Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Klofánek píše:
Ahoj,
potřebujeme poradit se jménem pro holčičku. Čekáme dvojčátka kluka a holku. Kluk bude Šimon, ale nevíme jméno pro holčičku a chceme, aby to k sobě alespoň trochu pasovalo. Děkuji za názory a rady.
Ester ![]()
@Petulinaxx píše:
Ester nebo Edita
Bylas o minutu rychlejší.. ![]()
V užžším výběru je Sára, Emma, Amy (jenže máme moc české příjmení), Klára.
Ester zní k Šimonovi krásně, tak taky přidávám hlas pro Ester ![]()
@IvkaH sice mimo téma, ale nedávno se mi zdálo, že jsem si u tebe v popisku četla, že se ti narodila třetí holčička a jmenovala se Ruth ![]()
Monika
Simona Šárka
nebo pokud máte rádi literaturu, tak Šimon - Bára (a třetí bude Jindřich
)
@Klofánek píše:
V užžším výběru je Sára, Emma, Amy (jenže máme moc české příjmení), Klára.
Sára
Hodí se jak melodicky, tak původem jména a samo o sobě je to jméno také hezké a ne tolik dávané..
@Amber_1977 píše:
SáraHodí se jak melodicky, tak původem jména a samo o sobě je to jméno také hezké a ne tolik dávané..
A ještě jsme se shodly ![]()
Ještě se jen mi líbila Justýna, Amálie, Ester, Evelína, Karolína a Anna. Tyhle jsem ani nenavrhovala, protože se bojím, jak mi to bude postupem času vytýkat. Už ji úplně slyším:,, To jste mi museli dát tak debilní jméno?!"
Já si na svoje jméno stěžuji úplně stejně ![]()
@Klofánek píše:
Ahoj,
potřebujeme poradit se jménem pro holčičku. Čekáme dvojčátka kluka a holku. Kluk bude Šimon, ale nevíme jméno pro holčičku a chceme, aby to k sobě alespoň trochu pasovalo. Děkuji za názory a rady.
Hned jako první mě napadla Simona ![]()
@Enoulik píše:
@IvkaH sice mimo téma, ale nedávno se mi zdálo, že jsem si u tebe v popisku četla, že se ti narodila třetí holčička a jmenovala se Ruth
Pardon za OT
![]()
Jak často se plní tvé sny? ![]()
To né už mám nakoupené modré věci, Ruth to nebude
![]()
@Klofánek píše:
Ještě se jen mi líbila Justýna, Amálie, Ester, Evelína, Karolína a Anna. Tyhle jsem ani nenavrhovala, protože se bojím, jak mi to bude postupem času vytýkat. Už ji úplně slyším:,, To jste mi museli dát tak debilní jméno?!"Já si na svoje jméno stěžuji úplně stejně
Justýna mě taky napadla.
Evelína je nádherné jméno, jako pro nějakou vílu, ale Šimon a Evelína mi k sobě prostě nejde.. držela bych se těch původů..
Cca v pubertě ti bude vyčítat, ať jí dáš jakékoli jméno, takže bych to tak neřešila
Já se zase kdysi nemohla smířit s tím, že se jmenuji stejně jako šest dalších holek z celkem šestnácti v naší třídě - tenkrát bych exotiku brala.. Ale to podle mě nesouvisí se jménem jako takovým, ale se sebepřijetím ![]()
Zkus se podívat ještě, co jednotlivá jména znamenají (třeba mně se líbila hodně Klaudie, ale znamená to „kulhavá“..), nebo si dohledej někde numerologický rozbor jména.. Máš to jako další perličky pro své rohodování ![]()