Jsem blázen nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.2.12 20:25

Jsem blázen nebo ne?!

Ahoj holky,

od narození syna je to semnou jako na horské dráze. Rodila jsem po šílených dvou dnech císařským řezem a v porodnici bylo všechno ok. Byla jsem vysmátá, těšila jsem se domů - prostě všechno super. Jen co nás pustili domů, tak to začalo, měla jsem problémy s kojením, odsávala jsem, ale stejně to nestačilo atd.. a to byl můj první stres. Přišlo na mě poporodní blues a já pořád jen brečela, a nevěděla jsem co dál, pořádně jsem si ani nebyla jistá, jestli vlastně to miminko mám ráda, a jestli to všechno zvládnu.. :( Snažila jsem se stresy zvládat, a manžel mi hrozně pomáhal. Ale stejně, za celé ty 4 měsíce co je malý na světě, se to úplně nesrovnalo. Většinou jsem v pohodě a všechno zvládám, ale pak příjde nějaká situace, kdy třeba malej brečí a někam musíme jít a já chytnu nerva a šílím, a mám pocit, že se zblázním. Do toho se takhle někdy i štěkáme s manželem, kvůli blbostem a já se třeba tak vytočím, že rozmlátim talíř, nebo prostě s něčím praštím a nadávám. Nejraději bych ho kolikrát i praštila (manžela). Pak se zavřu do pokoje a brečím, mám pocit zoufalství a bezmoci, nevím co s tím.. Nemám o tom s kým mluvit, manžel si myslí, že dělám z komára velblouda, ale já vážně mám pocit, že nejsem psychicky úplně v pořádku. Někdy si vezmu lexaurin (samozřejmě nekojím), ale to není řešení.

Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale poraďte co mám dělat, popř. jestli jste si prošly něčím podobným? Děkuju..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
29.2.12 20:30

Zakladatelko :hug: myslím, že s Tebou ještě docela mlátí hormony, jsem po porodu 14měsíců, porod dá se říct asi tzěžší, vyvolávaný, pak jsem teda v pohodě nebyla, musela jsem být v porodnici déle, kojení nešlo, poporodní deprese, návaly vzteku, zlosti, hádky s mužem, které předtím rozhodně na denním pořádku nebyly…přisuzovala jsem to hormonům a snažila se držet co nejvíc v klidu, teď bych řekla, že jsem ok, teda občas mě chytne nerv, ale už to umím ovládat :lol:
Co mě teda pomohlo nejvíc bylo co nejčastěji chodit na procházky, za kamrádkami, do MC, prostě vypadnout..a čas od času si udělat čas jen na partnera ;)

• Citovat
  • Upravit
5635
29.2.12 20:31

Tak vzhledem k tomu,ze se ted ma svagrovka dostala z tezke poporodni deprese,kdy cele sestinedeli prolezela na psychiatrii,tak ti poradim vyhledat odbornou pomoc.
Nemluvim o tom,ze jsi na tom tak moc spatne,ale obcas psycholog pomuze.
Neboj bude lepe,u te svagrovky se vse vyresilo,jako mavnutim kouzelneho proutku po sestinedeli.A ted je spokojena a naplno fungujici maminka.Drzim palecky,at je lepe :hug: .Obdobi po porodu je hodne tezke.Nejsi v tom sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
29.2.12 20:32

Osobní zkušenost nemám, ale moje kamarádka prošla něčím podobným…pořád jakoby v pohodě a jednou za čas emociální výbuch. zkusila bych psychologa a vypovídat se z toho. Lexaurin jako poslední řešení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 20:34
sterezie píše:
Zakladatelko :hug: myslím, že s Tebou ještě docela mlátí hormony, jsem po porodu 14měsíců, porod dá se říct asi tzěžší, vyvolávaný, pak jsem teda v pohodě nebyla, musela jsem být v porodnici déle, kojení nešlo, poporodní deprese, návaly vzteku, zlosti, hádky s mužem, které předtím rozhodně na denním pořádku nebyly…přisuzovala jsem to hormonům a snažila se držet co nejvíc v klidu, teď bych řekla, že jsem ok, teda občas mě chytne nerv, ale už to umím ovládat :lol:
Co mě teda pomohlo nejvíc bylo co nejčastěji chodit na procházky, za kamrádkami, do MC, prostě vypadnout..a čas od času si udělat čas jen na partnera ;)

Jo asi tak nějak se cítím, říkám si, že se takhle prostě chovat nemůžu a mám strach, že to nepřejde. Za kamarádkami na kafe, nebo na nákupy chodím poměrně často - kdyby ne, tak to bych už tuplem zešílela. Kolikrát si říkám, že dokud nebyl prcek, tak jsme spolu s manželem dobře vycházeli, a teď je to čím dál tím horší. Všechno je v pořádku, můj manžel je úžasnej chlap - až bych řekla, že si ho nezasloužím, dokud já nechytnu nerv. Teď jsem se snažila a vydrželo to 4 dny a dnes opět, malej plakal, nechtěl spát, já měla migrénu a nezvládla jsem to. Řekla jsem, že je to harant a teďka se mi kvůli tomu chce brečet :-( Mám vážně pocit, že jsem k ničemu a že pro mě nikdo nemá pochopení. Tak já nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.2.12 20:36

Holky moc děkuji, já sama si to všechno uvědomuju a docela ráda bych navštívila psychologa, třeba zjistí, proč mi takhle je a proč se tak chovám, ale jak ho mám vyhledat? Mám jít ke svému obvodnímu a říct mu, ať mě někam doporučí a nebo sehnat nějak své pomocí třeba na internetu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.2.12 20:36

Zakladatelko, jsem na tom naprosto podobně a nevím jak dál

• Citovat
  • Upravit
17363
29.2.12 20:38

jukni na net, tak určitě najdeš kontakty…k psychologovi doporučení od obvoďáka nepotřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 20:39
Anonymní píše:
Zakladatelko, jsem na tom naprosto podobně a nevím jak dál

Je to hrůza, že? Samotnou mě to obtěžuje a vím, že to takhle dál prostě nepůjde…

• Citovat
  • Upravit
5635
29.2.12 20:39
Anonymní píše:
sterezie píše:
Co mě teda pomohlo nejvíc bylo co nejčastěji chodit na procházky, za kamrádkami, do MC, prostě vypadnout..a čas od času si udělat čas jen na partnera ;)
Jo asi tak nějak se cítím, říkám si, že se takhle prostě chovat nemůžu a mám strach, že to nepřejde. Za kamarádkami na kafe, nebo na nákupy chodím poměrně často - kdyby ne, tak to bych už tuplem zešílela. Kolikrát si říkám, že dokud nebyl prcek, tak jsme spolu s manželem dobře vycházeli, a teď je to čím dál tím horší. Všechno je v pořádku, můj manžel je úžasnej chlap - až bych řekla, že si ho nezasloužím, dokud já nechytnu nerv. Teď jsem se snažila a vydrželo to 4 dny a dnes opět, malej plakal, nechtěl spát, já měla migrénu a nezvládla jsem to. Řekla jsem, že je to harant a teďka se mi kvůli tomu chce brečet :-( Mám vážně pocit, že jsem k ničemu a že pro mě nikdo nemá pochopení. Tak já nevím :nevim:

Tak to bud v klidu,u nas v rodine se to srovnalo az tak kolem 1 roku male,to uz nebyl takovy stres,vracel sexualni zivot do normalu a ja byla i vyspalejsi,bo mala zacala vice spat.A ted je vse super a konecne si vse uzivame.Kolikrat jsem malou nervama tak servala,az zacala hrozne brecet a klepat se.Potom jsem ji cely den jen chovala a porad se ji omlouvala,to se proste stane,nemuze byt kazdy den slunce a veselo.Ted,jak se mala zacina vztekat,to je teprve neco,mam pocit,ze jen na ni kricim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.2.12 20:40
Anonymní píše:
Holky moc děkuji, já sama si to všechno uvědomuju a docela ráda bych navštívila psychologa, třeba zjistí, proč mi takhle je a proč se tak chovám, ale jak ho mám vyhledat? Mám jít ke svému obvodnímu a říct mu, ať mě někam doporučí a nebo sehnat nějak své pomocí třeba na internetu?

Pokoukej na netu,nebo popros obvodaka o kontakt.Ja chodila k jedny uzasny doktorce,ale je to psychiatricka.Nevim odkud jsi ty,ale tahle je z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
29.2.12 20:41
Anonymní píše:
sterezie píše:
Jo asi tak nějak se cítím, říkám si, že se takhle prostě chovat nemůžu a mám strach, že to nepřejde. Za kamarádkami na kafe, nebo na nákupy chodím poměrně často - kdyby ne, tak to bych už tuplem zešílela. Kolikrát si říkám, že dokud nebyl prcek, tak jsme spolu s manželem dobře vycházeli, a teď je to čím dál tím horší. Všechno je v pořádku, můj manžel je úžasnej chlap - až bych řekla, že si ho nezasloužím, dokud já nechytnu nerv. Teď jsem se snažila a vydrželo to 4 dny a dnes opět, malej plakal, nechtěl spát, já měla migrénu a nezvládla jsem to. Řekla jsem, že je to harant a teďka se mi kvůli tomu chce brečet :-( Mám vážně pocit, že jsem k ničemu a že pro mě nikdo nemá pochopení. Tak já nevím :nevim:

Jak píšou holky, psycholog by nejspíš pomohl, ale záleží na Tobě, jestli cítíš, že to zvládneš či ne… :hug: pro začátek si myslím, že je nejlepší, když přijde takováto krizovka, tak buď přivolat manžela nebo prostě jít na chvíli pryč a rozdýchat to…přiznám se, že jednou mě to teda chytlo a měla jsem chuť mlátit hlavou do zdi, no skončilo to naraženým zápěstím :lol: u mě se teda hodně věci zlomilo tak kolem 8mi měsíců malé, byla víc komunikativní a míň uplakaná, víc jsem se vyspala…prostě snaž se zaměstnat muže, odpočívat, říkat si, že když miminko zapláče, že Tě potřebuje, že ho něco trápí a jinak to říct neumí 8) a když budeš mít pocit, že se to nelepší, tak frč za tím odborníkem :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.2.12 20:43
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Zakladatelko, jsem na tom naprosto podobně a nevím jak dál
Je to hrůza, že? Samotnou mě to obtěžuje a vím, že to takhle dál prostě nepůjde…

jo šileny, nevím jak to změnit. i můj říká že taková sem nebyla

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
sara1000 píše:
Anonymní píše:
Pokoukej na netu,nebo popros obvodaka o kontakt.Ja chodila k jedny uzasny doktorce,ale je to psychiatricka.Nevim odkud jsi ty,ale tahle je z Prahy.

A jaký je v tom rozdíl - psychložka, psychiatrička? Nebydlím daleko od Prahy - tak by mi snad nevadilo dojíždět.. Jak časté jsou návštěvy?

• Citovat
  • Upravit
sterezie
sara1000 píše:
Anonymní píše:
sterezie píše:
Tak to bud v klidu,u nas v rodine se to srovnalo az tak kolem 1 roku male,to uz nebyl takovy stres,vracel sexualni zivot do normalu a ja byla i vyspalejsi,bo mala zacala vice spat.A ted je vse super a konecne si vse uzivame.Kolikrat jsem malou nervama tak servala,az zacala hrozne brecet a klepat se.Potom jsem ji cely den jen chovala a porad se ji omlouvala,to se proste stane,nemuze byt kazdy den slunce a veselo.Ted,jak se mala zacina vztekat,to je teprve neco,mam pocit,ze jen na ni kricim :lol:

přesně, co se týče manželství, tak je to hrozně náročný ten první rok, zvyknout si na všechno, zajet si režim, … 8) jó vztekání, to je teprve zkouška nervů! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat