycházet z rodokmenů, nebo zvolíte úplně jiné, které nemá v rodině kořeny?

Zatím ani nevím, jestli se vůbec budeme brát a mít děti. :mrgreen: Navíc ta změna příjmení je přejmenování a musí se složitě měnit kompletně všechny doklady, je to horší než svatba, tak třeba se to ani nikdy neuskuteční. Třeba si nechám svoje a děti budou po mně, třeba si vezme moje, třeba rezignuju na všechno a vezmu si jeho… :think: Líbila by se mi nějaká syntéza obou, pokud vymýšlet nové, ale to u nás asi moc nepůjde vymyslet. Třeba se odvážeme a budeme Šourkovi, nebo třeba Vaječníkovi, mně by to ladilo k profesi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 22:54
@Litta píše:
Zatím ani nevím, jestli se vůbec budeme brát a mít děti. :mrgreen: Navíc ta změna příjmení je přejmenování a musí se složitě měnit kompletně všechny doklady, je to horší než svatba, tak třeba se to ani nikdy neuskuteční. Třeba si nechám svoje a děti budou po mně, třeba si vezme moje, třeba rezignuju na všechno a vezmu si jeho… :think: Líbila by se mi nějaká syntéza obou, pokud vymýšlet nové, ale to u nás asi moc nepůjde vymyslet. Třeba se odvážeme a budeme Šourkovi, nebo třeba Vaječníkovi, mně by to ladilo k profesi. :lol:

Litta Šourek Vaječníková :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 22:55
@pe-terka píše:
A pokud vymyslíte nové příjmení, budete vycházet z rodokmenů, nebo zvolíte úplně jiné, které nemá v rodině kořeny?

Já vím, že to nebylo na mě, ale je to celkem zajímavé se nad tím zamyslet… Kdybych si měla vybrat z příjmení svých předků, tak bych si vybrala asi Leitner - z dob, kdy probíhala germanizace. To bych byla Gabriela Leitner… dobrý, ne? :lol: No nic, zůstanu u toho vyvdaného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.12.15 22:55
@J_Doe píše:
@Stánina @Litta No jo, holky, když jste zažily to posmívání, nepřijde vám jako lepší nápad své děti vychovávat k neposmívání? Vždyť sranda se dá dělat z čehokoliv, nemusí to být nutně Šourek, Píchal a spol. Úplně stačí, že se někdo jmenuje Tichý, Pilný, nebo jakkoliv jinak, co má v češtině význam… To bychom si opravdu skoro všichni mohli za chvíli měnit jména na nějaké cizokrajní, aby se to nedalo použít…@Stánina Jó, teď jsem si vzpoměla. Když mi bylo tak 20 a něco, dostala se mi do ruky občanka klienta, co se jmenoval Kakačka. Taky mě to tehdy pobavilo, ale snažila jsem se to na sobě nenechat znát… Takže ne, nebyla jsem vždycky tak uvědomělá, to jenom posledních 10 let.. :lol: ;)

A proč ne, však ta příjmení se dříve snad dávala podle toho, jaký ten člověk slutečně byl. Tlustý byl tlustý, Krejčí byl krejčí,… nebo podle lokality. Dneska to má jen rozlišovací funkci a může to být zavádějící. Já bych se poindiánsku vrátila ke jménu na míru, ale to by asi nefungovalo. 8)
A vychovat svoje můžeš, ale že se mu bude posmívat někdo jiný, to překousne jen silná osobnost. Těch mezi dětmi není tolik, někdy i přes dobré vzory a výchovu. Někteří jedinci jsou citlivější. A takový citlivý šourek, tedy Šourek, to může být docela bolestivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 22:57
@J_Doe píše:
Já vím, že to nebylo na mě, ale je to celkem zajímavé se nad tím zamyslet… Kdybych si měla vybrat z příjmení svých předků, tak bych si vybrala asi Leitner - z dob, kdy probíhala germanizace. To bych byla Gabriela Leitner… dobrý, ne? :lol: No nic, zůstanu u toho vyvdaného…

jj, zní to dobře :palec:. Ale jak Tě pozoruju, Ty zvládneš jakékoli příjmení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.12.15 22:59
@J_Doe píše:
@Stánina @Litta No jo, holky, když jste zažily to posmívání, nepřijde vám jako lepší nápad své děti vychovávat k neposmívání? Vždyť sranda se dá dělat z čehokoliv, nemusí to být nutně Šourek, Píchal a spol. Úplně stačí, že se někdo jmenuje Tichý, Pilný, nebo jakkoliv jinak, co má v češtině význam… To bychom si opravdu skoro všichni mohli za chvíli měnit jména na nějaké cizokrajní, aby se to nedalo použít…@Stánina Jó, teď jsem si vzpoměla. Když mi bylo tak 20 a něco, dostala se mi do ruky občanka klienta, co se jmenoval Kakačka. Taky mě to tehdy pobavilo, ale snažila jsem se to na sobě nenechat znát… Takže ne, nebyla jsem vždycky tak uvědomělá, to jenom posledních 10 let.. :lol: ;)

Myslíš že dneska se před dcerou ohýbám v pase když slyší pro ní legrační příjmení? Přesto si nedělám iluze že se děcko posměchu vyhne. Mmch na tyhle případy myslel i zákon, umožní ti změnu příjmení pokud je hanlivé, posměšné, atd. takže ať se nám to líbí nebo ne, taková příjmení existují a jsou lidi, co s nima žít nechtějí. Já se jim nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.12.15 23:00
@J_Doe píše:

A měla bys tam mezi nimi rovnou popěvek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.12.15 23:00
@Litta píše:
A proč ne, však ta příjmení se dříve snad dávala podle toho, jaký ten člověk slutečně byl. Tlustý byl tlustý, Krejčí byl krejčí,… nebo podle lokality. Dneska to má jen rozlišovací funkci a může to být zavádějící. Já bych se poindiánsku vrátila ke jménu na míru, ale to by asi nefungovalo. 8)
A vychovat svoje můžeš, ale že se mu bude posmívat někdo jiný, to překousne jen silná osobnost. Těch mezi dětmi není tolik, někdy i přes dobré vzory a výchovu. Někteří jedinci jsou citlivější. A takový citlivý šourek, tedy Šourek, to může být docela bolestivé.

waw, ty jsi odvaha :lol:. Napadl mě ten vtip, jak se ptá mladej indián starýho, podle čeho se v kmeni dávají jména…Tak tatík říká - no když se třeba někdo narodí při bouři, dostane jméno Bouře…A proč se ptáš, Prasklá gumo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 23:01
@Litta píše:

To máš así pravdu. Já jsem ohromně vděčná, že naše děti mají ve škole všichni asi uvědomělé rodiče, a nějaké posmívání jsme nezaznamenali… Vlastně jo, moje děti jsou malé (myslím vzrůstem), a jednou přišel syn domů s tím, že mu to snad někdo nějak nevhodně komentoval… Popovídali jsme si, a byl klid. Naštěstí. A syn je v pohodě, však jednou to dožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 23:02
@pe-terka píše:
jj, zní to dobře :palec:. Ale jak Tě pozoruju, Ty zvládneš jakékoli příjmení :palec:
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 23:03
@Litta píše:
A měla bys tam mezi nimi rovnou popěvek. :palec:

Tak vidíš! I tam se něco najde! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.12.15 23:07
@pe-terka píše:
waw, ty jsi odvaha :lol:. Napadl mě ten vtip, jak se ptá mladej indián starýho, podle čeho se v kmeni dávají jména…Tak tatík říká - no když se třeba někdo narodí při bouři, dostane jméno Bouře…A proč se ptáš, Prasklá gumo?

No, já se přiznám, mezi námi děvčaty, že jsem si jedno indiánské jméno taky vysloužila, a jsem na to hrdá! :mrgreen:
To bylo v době, kdy jsme s manželem na začátku vztahu žili spolu, a měli spolubydliče. A mě hrozně vytáčelo, jak je po něm po sprchování vždycky všude hrozně nacákáno. Tak jsem od něj dostala jméno - „Ta, co necáká“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.15 23:07
@J_Doe píše:

No tak to víš, že jo, že se holce snažím vštěpovat nějaký ty zásady, ale co já vím, jak reaguje, když je mimo můj dosah. Můžu jen doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.12.15 23:08
@J_Doe píše:
To máš así pravdu. Já jsem ohromně vděčná, že naše děti mají ve škole všichni asi uvědomělé rodiče, a nějaké posmívání jsme nezaznamenali… Vlastně jo, moje děti jsou malé (myslím vzrůstem), a jednou přišel syn domů s tím, že mu to snad někdo nějak nevhodně komentoval… Popovídali jsme si, a byl klid. Naštěstí. A syn je v pohodě, však jednou to dožene.

Snad jo. Já znám několik zakomplexovaných mužů, co nevyrostli. Posmívání v dětství se jim odrazilo na psychice tak, že ani v dospělosti se z toho nedostali. Možná blbá náhoda, že jsem zrovna narazila na „poškozené“, mám ve vzorku zatím jen 4 takové, ale… :? Existují i průzkumy, že vyšší muži jsou profesně úspěšnější. :nevim: No děti rodičům vždycky mají co vyčítat. :lol: Já například vysoké dioptrie. 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze