Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
8.8.16 15:19
@saadet píše:
Jasne vytrzene z kontextu s tebou naprosto souhlasim, ale myslim ze jednak on ji to nekolikrat slusne rekl, coz sama zakl uznala a druhak jestli je holcicka takovato neustale, coz se da predvidat vzhledem k tomu jak ji zakl popisuje - je vycurana, sama zebra u ostatnich, taky ze ostatni nemaji pro jeji dceru pochopeni atd. Zkratka myslim, ze to nebude tak cernobile…ale samozrejme jen usuziji z napsaneho, netvrdim, ze je to pravda…

možná holčička potřebuje hranice a možná, podle reakce babičky, je maminka opravdu hyperprotektivní.. to je potom na zamyšlení… hele u nás děti vychovávají všichni - švagrová upozorní a napomene moje dítě a naopak.. a mě to přijde v pořádku dítě by mělo dospělé respektovat o tom žádná, ale mě zarazil ten výraz a kolik holek by takto reagovalo fakt mě to překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 15:19
@jdukolem píše:
podle mě ne. prostě bud se takto reaguje a nebo ne.. mě by ani nenapadlo říct neteři tak seš natvrdlá…

A ty jsi se nikdy s nikym nepohadala stylem, ze jsi byla „drsna“, nebo tvrda, zkratka nepouzila nic ostrejsiho? Protoze pokud ano pak to popira co rikas. Preci chovani prizpusobujeme situaci..ale jestli jsi vzdy a za vsech okolnosti klidna, rozvazna a emapitacka, pak ss omlouvam, pac to ja nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 15:20
@Kelsey píše:
A kdy chceš děti vychovávat, když 4r.je malé a výchovná lekce mu ukrivdi, lepší je tutinkovat a i za špatné chválit pomalu do puberty, ze?

no na toto reagovat nebudu protože jsem nic takového nenapsala…pokud se někdo v rodině tituluje slovy seš natvrdlá, pak je to jeho věc ;) ono totiž o tutínkování tu nikdo nepíše.. vybrala sis blbý objekt na pseudoironii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 15:21

@jdukolem ono je to asi dost i individualni, me osobne treba prijde horsi to razne DOST, nebo KONEC… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 15:23
@saadet píše:
A ty jsi se nikdy s nikym nepohadala stylem, ze jsi byla „drsna“, nebo tvrda, zkratka nepouzila nic ostrejsiho? Protoze pokud ano pak to popira co rikas. Preci chovani prizpusobujeme situaci..ale jestli jsi vzdy a za vsech okolnosti klidna, rozvazna a emapitacka, pak ss omlouvam, pac to ja nejsem.

pohádala jsem se mockrát, ale nikdy jsem nepoužila výrazy kde by to druhýho nějak urazilo..třeba že bychmu řekla že je deb*l nebo blbej, nebo tak.. i když jo - řekla jsem svýmu 18 letýmu, že se chová jak malej rozmazlenej harant to jo no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 15:27
@saadet píše:
@jdukolem ono je to asi dost i individualni, me osobne treba prijde horsi to razne DOST, nebo KONEC… :nevim:

v čem? :think: jak tady zastavíš dítě, když pokračuje v činnosti co nechceš?
když řeknu a dost nebo konec.. je to jasný pokyn a ano je to velmi autoritativní, ale já nějakou liberální výchovu neuznávám - to se přiznám… jinak hodnotit někoho ve stylu tak seš blbej? nebo seš natvrdlá? mi přijde jako degradace.. hele my to máme tak, že vysvětlím proč něco ne a co se má dělat a když nezareaguje tak přidřepnu a řeknu a dost! řekla jsem, že to bude tak atak.. víš ony ty děti s ADHD někdy „neslyší“ protože jim všechny podněty přijdou jako stejně významné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
8.8.16 15:29

@Aubrys Tak pokud mohu také přispět svojí troškou do mlýna (pomyslné ankety) - já souhlasím se zakladatelkou

Mimochodem - on se strýček chová takto ke všem lidem či jen k těm menším, slabčím či k těm, které takto vychovává? Připomenulo mi to pana Miroslava Macka, který si zakládá na stolování a na tom, že se jeho pětiletý vnuk umí vytříbeně chovat v restauci (což je plus - o tom žádná), ale 8) Já bych fakt nechtěla případně mé takto napomínané dítě toto bralo jako vzor pro své chování a jednou se chovalo k dětem, ve vztahu, lidem stejně. Je mi přes 40 a ještě nikdo neřešil mou natvrdlost, vůbec ne v dětství (a já mimochodem měla joooo výchovu 8) ) Asi jinej oddíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
8.8.16 15:33

Nedávno mě hodně otravoval čtyřleťák kamarádky, ona se věnovala mladší holčičce a chlapec čertil, visel mi na noze, pak do mě strkal, tak jsem zavolala na kamarádku, ať si ho zpacifikuje. Přišla, zpacifikovala a byl klid. Necítím se na to, abych poučovala cizí děti, požádám o to jejich rodiče.
Kdyby rodiče nereagovali, tak bych si asi vyhrnula rukávy a zpacifikovala sama, ale raději volím první variantu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
8.8.16 15:39
@Kelsey píše:
A tak to my sousedovic diteti, když dojde za nasima dáme jidlo, když řekne že ma hlad, tím spíš když řekne prosím mohl bych dostat. Navíc ty decka člověk už zná, když chodí pravidelně si hrat. Tak ví, že se rodiče neurazi.
Přece, když si dovedou svoje kamose a bude čas svaciny nebo večeře, tak nedam jen svým a návštěva decek na ně bude koukat se slinama v puse. Jen poslu dom ať se zeptaji jestli smí jíst u nás, jestli to nevadi.
Ujidani pod rukou by mi vadilo, to raději nabídnu celý samostatný talíř.
Naše decka by klidne koblihu nechali nakrát na mini porce, aby se mohli rozdělit, aby kamos taky dostal kousek.

Tohle je chlapec, který se neustále něčeho dožaduje. Otevření zahrady aby si mohl jít hrát. Jakékoliv jídla či pití co leží na stole nebo ma nekdo u pusy. Nicméně je to hodnej klucina. On za to jakej je nemůže. A ja jsem vychovávána tak, ze kdyz neco dávám našim tak i ostatním. Jen se někdy pririti deti, které jsem nikdy predtim neviděla a pokud si přijdou pohrát, je to fajn nevadí mi to :) Vzdycky nekdo z nas dospělých je ohlidame.

Akorát deti maji v dnešní době alergie na ledacos. Hlavně na ořechy. Takže ne nejsem lakoma. Jen jsem opatrná! A ze se někdy deti neumí chovat? Opakuji znovu to je problém rodičů.. Čili obrnim se trpělivosti a s klidem vysvětluji.. Jak se u nas chováme. :) Jsou to přeci deti. Nač na ne hulakat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 15:49

@jdukolem asi se shodnem na tom, ze na detailech se neshodnem ;) obecne at si kazdy vychovava jak chce, jen si myslim, ze zaklad je ze svoboda/tolerance rikejme tomu jakkoliv by mela koncit tam kde zacina svoboda/tolerance nekoho druheho. A jen posledni, jasne u sveho ditete je to neco jineho nez u ciziho, dale taky hodne zalezi na tom jak to reknes, jakym tonem atd. To vse vlastne v pripade zakl nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 15:50

Jak jsme psala - natvrdlá jsme nikomu neřekla, ale zase to neni tak extra slovo. Spíš bych řekla, že z pocize mámy, to urazí mámu, že její dítě je tak titulované.. Ale myslím, že oslovaný- dítě to tak nebere..
Mě osobně se spíš nelíbí ty blbe.ku, debi.ku, nese. mě… to si myslím, že dítě ví, že je to náznak nadávek a toho, že je někdo fakt naštvaný
Musela jsem vytečkovat slova, jinak mě to nepustilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.16 15:58

@Raspusha
Já mám švagra Angličana, ale on je ten raznejsi :-D když zakřičel i ja byla v pozoru, nějakou dobu jsem u nich na návštěvě byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.8.16 16:14

@jdukolem Mně to taky udivuje, kolika lidem to přijde normální. Ale jsme v Čechách, takže není divu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 16:31

@Bela111 mě třeba nepřijde normální co ji řekl, ale přijde mi normální že se ohradil..
Prostě mě zase přijde, že fakt v dnešní době nemůže čkověk cizímu - jinému dítěti nic říct, křiknout, jinak je zle…
Třeba kamadka měla slovní při s jinou, že řekla holce vypadni.. No tak když ji lezla do tašky řekla ji to asi třikrát, holka nic a pořád dokola tak na ni houkla, vypadni od ní.. podotýkám, že holčička byla i na ni drzá..
No a místo, aby se třeba maminka holčičky omluvila a nebo holce řekla, že to ne, že neni 2 leté batole, měla tak okolo 4 let, tak ještě sprdla známou, že prostě na JEJI dítě nemůže křičet a co to křičí..
A lidem co píší dá se to i jinak říct a pěkně- dá, ale věřte, že jsou děti, co jim to můžete říkat pěkně s usměvem a ještě vás pomalu pošlou někam- i malé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
8.8.16 16:48

Myslim, ze problem je v tom, ze zakladatelka vidi svou dceru jako energickou rozumbradu, zatimco okoli nestizene rodicovskou laskou a zaslepenosti ji vnima jako otravny, nevychovany decko. Uz to, ze sama pise, ze se vetsinou setkava s neprijemnymi reakcemi na jeji adresu. Asi bratrovi uz dosla trpelivost, stejne tak babicce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí