Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Klofánek píše:
Včera nám v nemocnici řekli, že teď to spýše vypadá na 2 holčičky. No a první holčička bude 100% Sárana jméně jsme se shodly hned
. Nýbrž s druhou holčičkou tedy máme problém. Chceme, aby to jméno bylo spýše krátké a hlavně aby v infinituvu nebylo tvrdé, jako třeba Ema, Nela, apod. Znáte nějaká taková jména, která nejsou pořád dávaná?? Děkujem
![]()
Bára
(nevím jestli si chtěla říct, že Ema a Nela jsou tvrdé?
Měkkčí jména neznám
)
@Klofánek píše:
Včera nám v nemocnici řekli, že teď to spýše vypadá na 2 holčičky. No a první holčička bude 100% Sárana jméně jsme se shodly hned
. Nýbrž s druhou holčičkou tedy máme problém. Chceme, aby to jméno bylo spýše krátké a hlavně aby v infinituvu nebylo tvrdé, jako třeba Ema, Nela, apod. Znáte nějaká taková jména, která nejsou pořád dávaná?? Děkujem
![]()
Mi teda Sára příjde taky dost tvrdé, takže bych k ní dala dala i druhé tvrdé, Sandra třeba
Ester, Hana, Dana, Klára.
Zrovna Ema a Nela mi taky příjdou měkké
všude slyším Emičko, Nelinko, Nelísku a pod.
![]()
Já si teda ani nedokážu nějak představit infinitiv od křestního jména
![]()
Ema a Nela my přijdou taky měkká, tak co třeba Nina, Týna nebo Julie? ![]()
@Tarinka píše:
Já si teda ani nedokážu nějak představit infinitiv od křestního jména![]()
Ema a Nela my přijdou taky měkká, tak co třeba Nina, Týna nebo Julie?
Taky jsem přemýšlela nad infinitivem jména ![]()
@Tarinka píše:
Já si teda ani nedokážu nějak představit infinitiv od křestního jména![]()
Ema a Nela my přijdou taky měkká, tak co třeba Nina, Týna nebo Julie?
no zrovna s tim problemem jake dat y/i po m bych se radsi moc neposmivala a neupozornovala na sebe
![]()
Už se rozhodujem mezi Evelínkou a Klárkou. Jedno z těchto to bude určitě. ![]()
My taky chceme Evelínku.
Klárka bude možná za pár let, když se podaří. ![]()
Evelinka je krasne,
taky chceme druhe Evelinku ale taky je krasne Melanie ![]()
Ahoj holky tak už víme že naše druhorozený dítko bude zase holčička, tak přemýšlím už nad jmény a vůbec netušim jaký dát, mě a přítelovi se teda líbí jméno Darinka jenže doma už máme Denisku a tak si říkám jestli by to nebylo zvláštní mít doma Denisku a Darinku obě holky od D
pak se mi líbí celkem Sára ale jistá si tím jménem nejsem, budu ráda za všechny názory děkuju ![]()
@MarDen
mi se nahodou libi, kdyz jsou deti na stejne pismeno. a zas tak podobne ty jmena nejsou, aby se to pletlo.
Bez problémů dejte Darinu, když se vám líbí… budeš mít doma dvě „Déčka“
Mně to přijde spravedlivý, aspoň nebudou řešit, která má hezčí jméno ![]()
Včera nám v nemocnici řekli, že teď to spýše vypadá na 2 holčičky. No a první holčička bude 100% Sára
na jméně jsme se shodly hned