Jsem vdaná, ale náš život řídí můj bratr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
24.9.12 22:07

No toto je normální psychické vydírání. Ale to je jedno. Řešit proč další dítě nemá smysl. A je to asi i logické. Za co si pořídit ochrany. Já osobně bych asi počkala do porodu, pak máte nárok na mateřskou a se 4 dětmi i na příspěvky. Zedníci jsou velmi žádaní a kvalitní tím víc. A to ta mateřská bude chodit bratrovi, nebo se bude do koruny bratrovi odevzdávat? Jinak bych se uskrovnila, co to jde a třeba půl roku šetřila na tu kauci, ne všude chtějí 3 měsíce dopředu. Velmi dobře vycházejí rodinné domky na vesnici poblíž města, tam většinou chtějí jen kauci na měsíc. A děti nejsou problém.
Možná bych to řešila i azylovým domem.
Jo a ještě mě napadlo, švagrová má jedno dítě, je fakt, že je jakoby sama s ním, bydlí v podnájmu nebo pronájmu- nevím- a dostává měsíčně 4500,– na bydlení od sociálky. Takže bych si to nejprve pozjišťovala, pokud lze doložit doklad o podnájmu a nájmu, tak určitě přispějí. Jinak hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
24.9.12 22:07

@kudráček1 Co to je za hlouposti? 8o Proč bratr strhává ten nájem z platu? Vy jste předtím měli problém s placením? Kde jste bydleli před tím?
A proč máte tolik dětí? Když manžel nemůže najít práci, tak běž do práce ty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
24.9.12 22:14

Těžko můžou doložit doklad o nájmu, když je to všechno psané na bratra a bratr to i platí…mmch. nebere on náhodou na ten byt přídavky na bydlení? To by tak nějak vysvětlovalo, proč to chce platit místo vás.

Řešit proč má autorka pět dětí je teď v jejím téměř 8. měsíci těhotenství trochu mimo, stejně jako rada ať jde autorka do práce. Už vidím zaměstnavatele, jak se klepe, aby mohl zaměstnat mámu 4 dětí v pokročilém stádiu těhotenství.

Začněte s manželem nenápadně rozhazovat sítě, jestli by se nenašla jiná práce. Základ je se od bratra finančně odpoutat a to se vám nepovede, dokud bude muž dělat u něj. Nic bráchovi neříkejte a pátrejte po něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.9.12 22:19

Mohl bych pomoct vytypovat jinou práci. Nějaké zbytky znalostí o firmách v tomto státě ještě mám… Ale nechci se vnucovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.9.12 22:21
@maritimka píše:
Podle mě musí mít i přídavky na děti (jestli něco takového ještě existuje). Vždyť mají 4 děti, minimálně s jedním bude na rodičáku, ale na ty ostatní už by asi dávky dostávat měla…

jj to všechno mám, tento teror trvá necelých pul roku, před tím sme měli všecko i hezký byt, a rezervy taky byly a manžel měl dobře placenou práci ale přišel o ní. Pak přišel bratr a nabídl mu práci a v tu chvíli když nebylo nic jiného vzal ji, ted schání i v jiných oborech prostě všecko kde je inzerát. My sme rádi za cokoli jenže pokaždém pohovoru mu příde mejl, litujeme ale nebyl ste vybrán, a zedníků je právě mraky a tak v tomhle oboru sehnat taky nemuže jinde, je to prostě děs, když sme se dostali do tohohle tak už bylo i na potrat pozdě, ted prostě nevím jak s toho ven, scháním byt kde jen mužu prostě všude, nájemní smlouva je na mé jméno, s majitelem jsem mluvila ale nepomohlo to protože když jsem chtěla platit nájem tak mě bratr předběhl. Já už skoušela všecko, chtěla sem jít do azylu jenže tam berou matku se třemi dětmi a když jich mám víc daly by je do klokánku a to by mne zničilo. Snažíme se seč nám síli stačí, ale připadá mi už že to nezvládnu, mám dost. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
24.9.12 22:22

Jsem myslela jako ona do práce a on na rodičák. Je to jejich chyba, že to nechali zajít tak daleko, jsou to dva dospělí lidé a musí se o sebe sami postarat. Jiná rada mě nenapadá.
Hlavně, ono mi to celé přijde trochu divné. :think: Že jim chce i nakupovat, to by mě uráželo, jako by to byly nějaké trubky, co by to jinak rozfofrovali za chlast a cíga. :think:

@me2dova píše:
Těžko můžou doložit doklad o nájmu, když je to všechno psané na bratra a bratr to i platí…mmch. nebere on náhodou na ten byt přídavky na bydlení? To by tak nějak vysvětlovalo, proč to chce platit místo vás.

Řešit proč má autorka pět dětí je teď v jejím téměř 8. měsíci těhotenství trochu mimo, stejně jako rada ať jde autorka do práce. Už vidím zaměstnavatele, jak se klepe, aby mohl zaměstnat mámu 4 dětí v pokročilém stádiu těhotenství.

Začněte s manželem nenápadně rozhazovat sítě, jestli by se nenašla jiná práce. Základ je se od bratra finančně odpoutat a to se vám nepovede, dokud bude muž dělat u něj. Nic bráchovi neříkejte a pátrejte po něčem jiném.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.9.12 22:24
@Jura007 píše:
Mohl bych pomoct vytypovat jinou práci. Nějaké zbytky znalostí o firmách v tomto státě ještě mám… Ale nechci se vnucovat.

Berem vše a děkujem za jakoukoli radu i pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
24.9.12 22:25

Tak se zkusit postavit bratrovi, prostě oba najednou, třeba po porodu. On nemá ženu a rodinu, kde by si vybíjel svou aktivitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.9.12 22:27
@brisco píše:
Jsem myslela jako ona do práce a on na rodičák. Je to jejich chyba, že to nechali zajít tak daleko, jsou to dva dospělí lidé a musí se o sebe sami postarat. Jiná rada mě nenapadá.
Hlavně, ono mi to celé přijde trochu divné. :think: Že jim chce i nakupovat, to by mě uráželo, jako by to byly nějaké trubky, co by to jinak rozfofrovali za chlast a cíga. :think:

A to je to co on chce, dostat mě na dně, řekl mi do očí že se mu líbí jak mě má v hrsti a v šachu, já jsem se s toho málem zhroutila, a i to sme zkoušeli že já pudu do práce, ale ani mě nikde nechtěj, my už skoušeli všecko. nevím prostě jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.9.12 22:27

@kudráček1 Máš přijatou Soukromou zprávu ode mě - to je ten blikající červený čtvereček vpravo nahoře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.9.12 22:28
@k.a.c.k.a.1 píše:
Tak se zkusit postavit bratrovi, prostě oba najednou, třeba po porodu. On nemá ženu a rodinu, kde by si vybíjel svou aktivitu?

má jenže ta jeho žena je s ním a radí mu proti nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
24.9.12 22:28

A co bude s tou mateřskou? Kdo ji bude dostávat a kdo teď dostává příspěvky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
24.9.12 22:32

Ahoj,
je to strasny, ale jeste me napadlo…ma manzel s tvym bratrem nejakou smlouvu? Jestli ano, tak bych na nej natvrdo poslala nejaky urad…platit ho musi…Vlastne bych na nej poslala nejaky urad i kdyby ta smlouva nebyla…Hodne stesti..

Příspěvek upraven 24.09.12 v 22:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.9.12 22:33
@k.a.c.k.a.1 píše:
A co bude s tou mateřskou? Kdo ji bude dostávat a kdo teď dostává příspěvky?

No já to vše beru, náj, smlouva je na mé jméno a doklady o zaplacení my bratr dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
24.9.12 22:34

Není to náhodou trestné, co ho nahlásit na pracáku by nešlo vždyt tím, že mu normalně neplatí porušuje zákoník práce :zed:.A když máš strach že ho vyhodí tak klidně anonymní udání, není to sice moc pěkné :think:,ale on se zrovna ukázkově taky nechová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí