Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím, Josefíně neříkejte Pepina či Pepča! Je to jak pasačka od krav
![]()
Prostě Jožka, joSEFIna a Finetta je nej. Mmch Finetta se říkalou Josefíně Štovíčkové, dceři Josefa Mánese.
@Marjorie_Simpson píše:
Prosím, Josefíně neříkejte Pepina či Pepča! Je to jak pasačka od krav![]()
Prostě Jožka, joSEFIna a Finetta je nej. Mmch Finetta se říkalou Josefíně Štovíčkové, dceři Josefa Mánese.
Milá Marjorie_Simpson, ty říkej svým dětem jak chceš, ale nic nenakazuj druhým. Mně se zrovna Pepi, Pepča, Pepulka, Pepinka, Pepina, Pepík a Pepušák moc líbí.
A Pepulínka taky.
@Marjorie_Simpson Tobě to tak může přijít, tobě se tak nemusí líbit. Mně se to tak líbí. Josefína je prostě Pepína, s tím už se nic nenadělá. Líbí se mi všechny český tvary toho jména. Byla by blbost dávat tohle jméno, aniž by se mi líbil tvar Pepina. Je to hezký český a zároven i s trochou originality. Naopak mně se nelíbí patvary Finetta, Finn - ksakru jsme přece Češi, ne?
Jinak moje starší dcera miluje pohádku prasátko Pepina
![]()
Jinak už je pozdě
, svý holčičce tak říkám. Pepi, Pepinka, Pepča
a rozhodně mi to hezký příjde. Jinak ji už ani neřeknu. ![]()
Josefinka je nejkrasnejsi jmeno na svete
U nas mi nikdy neproslo ![]()
@perfect day píše:
ja jsme ted tehotna a skoro nikomu se nelibi Nina, kterou chci asi dat, takze je to jedno, hlavne at jsou jako ripy!!!
jéé Nina je moje zamilovaný
kdyby se jednou holčička povedla tak Ninuška
edit: A Pepina je taky super
![]()
Josefínka zní hezky, ale prakticky jí tak moc lidí říkat nebude - a Pepino pojď sem hezký není ![]()
@astrulinka píše:
Josefínka zní hezky, ale prakticky jí tak moc lidí říkat nebude - a Pepino pojď sem hezký není
A nám se zrovna Pepina líbí
Je pravda, že Josefíno jí moc neříkáme, ale kdyby se nám nelíbil tvar Pepina, tak bychom tak přeci nemohli pojmenovat dceru ![]()
Její 2letá sestřička jí říká Pepíku, tak ji taky tak říkáme
![]()
@hmvpapir píše:
Ahoj holky. Jak se vám líbí a nelíbí jméno Josefína? Čekáme druhý dítko, doma máme ještě Viktorku. Sice ještě nevím, zda to bude holka či kluk, ale na kluka bychom vybrané jméno měli. S manželem se nám líbí česká jména a tohle je jeden z favoritů, ke kterému se přikláníme nejvíce… Díky za vaše názory.
Pod jménem Josefína vidim starou šprtku a starou pannu v děravých hadrech který se všichni vysmívaji
Dala bych jiný jméno ale je to vaše věc,. Chtěla jsi znát názor, tady ho máš ![]()
Nádherné. Ale pouze ve znění Josefína. Můj favorit.Doma to neprošlo-naštěstí čekáme kluka ![]()
Pepina je sileny, chudak holka, jednou ti to vycte, deti se ji budou smat. Nejde o to, ze tobe se to libi, ale mysli, jak se to bude libit ji v puberte?
@fanynka <3 píše:
Pod jménem Josefína vidim starou šprtku a starou pannu v děravých hadrech který se všichni vysmívajiDala bych jiný jméno ale je to vaše věc,. Chtěla jsi znát názor, tady ho máš
Docela bych tě chtěla vidět, až se jednou potkáš s úžasným a krásným stvořením nosící jméno Josefína. Škoda, že takové názory nenosí nick nejlépe s fotkou. Nicméně se většinou za takovými názory schovávají přesně takoví, jak se prezentují…
![]()
@Anonymní píše:
Pepina je sileny, chudak holka, jednou ti to vycte, deti se ji budou smat. Nejde o to, ze tobe se to libi, ale mysli, jak se to bude libit ji v puberte?
Chudák je kravský ocas. A víš proč? Protože jezdí po ní, ale nemůže do ní…
![]()
(Všem ostatním se omlouvám za tuhle vulgaritu, ale někteří lidé jsou opravdu pokažení…)
A zrovna by mě zajímalo, jak se dá zeptat miminka, jestli se mu v pubertě bude líbit zrovna to jeho křestní jméno…
.
Prosím, dej vědět, až na to někdo přijde. Jak se zeptat plodu v břiše těhotné ženy, které jméno by si dalo po narození…