Pro prarodiče od přítele jsem divná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18668
10.10.20 08:10
@Celeana píše:
Jo, taky miluji, když návštěva „musí“ mít něco extra, aniž by k tomu měla zdravotní důvod. A ideálně pokud to nenahlásí dopředu :zed: Shánět a dělat pár jídel navíc je super.

Jo, jako jedna přítelkyně kamaráda. Spali u nás a na snídani jsem dala máslo klasické, bonjour, lepší sýry, Susenou šunku, jogurty… no a ten xicht, když jsem řekla, ze gervais opravdu v te lednici nemáme… jsem myslela, ze ji jednu vlepim. Jako sorry, ale normálně prsut s maslem ji (byli jsme na x akcích kde se tím cpala) a najednou problem?… takže pro zakladatelku. Na první návštěvě jsi byla neslusna ty. Pokud měli dva druhy, tak jsi si jen měla říct o kuřecí bez dalšího okecavani. Pokud vepřové, tak poprosit o menší kousek a pochválit. Manžel nesnáší luštěniny, tchán teplou zeleninu… ani jeden si nedovolí pindat když tchyně udělá cockovou polévku a já činu se zeleninou a ryzi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
10.10.20 08:18

Přesně tak, měla jsi to sníst a mlčet, je to slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.10.20 08:23

Jinak, videlas treba Moji tlustou reckou svatbu? Jasne, je to film, ale tam je takova bozi scena, kdy slecna vysvetluje rodicum, ze pritel je vegetarian :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
10.10.20 08:25

Vážně je tohle něco, s čím se potřebuješ svěřit? 8o. Jako já taky některé věci nemusím, ale nedělám z toho diskuze :lol: já mám třrba alergii na mák a pomalu podezřívám tchýni, že se mě s ním snaží přiotrávut. Ale tak to jídlo prostě nejím a zbytečně neokecávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.10.20 08:28

@hospodki :tak ja zase nevim, me neprijde uplne ok varit lidem jidlo, o kterem vim, ze ho nejedi, ani se nutit do jezeni neceho, co vyslovene nepozru, z jakehokoliv duvodu. Kdyz to ale hostitel o hostovi nevi, tak se holt stane, da se to normalne slusne vyresit a jde se dal. Akorat lide jiste generace a rekneme…maleho rozhledu to holt nepochopi a dojdou k zaveru, ze nekdo nejedici veprove je prinejmensim divny, „prinejhorsim“ muslim nebo „z nejake sekty.“ Spousta lidi ma problem s nazorovou pluralitou, to nezmenis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
10.10.20 08:35

No, asi jsi ještě dost mladá a nezkušená ;)… starší lidi byli vychovaní jinak, vděční za kus prasce :mrgreen: takže jim to fakt přišlo divné.. pokud měli na výběr dva druhy, tak bych si dala jen kuřecí BEZ DALŠÍHO KOMENTÁŘE.. pokud jen vepřový, tak bych si vzala ten nejmenší a pro jednou se prostě přemohla.. pro ně to bylo prostě slavnostní jídlo, víš.. a tohle jim holt nesedlo..
Neboj, to se časem poddá, jen to s nimi moc nerozebírej, naši (skoro 70) tyhle věci taky vůbec nechápou, prostě sníme holt párkrát za rok to, co nám uvaří, když přijedeme na návštěvu, oni se snaží, vaří se s tím a když už - tak se dá nechat něco na talíři bez dalších řečí..
Hele, nestala se žádná třetí světová, prostě to bylo netaktické, ale v životě se vážně dějí o dost horší věci ;) teď už se tím netrap a máš poučení pro příště, jak být větší taktik na první návštěvě v rodině partnera..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
10.10.20 09:32

Já mám z vepřových řízků taky hrůzu, většinou je to kus tlusté prorostlé flákoty, co nejde ani uřezat a chutná jako celý chlív. Takže příště fakt nekomentovat, kuchařka se mohla urazit, že ti nechutnají JEJÍ řízky, starší generace nechápe, že v dnešní době nadbytku si někdo dovolí něco nejíst, když u nich v rodině se vždycky jedlo všechno a byli vděční za každý kus žvance. Já to vidím na babičce, ta byla v jídle velmi konzervativní a všechno muselo být tak, jak byla vždy zvyklá. Když jsme jí pochválili výborný dort, ale že příště méně té sladké máslové náplně, tak se taky uměla urazit, že tak to dělá vždy a všem to chutnalo, ale příště už to třeba zkusila trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
10.10.20 12:38

@beruska9 tak jako ze bych tchanovi dělala jen dušenou zeleninu, to ne, ale když mám naložené na to maso a oni se nahlásí na oběd, tak to fakt měnit nebudu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.20 12:46

Situace vznikla, kdyz se pani babicka ptala kolik chci veprovych a kolik kurecich. A ja rekla jen ze kureci… a pak z toho takove halo. Pritel teda jeste dnes rikal ze oni jedi jen kureci a veprove a kapra na vanoce a kacenu na velikonoce „ostatni“ je pro ne ory exotika. At si z toho nic nedelam, ale babicka uz mu pry psala co dnes jime :D Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
4164
10.10.20 12:53
@Anonymní píše:
Situace vznikla, kdyz se pani babicka ptala kolik chci veprovych a kolik kurecich. A ja rekla jen ze kureci… a pak z toho takove halo. Pritel teda jeste dnes rikal ze oni jedi jen kureci a veprove a kapra na vanoce a kacenu na velikonoce „ostatni“ je pro ne ory exotika. At si z toho nic nedelam, ale babicka uz mu pry psala co dnes jime :D Zakladatelka

Naprosto zbytečné halo, povznes se nad to a neměj špatný svědomí. Ona se s tím nějak vypořádá, jestli ne, její boj.
Není povinnost sníst na návštěvě všechno, co se mi předestře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
10.10.20 15:13

Kolik kuřecích a kolik vepřových :mrgreen:. Přejídání masem mi přijde jako vetší rozežranost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76853
10.10.20 16:30
@Le_lenaz píše:
Fuuuuj vepřové řízky. :poblion:

vepřový řízek mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
10.10.20 17:19

A proč to řešíte? Prostě jsou jiná generace. Moji prarodiče jeli vepřové taky pořád. Já ho mám maximálně jednou dvakrát do měsíce. A kdyby mi někdo řekl, že mu přijdou mé stravovací návyky divné, pokrčila bych rameny a dál to neřešila.

Ani by mi nevadilo, že už k prarodičům nejsem zvaná. Neměla bych ani chuť jít jen tak ze slušnosti. Řekla bych, že rozumný chlap to vůbec nebude řešit a na jeho rozhodování o tom, zda se mnou zůstane, nebude ovlivněné tím, že jeho babičce se nezdá, že nejím vepřové :lol: Pokud by mi kvůli takové h*vadině vznikly ve vztahu potíže, aspoň by mi hned bylo jasné, že asi nejsem s tím, s kým bych být měla…

A ač to zní hnusně, on vám tenhle problém docela brzy odpadne sám, jestli víte, jak to myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
10.10.20 17:57

Je to jina generace, nemusi to hned znamenat, ze te nemaji radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
10.10.20 18:00

Tak zrovna vepřové (snad s výjimkou krájené šunky) dnes nejí každý druhý, to mi nepřijde jako nějaká exotika. Inteligentní zvíře, smradlavé maso… proč jako.
Ale neber si to zbytečně osobně, jsi jen krapet podezřelá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová