Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak to ještě jakž takž jde, třeba vyvdá lepší příjmení a ztratí se to, ale já znám Vivien Píčovou, no fakt nekecám. Se divím, že si rodiče nenechali příjmení buď za svobodna po manželce nebo nezměnili úplně po někom příbuzném v rodině. S tímto by to šlo hladce. Aspoń teda dcerce mohli dát k tomu nějak míň nápadné jméno. Takto bude chudák. ![]()
@eva420 píše:
Ja uz videla Pamelu Novakovou, coz je do nebe volajiciNekteri lide vubec nemaji soudnost
Tak to je vazne silenost
Treba si to prijmeni nechali prave schvalne z recese ![]()
Tak já mám dost smysl pro humor a jsem hodně tolerantní člověk, ale takovouto recesi bych teda nedala ani náhodou. Ono jim to spíš asi už ani nepřijde, chlap je na to zvyklý od malička a lidi kolem něj taky, navíc v jejich městě je to příjmení - „Píč“ relativně časté, tak už se to nijak neřeší. To se divím spíš té manželce, která to vyvdala, že jí to nevadí. Nebo si to aspoň měla nechat v chlapské podobě nebo dát do anglické podoby, která by foneticky sice zněla stejně „peach“ - broskev a pak i to Vivien by k tomu šlo a nepůsobilo by to tak okatě.
Si představ, jak se třeba musí někde představovat, tak na to já bych fakt neměla. Ale tak každý jsme nějaký a hlavně, když to nevadí jim. Ale ta dcerka ve škole, to si dovedu představit, co asi zakusí. Děti jsou v tomto nevybíravé. Třebá já se jmenuju Helena a ve škole to bylo hned Helenica-popelnica
, no ale mě to netankovalo, každý jsme tam měli něco.
Takže Vivien si tam asi užije. ![]()
@kohoutice-makovice píše:
Co říkáte na jméno pro holčičku Melánie, Dina?
Znám holčičku Melánii - říká se jí Malánka ( mě se moc nelíbí) a holku Dinu neznám, zato znám ale kluka Dina
(Základní tvar Dino nyní 15 let)
Co říkáte na jméno pro holčičku Melánie, Dina?
já na cizí a neobvyklá moc nejsem ale melánie zní hezky
Dina se mi nelíbí, připomíná mi to nevím proč Dumba (toho slona) ale Melánie se mi líbí.
Melánie zajímé neobvyklé ale Dina je divné, když si vezmu že se jí bude říkat Dino tak je to jak nějaký dinosaurus ![]()
Tak za mě ani jedno bych si nevybrala, to když už, tak spíš Tina, sousedi mají teď miminko Tinu a je fakt, že to k ní sedí a je to i hezké.
Každý má jiný vkus a zrovna Timea se mi nelíbí. Radši mám česká jména a trošku neobvyklá.
![]()
Např. ![]()
Klára, Sára, Emma, Lily/ Liliana, Anna, Ester, Markéta, Amanda, Karolína
Ještě jsem si vzpoměla: Angelica, Lara, Nikki
Melánie je hezké jméno. Dina né, znám voříška, co se tak jmenuje, holčičce bych takové jméno nedala ![]()