Jsem prý troska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
147
20.4.23 09:55

Tak na tohle bych se vykašlala. Podobně jako u mě a sestry. Pořád mě přesně tak kritizovala, rýpala do mě a vychvalovala sebe a svou rodinu. Jak jsou bohatí, úžasní, správní atd… Až mi jednou bouchly saze a utla jsem veškerý kontakt. Je to rok a myslím že jsem udělala dobře. Přeji hodně sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
20.4.23 11:28

Proč jsi s nimi v kontaktu? Přeruš kontakt a máš klid. Já osobně bych v bytě žít nikdy nechtěla, ale určitě když někdo žije v nájmu není troska. Trosky jsou maximálně tvá sestra a otec když ti ani nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13954
20.4.23 11:33
@Anonymní píše: Žiji po rozvodu sama s 2 dětmi.
Peněžně vycházím tak tak, nekouřím, nepiju, netahám si chlapy. Žiji v nájemním bytě, jako jediná z rodiny.
Sestra o mně prohlašuje, že jsem troska a prý, že děti jsou chudáci. Můj otec prohlásil, že v nájmech bydlí jen lůza.
Finančně nebo i jinak mě nijak nepomáhají, ale neustále kritizují a říkají, jak mám žít.
Mám toho už dost, stále jsem brala ohled na to, že je to rodina, ale asi úplně utnu kontakt, protože mě jen dostávají jen do deprese.

Nebo začni chlastat a tahat se s chlapy…
A bude ti celkem jedno co si myslí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 15:33
@Lu66 píše:
Proč jsi s nimi v kontaktu? Přeruš kontakt a máš klid. Já osobně bych v bytě žít nikdy nechtěla, ale určitě když někdo žije v nájmu není troska. Trosky jsou maximálně tvá sestra a otec když ti ani nepomůžou.

Díky za pochopení.
Sestru a otce jsem teď aktuálně už odstřihla.
Opravdu se to ponižování nedá vydržet. Já držela 43 let, ale už nechci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.23 15:34
@Josef_t píše:
Nebo začni chlastat a tahat se s chlapy…
A bude ti celkem jedno co si myslí :think:

To není můj styl života, kterỳ chci žįt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.23 15:40
@Anonymní píše:

Já žiju s dítětem v paneláku. Byt je náš a někteří příbuzní se nás dívají divně. Oni vlastní velké rodinné domy. Pro ně jsou byty podřadné bydlení.

• Citovat
  • Upravit
262
20.4.23 15:42
@Anonymní píše:
Já žiju s dítětem v paneláku. Byt je náš a někteří příbuzní se nás dívají divně. Oni vlastní velké rodinné domy. Pro ně jsou byty podřadné bydlení.

Ano, je to smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.4.23 15:50

Jsem taky z divné rodiny.
Nejlepší cesta je přerušení kontaktu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13954
21.4.23 00:19
@Anonymní píše:

Důležité je, aby se člověk cítil spokojen.
S rodinou to asi neodstřihnout, je to přece jen rodina.
Ale určitě omezit a nedat jim prostor vyřknout jejich moudra :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
21.4.23 06:36
@Anonymní píše:
Moje sestra, žije sama, má majetku dost, děti nemá a tak se jí to kecá…ale je velmi pracovitá a vše si vybudovala sama.
Otec žije s ženou, která je bohatší a máti, která mi teda nenadává, ale prohlašuje o druhých a tím myslí i mě, že máme holou pr..l. Sama má bodně majetku pole, dům, stavební pozemky, vše zdědila.
S otcem nevybudovali nic, ale jsou nadřazení
Podotỳkám, že mi nepomáhají, jsem z toho všeho v depresi

Nevim proc ses v depresi. At sinmysli, co chteji, hlavni, co si myslis ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
21.4.23 08:14

…možná seš chudší, ale možná spokojenější než oni, kteří mají potřebu po tobě šlapat… Lidi, kteří šikanují, asi sami nejsou moc spokojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
21.4.23 08:45
@Anonymní píše:
Díky za pochopení.
Sestru a otce jsem teď aktuálně už odstřihla.
Opravdu se to ponižování nedá vydržet. Já držela 43 let, ale už nechci.

Osobne bych si to nebrala k srdci a pripravila si nejakou pohotovou narazku zpet.
Navic to o stesti a spokojenosti nevypovida.
Treba mne se predstava domu libi ale casove bych to ani nestihala.
Zkus se netrapit takovymi malickostmi :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
22.4.23 03:53

Prosimtě, já měla taky imbecilní rodinu,
to nejseš sama, buď v klidu, ok? Vyse/r se na ně! Co ti přináší radostného do života jako rodina - nenašla jsem nic, jen trápení? Prostě je odřízni a vůbec se za to nestyď - chceš aby tě prudili dalších 20, 30 let?? Si taky myslím, že ne.
Já to kdysi udělala /a to jsem fakt tolerantní/, ale už to nešlo… Ten klid, pane bože - to prostě musíš vyzkoušet! Oh! :andel:
A otec ať ti neleze do bytu, má svoje, tak ať neprudí, to mu klidně napiš sms, že si to nepřeješ, hotovo. Nemaž se s nima, oni taky nemají ohledy.
Klidně si je blokni i na soc sítích, a klidně jim napiš, až se k tobě budou chovat slušně, že je odlblokuješ - prostě na rovinu. A neboj se, to dáš, oni prostě nemají nastavené hranice, tak jsou drzí, no. A přestaň na ně myslet, nebo mít nějaké výčitky! Jasan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 13:20

Tady zakladatelka.
S rodinou mám kontakt minimálně, zjistila jsem jsem, že moje matka a sestra podávají o mě informace, mému ex( otec dětí), který mě vláčí po soudech, protože nechce platit.
Matka všude vykládá, že je nešťastná, že se s ní nebavím.
Ano nebavím, není o čem, je to podrazačka. I jsem jí to řekla přímo do očí a ona si myslí, že je to tedy vyřešené.

• Citovat
  • Upravit
Elielieliii
6.7.25 13:23

Proč jsi ten kontakt neutnula? Potřebujes svolení/podporu? :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení