Jsem fakt tak hrozna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
26.6.17 17:45
@Anonymní píše:
Dcera dnes prisla, ze chce s holkami na koupaliste. rekla jsem, ze ne.bude ji v rijnu 12,ale plavat umi jenom trochu, je o 2 hlavy mensi nez spoluzacky a proste se bojim..je na mne nastvana, ze ji nic nedovolim, podle mne to neni pravda. chodi s nimi do kina, zmrzlinu, palacinkarny, na hriste, ale na koupaliste ji proste nepustim.
nektere jeji spoluzacky maji dle mne moc velkou svodobu,…nevim jestli jsem priliz prisna, nebo to, co delam je normalni :think:

v jedenácti bych dítě samotné na koupaliště nepustila, za dva tři roky už v pohodě… ale určitě bych trvala na tom, že se nejdřív musí naučit dobře plavat… dnes dělají kurzy pro děti i dospělé skoro všude, investovala bych do nějakého, plavání považuji za jednu ze základních věcí, které by člověk měl umět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.6.17 17:47
@unuděná píše:
@Sany80s Proč je nezbytně nutné, aby každý uměl plavat? Znám mnoho lidí (dospělých i dětí), kteří to neumí, ještě více těch, kteří umí, ale bojí se a beztak se drží u břehu a tam, kde dosáhnou. Jasně, je to plus, pokud dítě plavat umí, je to bezpečnější, ale že by to bylo nezbytné? :nevim:

třeba aby se neutopilo? Já vím, namítneš, že se už mockrát utopili i dobří plavci, ale já jako rodič bych raději udělala co nejvíc proto, abych takové případné nebezpečí eliminovala na minimum… divila by ses stejně, kdyby se tu mluvilo třeba o jízdě na kole? To patří taky k takovému tomu pohybovému základu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.17 17:53

@Regina Hero Psala jsem totéž o zrovna kole. Nevím, proč by mělo být ubohé, že dítě neumí jezdit na kole. Nebo na bruslích. Nebo na lyžích. Pokud to samo nechce, a nebaví ho to, proč ho do toho nutit? Ano, uznávám, bezpečnost. Ale když dítě třeba tu vodu ani nevyhledává, nemá rádo (taky znám pár takových dnes už dospělých), tak riziko, že někde žbluňkne do hluboké vody a utopí se je poměrně mizivé.
Já netvrdím, že se tyto základy děti učit nemají, jen mi přijdou ubohé více ty odsudky. Navíc když ani nevíme, proč dcera zakladatelky „neumí pořádně plavat“ (nepíše, že neumí vůbec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
26.6.17 17:57

Mám skoro 12tiletou dceru, je velmi dobrá plavkyně, občas teda trochu zbrklá a nevypočitatelná, takže bych o tom hodně přemýšlela, ale v partě více holek bych ji pravděpodobně pustila.

Loni jsem ji jako 11tiletou pouštěla s 13tiletým bratrem - ona s kamarádkami, on s kamarády, ale měl za úkol na ni jednou za čas mrknout.

Jinak, bazén máme doma, takže situace s odchodem na koupaliště se vyskytla párkrát, jinak si užívají s kamarády u nás, ale popravdě, jako plavčík u nás nefiguruji, jednou za čas na ně mrknu, ale rozhodně nemám zájem tam u nich stát celou dobu.

Pokud by se naučila lépe plavat, pustila bych ji :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.17 17:57

@Ellusa Přesně tak. Ubohé je psát tyhle „ego-si-honící“ komenty. Ještě měla dodat, že její děti to umějí od dvou let, stejně jako lyžování na černých sjezdovkách a zapalování ohně jednou sirkou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.6.17 18:06
@Sany80s píše:
To je snad fuk, jestli to někoho baví nebo ne. Jedná se o činnost, kterou je potřeba se naučit.
A pokud má blok z plavání, měla být dávno u psychiatra.

8o 8o 8o
Sedni si někdy na ruce ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
26.6.17 18:48
@radúna píše:
8o 8o 8o
Sedni si někdy na ruce ;).

Tobě připadá normální, aby mělo tak velké dítě bezdůvodný blok z plavání?
To musí mít hlubší příčinu.
Pokud má někdo blok z běžných činností, tak je snad vhodné to řešit.
Co je nenormálního na tom, že má člověk řešit psychické problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.6.17 18:54
@Sany80s píše:

Psychické problémy? Z plavání? Dneska uz se netoleruje absolutně lidská osobnost, ale jenom se skatulkuje a cokoliv je trochu mimo, je to psychicky problém. Možná by se měly moje děti léčit, ptz nejedi brokolici. Možná bych měla jít za psychologem i ja, ptz jsem se nenaucila s*at každé ráno. :mrgreen:
Psychické problémy vytvářejí lidi. Extrémní pozorování sebe sama a ostatních nici individualitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.17 18:55

@Sany80s A kde kdo píše, že má blok z plavání?? 8o Tohle čtení mezi řádky je opravdu speciální emiminovská disciplína :roll: Zakladatelka píše „ale plavat umí jenom trochu“. Což může znamenat, že třeba jen nemá čas nebo prostor trénovat to, co se naučila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
26.6.17 18:57

@unuděná To vůbec není o zakladatelce.
Nepředpokládám, že její dcera má psychický blok.
Ale někdo tu psal, že psychický blok je důvod, proč se nenaučit plavat.
Já píšu, že psychický blok je důvod, proč jít k lékaři, který má psychiku na starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.6.17 19:16
@Sany80s píše:

Mně nepřipadá normální tvoje reakce.
Blok z plavání se tu pouze vydedukoval. Nevím kdo. Ty?
Zakladatelka psala, že její dcera není moc dobrý plavec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
26.6.17 19:21

@radúna Jedna uživatelka tu řekla, že důvod proč se nenaučit plavat je blok z něčeho, co se plavání týká.
Blok je prostě psychický problém.
Kdo jiný než psychiatr by to měl řešit? Proč se tu proboha ztrhla taková lavina reakcí. Že se jedná zrovna o psychiatra?
Vážně je to ještě dnes bráno jako takový problém přiznat si, že mám psychické problémy a řešit to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.6.17 19:26

@Sany80s Já vím, číst umím a vím, na koho jsi reagovala.
Ale ty máš nejspíš problém s tím, co a jak a komu píšeš. Proto ta lavina reakcí.
Přečti si to po sobě ještě jednou, nebo 2× či vícekrát a pak možná pochopíš, proč na tebe reagujeme tak, jak reagujeme ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
26.6.17 19:29

Tak sama ví, že neumí plavat ne? Tak by se snad nepouštěla někam do hloubky. Mohla být s nima na dece aspoň a nebo někde v mělčině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.6.17 19:32

Naučte ji plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...