Jsem fakt tak hrozna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1247
1.7.17 15:14

Já bych ji taky nepustila. Děláš dobře zakladatelko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.7.17 20:02

Já osobně bych ji s kámoškama pustila, zakladatelko, píšeš, že dcera plavat zvládne, ale jen tam, kde dosáhne nohama, myslím, že je natolik chytrá, že by nešla machrovat do vysoké vody (ale nejlíp ji znáš ty sama) :kytka: A plavčíci tam snad fungují.
Stejně ale se přikláním k tomu vzít ji někde na bazén a naučit ji plavat, aby mohla i do té velké vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
1.7.17 20:17
@inkakřivák píše:
@Nimie Ponižovat? bože můj, ty jsi vážně -můžu napsat divná, aniž by tě to urazilo? kde tě ponižuji? V tom že si dělám legraci? z tvrzení, že když spadne plavec do studny, tak dobrý kdežto neplavec se utopí: no to tedy je ponížení, to jo. protože v té studni se vážně utopí i ten plavec. A poměrně snadno, asi stejně jako ten neplavec, který bude šlapat vodu. On to totiž nikdo dlouho nevydrží už jen kvůli teplotě vody.
Takže idyž s tebou ensouhlasím, tak to tě ponižuje? Stručně - to že si dovolím s tebou nesouhlasit není ponížení pro tebe, je to prostě můj názor, který si obhajuji proti tvému. takže už nemluv o ponižování. To bych musela být ponížena též, ne? protože ty máš jiný názor.
Vážně chytáš za slovíčka. protože ten kraul byl vtip, ono v té studni nepomůže ani znak, ani motýlek, ani prsa, ani splývat, tam musíš mít zkrátka kliku. Plavat ve studni se jednoduše nedá.Příspěvek upraven 01.07.17 v 16:55

Prosim tě, o čem to mluvíš? Příspěvek tu máš ocitovaný, jak je možné, že si opět něco TY špatně přečteš a JÁ jsem ta divná?

U tvého názoru ohledně plavání jsem nikde nic o ponižování nepsala, takže se vztekáš zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
1.7.17 20:26

@inkakřivák a ohledně plavání, znovu, speciální pro tebe.

Psala jsem, že základem je schopnost udržet se nad hladinou. Neplavec zcela logicky šlapat vodu neumí, může tak maximálně zmatečně kopat nohama, ale to mu bude dost k ničemu.

Pokud si stojíš za tím, že neplavec má ve studni a nebo při záplavách stejnou pravděpodobnost utonutí jako plavec, v pořádku, tak to prostě napiš a nemotej sem ponižování, prsa, motýlka a další.

Člověk, který začne panikařit jakmile pod sebou nemá v dosahu dno nebo člověk, kterému schopnost udržet se nad hladinou vůbec nic neříká, je odsouzen více méně rovnou. Nevím co znamená „nedá“, dřív někteří lidi absolvovali tréninky v ledové vodě, to je s naší průměrnou studnou naprosto nesrovnatelné. Základem je ale správná technika, nepanikařit a vědět co děláš. Když začneš zmateně máchat všema končetinama, tak je ti to u studené vody naprosto, ale naprosto k ničemu. Schválně si to někdy zkus nebo se zeptej lidí, kteří třeba jezdí na výpravy na severní pól.

Nemusíš se mnou souhlasit, ale nemíchej prosím mé příspěvky dohromady, když mezi nimi není žádná logická souvislost a každý reaguje na něco jiného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.7.17 13:50
@Nimie píše:
Vedle ti to nestačilo, tak jsi mě přišla ponižovat i sem? :nevim: hlavně, že v jednom kuse meleš o respektování názoru a sama ho prostě nejsi schopna přijmout.

takže ty nikde nemluvíš o ponižování? podívej s tebou je zkrátka tento problém - ty ereš jiný názor jako ponižování, nevím proč. A když na to poukážu, okamžitě kolem sebe začneš kopat jako divá. A to mi rozum nebere. Vážně nevím, co je na tom, že má někdo jiný názor, ponižujícího. Ty moc diskuzím nerozumíš, zřejmě. vede se tu diskuze, a nic jiného. Skutečně už nevím, co bych jinak uvedla. jsi s tím prostě směšná. Možná ti chybí seeěvědomí, že jiný názor bereš jako ponížení, nebo máš potřebu v každé debate zvítězit, nevím. Ale prostě a jasně - nikde tě nijak neponižuji. A abych se vrátila k této diskuzi, k jejímu tématu. Dcera zkladatelky plavart umí, jenom asi neplave příliš dobře. Já bych s ní na to koupaliště párkrát zašla a podívala se, kde dělá chybu, případně ji pocvičila, a pak at si chodí sama. A tvůj příklad se studnou a velkou vodu byl skutečně nesmyslný - velká voda semele každého. A studna - tam se člověk skutečně utopí at plavec nebo ne - pokud ho někdo včas neobjeví a nevytáhne - a tam bývá to nebezpečí veliké. Tolik k diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.7.17 13:56
@Nimie píše:
@inkakřivák a ohledně plavání, znovu, speciální pro tebe.

Psala jsem, že základem je schopnost udržet se nad hladinou. Neplavec zcela logicky šlapat vodu neumí, může tak maximálně zmatečně kopat nohama, ale to mu bude dost k ničemu.

Pokud si stojíš za tím, že neplavec má ve studni a nebo při záplavách stejnou pravděpodobnost utonutí jako plavec, v pořádku, tak to prostě napiš a nemotej sem ponižování, prsa, motýlka a další.

Člověk, který začne panikařit jakmile pod sebou nemá v dosahu dno nebo člověk, kterému schopnost udržet se nad hladinou vůbec nic neříká, je odsouzen více méně rovnou. Nevím co znamená „nedá“, dřív někteří lidi absolvovali tréninky v ledové vodě, to je s naší průměrnou studnou naprosto nesrovnatelné. Základem je ale správná technika, nepanikařit a vědět co děláš. Když začneš zmateně máchat všema končetinama, tak je ti to u studené vody naprosto, ale naprosto k ničemu. Schválně si to někdy zkus nebo se zeptej lidí, kteří třeba jezdí na výpravy na severní pól.

Nemusíš se mnou souhlasit, ale nemíchej prosím mé příspěvky dohromady, když mezi nimi není žádná logická souvislost a každý reaguje na něco jiného :kytka:

A kolik lidí - plavců - má ten speciální výcvik? kolik lidí podle tebe jezdí na výpravy na severní pól? když jsme u toho? Asi takto - v té studni má opravdu stejnou šanci plavec i neplavec - protože já říkám šlapat vodu, ty říkáš zmateně kopat. Ono je to celkem fuk, nad vodou tě udrží to i to. jenže záchrana je něco jiného - musí tě někdo vytáhnout. Ale to je prostě směšné, tato diskuze s tebou, za chvíli mi tu začneš vyprávět o Eskymácích, kteří jsou schopni přežívat kdoví kde. A já ti na druhou stranu můžu kontrovat třeba lidmi z jihu, kteří zmrznou i pro nás ještě dejme tomu přijatelné vodě. Anebo ve vodě, ve které bychom my křeč nedostali. S tebou je diskuze dost obtížná, ono ta logika občas dost škobrtá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.17 14:42

Ja bych ji pustila, na vesime koupalist neni tolik vody a navic jsou tam vyborni plavcici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.7.17 15:08
@inkakřivák píše:
takže ty nikde nemluvíš o ponižování?

Nauč se číst.

@Nimie píše:
Prosim tě, o čem to mluvíš? Příspěvek tu máš ocitovaný, jak je možné, že si opět něco TY špatně přečteš a JÁ jsem ta divná?U tvého názoru ohledně plavání jsem nikde nic o ponižování nepsala, takže se vztekáš zbytečně. !!!!!!!!
@inkakřivák píše:
podívej s tebou je zkrátka tento problém - ty ereš jiný názor jako ponižování, nevím proč. A když na to poukážu, okamžitě kolem sebe začneš kopat jako divá. A to mi rozum nebere. Vážně nevím, co je na tom, že má někdo jiný názor, ponižujícího. Ty moc diskuzím nerozumíš, zřejmě . vede se tu diskuze, a nic jiného. Skutečně už nevím, co bych jinak uvedla. jsi s tím prostě směšná. Možná ti chybí seeěvědomí , že jiný názor bereš jako ponížení, nebo máš potřebu v každé debate zvítězit, nevím. Ale prostě a jasně - nikde tě nijak neponižuji.

Nikde neponižuješ? Nikde? Všude POUZE vyjadřuješ svůj odlišný názor? Skutečně ani v tom příspěvku, ke kterému se má slova o ponižování vztahovala?

Tohle ti skutečně připadá normální?

@inkakřivák píše:
Taky začínám mít ten pocit. A člověk by řekl, že by měla mít nějaký rozum, nakonec VŠ, ale ono je to fakt, že i lidé s mozkem se rádi hádají . Já někdy taky mám solidně rýpavou, ale to co občas předvádí ona - hlavně ta slovíčka, chytání se nesmyslů, no jo. Každý je nějaký.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.7.17 15:19
@inkakřivák píše:
A kolik lidí - plavců - má ten speciální výcvik? kolik lidí podle tebe jezdí na výpravy na severní pól? když jsme u toho? Asi takto - v té studni má opravdu stejnou šanci plavec i neplavec - protože já říkám šlapat vodu, ty říkáš zmateně kopat. Ono je to celkem fuk, nad vodou tě udrží to i to. jenže záchrana je něco jiného - musí tě někdo vytáhnout. Ale to je prostě směšné, tato diskuze s tebou, za chvíli mi tu začneš vyprávět o Eskymácích, kteří jsou schopni přežívat kdoví kde. A já ti na druhou stranu můžu kontrovat třeba lidmi z jihu, kteří zmrznou i pro nás ještě dejme tomu přijatelné vodě. Anebo ve vodě, ve které bychom my křeč nedostali. S tebou je diskuze dost obtížná, ono ta logika občas dost škobrtá.

Speciální výcvik nemají všichni, ale šlapat vodu určitou technikou se učí na každém plavání, protože to není fuk, nad vodou tě opravdu neudrží obojí, tím spíš když dotyčný začíná panikařit. Na to není potřeba speciální výcvik aby člověk věděl, že čím studenější voda, tím víc musíš vynaložit energie a proto tím spíš tvé pohyby musí být koordinované a tím spíš je potřeba se co nejvíc uklidnit. Plavec je takhle schopen vydržet i delší dobu, neplavec se svým chováním a nezvládnutím situace je schopen utopit do 2 minut.

A netuším proč mě opravuješ. U neplavce nelze mluvit o šlapání vody, protože to a) většinou ani netuší, že se to dá dělat a jak, tím spíš dítě a za b) to většinou prostě neumí. Ale jak jsem psala, zjevně se na tom neshodneme, takže je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
2.7.17 15:38

Mě mamka pouštěla, když jsem neuměla plavat. Nikdy jsem do hloubky nešla, protože jsem se bála, tak jsem se s kamarádkami držela tam kde jsem dosáhla. Nepustila bych dítě někam k přehradě bez dozoru, ale na koupaliště ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.7.17 17:54

@Nimie takže ještě jednou - nikde, opravdu nikde tě neponižuji, pokud si myslíš, že ano, je to jen tvoje smyšlernka. Jo, dělám si legraci, nakonec proč bych měla diskutovat jenom vážně, to není příkaz. navíc si vážně myslím, že i lidé s mozkem se hádají, že tobě trošku občas utíká logika, to je taky fakt. Že se ti nelíbí, že trvám na svém názoru, a sama budeš do krve obhajovat svůj, to je taky fakt.
A že diskutuješ občas nesmyslně, to je taky fakt. Proč by neměl být neplavec schopen uvažovat logicky a plavec ano? Plavec který se ocitne ve velké vodě, zpanikaří velmi často a hodně rychle. protože to, co se u nás běžně považuje za umím plavat, to na velkou vodu zdaleka nestačí. nakonec ve velké vodě se utopí i cvičení záchranáři, i to se stává, A studna je prostě nesmysl. I kdyby tedy jak ty říkáš kopat nohama a šlapat vodu byl rozdíl, co myslíš, jak dlouho to vydrží třeba i ten plavec. ve studené vodě - a že ve studni studená je. No nic, zase vytáhni argumenty o cestovatelích na pol, protože těch je všude plno. Ale mě by se spíš líbilo vědět, čemu ty říkáš ponižovat. Možná by nebylo od věci, kdybys každé mu přestala podsouvat svůj styl myšlení - ono ne nadarmo se říká podle sebe soudím tebe. neponižuji tě, píšu to tak jak to vidím já. Jenže ty vidíš všude něco špatného, shazujícího, ubližujícího. nechápu tě, nechápu lidi, kteří takto přemýšlejí, ale to nakonec není na závadu. je mi to prostě bytostně cizí, domýšlet si kdovíco. naštěstí mám okolo sebe lidi jiného ražení. r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
3.7.17 01:26

@inkakřivák možná protože jsem byla slušně vychovaná a takový styl diskuze jsem zvyklá slýchávat tak maximálně v hospodě mezi ožralýma chlapama ;) ty jsi na to evidentně zvyklá v běžné řeči, připadá ti to v pořádku, mě holt ne. Domýšlet si tady opravdu není co, je to o stylu vyjadřování, ne o tom, jestli je tím myšlena ironie, vtip nebo „konstatování faktu“. Takže děkuji za dočtení příspěvku, přinejmenším jsme se dostali k pointě a na tom bych to uzavřela, protože tohle řešení stejně nemá, když po tomhle jsi schopna ještě položit otázku „čemu že to říkám ponižování“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
3.7.17 01:38

@inkakřivák plavec (resp. člověk, který ví co dělat) ve studené vodě je schopen vydržet i 5 - 10 minut, někdy i déle podle teploty vody. U nás opravdu nebývá běžně ani zdaleka tak studená. Argument s cestovateli byl čistě jenom jako reakce na tvé tvrzení, že se v tom nedá vydržet, protože je tam zima.

A argument s logickým myšlením je sice hezký, ale zajímalo by mě, jestli jsi někdy reálně potkala dítě neplavce, že od něj očekáváš tak sofistikované chování i když se třeba bojí. Je úplně jedno, že je to třeba puberťák, ve chvíli, kdy zpanikaří pokaždé, když nemá v dosahu břeh a na zemi dno, tak ho opravdu nenapadne co všechno má udělat a už vůbec nebude mít tu vůli to udělat. Taky netuším proč mi předhazuješ, jak ten příklad byl hloupý. Byl úplně stejně hloupý, jako tvrzení, na které to reagovalo. Někomu to připadá zbytečné, někomu ne, zvlášť v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
3.7.17 09:31

Člověk, který si plete vtip s ponižováním, člověk, který umí převracet řečené tak jako ty, člověk, který tak pevně umí obhajovat své výmysly - a neříkám že pravdu, opravdu je vzorový diskutér. jestliže si myslíš, že diskutovat znamená vést smrtelně vážné řeči, pak je mi líto tvého okolí. A ano, otevřeně řečeno - nesnažím se tě ponížit, snažím se tě pouze a jenom urazit a vytočit. A jak se zdá jde to. jak se baví ožralí chlapi v hospodě, to nevím, nechodím s ožralci do hospody. Ty očividně víš. Inu každá máme svou skupinu lidí, se kterými se stýkáme. Ale o to nic. prostě ty se dáš urážet hrozně lehce - stačí když napíšu, že jsi ještě mladá - a ty si automaticky přečteš blbá. je to naprosto úchvatné. Já napíšu - ve studni nepřežije ani ten plavec, pokud ho hned nenajdou - a ty si přečteš utopí se hned. nevím, kde ses učila číst, ale věř, že čteš blbě. A skutečně nechápu jedno - řekla bych, že člověk, který studoval informatiku a podle tebe ji i vystudoval, by měl mít sakra logické myšlení. Podle tvého způsobu pojímání pravdy bych tak řekla, že jsi vystudovala snad práva v Plzni, možná. Můj syn dělal informatiku, dělal ji světe div se pouhých pět let - a kupodivu mu to myslí docela logicky. Tož nevím. A pochopí, když řeknu větu - i plavec se ve studni utopí, pokud ho nenajdou včas - tak jak je míněna. Že nikdo, ani plavec, nevydrží ve studené vodě šlapat třeba čtyři hodiny. A tak dlouho klidně může být pryč, než ho vůbec někdo začně hledat.
A doporučuji ti smrtelně vážně, začni si zvykat na vtipy a legraci - bez nich to v životě budeš mít moc těžké. neber se tak vážně, nejsi takový zázrak, absolventů vysokoškoláků jsou spousty, a mnozí dokonce mnohem inteligentnější nežli ty, asi. protože jsou schopni odlišit vtip od urážky a urážku od ponížení. Což je něco, co tobě dělá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
3.7.17 12:18

@inkakřivák @Nimie děvčata vy v tom pěkně plavete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie