Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jako u každý závislosti potřebuješ porozumět, proč do toho chování, co ti škodí utíkáš. Co ti to nahrazuje, co si tím kompenzuješ. A až tomuhle porozumíš, tak pak je potřeba hledat jiné zdroje a utnout návykové chování.
Tipuju že to bude pozornost a snadné ocenění…
@Ou To právě vůbec, jsem tichacek. Na instagramu nemám jedinou fotku, na fb pár… Prostě si jen čtu… Pročítám, koukám na život jinych.. Nikde nic nekomentuju..
Smazat účty, nebo si vzit nejaky mobil kde nemuzes na net, jenom volat kdyby neco, aspon docasne. Taková lecba šokem a najit si jinou smysluplnou praci.
@Anonymní píše:
@Ou To právě vůbec, jsem tichacek. Na instagramu nemám jedinou fotku, na fb pár… Prostě si jen čtu… Pročítám, koukám na život jinych.. Nikde nic nekomentuju..
No to musíš objevit sama v sobě, co si tím nahrazuješ. Co ti to dává a jakou díru to fačuje…
@Anonymní píše:
to dělám taky.. můj život je v troskách, tak se kochám těmi „dokonalými“, tiše závidím a, zatímco mi nádobí přetéká ze dřezu, prádlo z koše, a v koutě se povaluje hromada psích chlupů, představuju si, že jednou budu mít skvěle placenou práci, ze které se nebudu vracet strhaná jako kůň, čistou a moderní domácnost, poslušné děti a psa, ze kterého denně nevypadne chlupů na tři další kožichy.. a milion koček k tomu.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj… Jsem zavisla. V noci udělám dceri UM a klidně hodinu čumím do telefonu. Ráno jsem nevyspala. Ráno začíná opět koukáním do telefonu. Celý den si dělám čas na to, abych cumela do mobilu. Když dcera usne, udělám si kafe, a jdu sjíždět fb, instagram, emimino. Domácnost mi stoji, poklidim aby se neřeklo, uvařím a jdu koukat do mobilu. Vesměs ho mám prilepenej na ruce. Manžela to pochopitelně štve… Jenže já bez něj prostě nemůžu být. Každopádně chci se toho zbavit… Ale jak? Je mi to samotný líto že jsem prostě závislák…
Mám to podobně, chtělo by to nějakej digitální detox…
![]()
@Jahudka82 teď jsem udělala malýmu mléko a hadej co, koukám do mobilu.
taky bych potřebovala nějakej detox ![]()
@Ou : nemusis, existuje Cognitive Behaviour Therapy, kde to pochopeni neni nutne.
Zakladatelko, jedna z veci, kterou jde zacit, je prerusit automaticke chovani. Davej telefon nekam mimo, na neobvykle misto. Vymaz si aplikace, pozastav notifikace. Dej si treba hodinu denne, kdy na mobilu proste nebudes. Klidne ho dej manzelovi, jestli to je potreba.
Ja mam k tomu sklony take, co si budem povidat, zenska na materske je osamela, tohle je pohodlna „zaplata.“
Víte, co mi pomohlo? Jednoduchá zábrana : změnit si heslo na složitou kombinaci, tuto zapsat na papír, dát do obálky a zalepit. Otevřít až za několik dní.
Sice jsem měla nutkání, ale šlo to. Čas strávený na netu v mobilu jsem strávila užitečněji, hledala jsem recepty a psala jídelníček.
Taky trávím na netu, víc času než bych vlastně chtěla. Mně teda pomáhá mobil vypnout a uklidit ho někam, abych ho neměla na očích.. a když někam s manželem jedeme nebo když jdu na procházku, tak si ho nechávám doma, když ho nutně nepotřebuju.. to mi taky celkem pomáhá. Jinak já jsem hodně na mobilu, ale zas třeba nekoukám na televizi nebo notebook si taky většinou nezapnu
jo a nejlepší je třeba odjet někam na víkend a mobil si nevzít, ale zas chápu, že to není z důvodu bezpečnosti, kdyby se něco stalo zodpovědné
Ahoj… Jsem zavisla. V noci udělám dceri UM a klidně hodinu čumím do telefonu. Ráno jsem nevyspala. Ráno začíná opět koukáním do telefonu. Celý den si dělám čas na to, abych cumela do mobilu. Když dcera usne, udělám si kafe, a jdu sjíždět fb, instagram, emimino. Domácnost mi stoji, poklidim aby se neřeklo, uvařím a jdu koukat do mobilu. Vesměs ho mám prilepenej na ruce. Manžela to pochopitelně štve… Jenže já bez něj prostě nemůžu být. Každopádně chci se toho zbavit… Ale jak? Je mi to samotný líto že jsem prostě závislák…