Jsem zoufalá z dětí 4 a 1 rok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.5.17 23:24
@tamata píše:
když krmíš malou, tak staršímu oznámíš, že si prostě chvíli počká než dokrmíš a nazdar. A ne že odběháváš od malé a skáčeš zase podle staršího jak on píská. Mně opravdu přijde, že celý den skáčeš podle nich a proto jsi tak vyřízená.

ja to myslela tak, ze kdyz treba krmim malou tak on ma klid si to delat v klidu, kreslit, stavet apod..mala mu vsechno hrozne bere jak neco ma tak mu to bori bere takze on nemuze pak kdyz tam je, to bych ji musela drzet v naruci celou dobu a to by ani ona nechtela..takze prave si tyhle veci vyndava kdyz s ni treba vesim pradlo nebo ji krmim nebo podobne..a skacu kolem nich ale ani tak ne jak si piskaji ale spis ze furt nekde mala splha leze apod a venku utikaji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Gituš píše:
@tamata Já jsem vyřízená a to to jenom čtu :lol: :lol: :lol:
:pocitac: :pocitac: :lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
13073
@Anonymní píše:
malej ma lizatka a bombony, tomu uz byly ctyri roky, tak to snad takovej hrich neni ne :D mala by to chtela taky prave jsem psala..a ja kdyz reknu udelas to a jde se domu tak proste se taky jde domu, to si nemylsi, jen ne vzdy proste to reknu, protoze ne vzdy muzu (jdeme nekam on se nekde zastavi a lumpaci jeste nez to vyridime apod..) a to ze na to nemam pisu tady, kde jsem cekala, ze se to pochopi, jasne, ze to nerikam detem

není to hřích, ale nechápu za co má ty lízátka? Nenašla jsem důvod při čtení tvých příspěvků :) U nás právě tyhle věci nejsou od věku, ale i od toho chování. Nejíš jídlo, neoblékáš se, neposloucháš… tak tady lízátko za odměnu a už buď hodný. Tak to opravdu ne :jazyk:
Já to nemyslím zle. Ale v každém tvém příspěvku čtu vždycky výmluvu, proč nemůžeš nějakým způsobem reagovat na to zlobení. To jsem vyčetla já a evidentně to v tvém chování vyčetly i tvé děti a dle toho se chovají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371

@tamata Přesně, taky by to letělo, hned při první čárce na stěně - máme uzpůsobenou stěnu na kreslení, ale jinde to netoleruju.

Jen by mě zajímalo, kde třeba ty děti berou takový odpor k oblékání. Neumím si to představit u nás se to bere jako součást života - svléknout se, obléknout, učesat se, vyčistit si zuby, v autě se připoutat, u rušné silnice jít za ruku. Mně by jinak hráblo, totálně.

Zakladatelka si jen myslí, že je důsledná, ale děti ji pěkně očůrávaj. Prostě u nás by neexistovalo, aby moje dvouletá, pokud by něco provedla, šla a udělala to znovu. To nikdo z dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.17 23:27
@tamata píše:
není to hřích, ale nechápu za co má ty lízátka? Nenašla jsem důvod při čtení tvých příspěvků :) U nás právě tyhle věci nejsou od věku, ale i od toho chování. Nejíš jídlo, neoblékáš se, neposloucháš… tak tady lízátko za odměnu a už buď hodný. Tak to opravdu ne :jazyk:
Já to nemyslím zle. Ale v každém tvém příspěvku čtu vždycky výmluvu, proč nemůžeš nějakým způsobem reagovat na to zlobení. To jsem vyčetla já a evidentně to v tvém chování vyčetly i tvé děti a dle toho se chovají :nevim:

nekdo tu rikal at jim v kramu nacpu lizatka at jsou v klidu, tak jsem reagovala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.17 23:28
@Gituš píše:
@tamata Přesně, taky by to letělo, hned při první čárce na stěně - máme uzpůsobenou stěnu na kreslení, ale jinde to netoleruju.

Jen by mě zajímalo, kde třeba ty děti berou takový odpor k oblékání. Neumím si to představit u nás se to bere jako součást života - svléknout se, obléknout, učesat se, vyčistit si zuby, v autě se připoutat, u rušné silnice jít za ruku. Mně by jinak hráblo, totálně.

Zakladatelka si jen myslí, že je důsledná, ale děti ji pěkně očůrávaj. Prostě u nás by neexistovalo, aby moje dvouletá, pokud by něco provedla, šla a udělala to znovu. To nikdo z dětí.

a jak bys ji to vysvetlila?? zmlatila bys ji dokud by to prestala delat?? taky nechapu kde bere malej odpor k oblekani, ale znam takovych deti vic, tak asi je na tom neco zabavnyho

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.17 23:29
@Gituš píše:

ja jen ze cely muj prispevek byl o tom, ze me ty deti neposlouchaji a zlobi..takze tak

• Citovat
  • Upravit
3371
29.5.17 23:35
@Anonymní píše:
a jak bys ji to vysvetlila?? zmlatila bys ji dokud by to prestala delat?? taky nechapu kde bere malej odpor k oblekani, ale znam takovych deti vic, tak asi je na tom neco zabavnyho

Ne - děti já osobně nemlátím - vysvětlila bych ji - že se to nedělá, kreslí se po papíře (u nás, že máme místo jinde), sebrala bych ji pastelku a do ruky bych ji dala něco jiného - případně bych ji odnesla od stěny, dala papír a tam bych ji směřovala ke kreslení.

Ale v jednoduchém sledu - řeknu ne, řeknu důvod, a nasměruju ji jinam, pokud by šla znovu, opět s vysvětlením (případně z odkazem na něco) odebírám věc. Případně zaměstnám něčím jiným/beru do ruky, odcházím s ní a tak podobně.

Ale u nás děti nemají důvod nějak škodit - tolerovala jsem tak zhruba do těch dvou let, kdy mi třeba syn vybral hlínu u kytky - moc jich nemáme, takže jsem odstranila lákadlo z dosahu.

Jinak třeba jedna z mých dcer nechce nosit kalhotky, je ji to nepříjemné a vyzkoušely jsme spoustu druhů, typů, prostě je ji to nepříjemné, ale dá si domluvit, takže když mají tělocvik, nosí je, jinak ne :oops: Nemám zase zájem ji prostě trápit, když ji to nevyhovuje :( A fakt v těch očích vidím zoufalství a né snahu o rebelování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.5.17 23:37
@Anonymní píše:
ja jen ze cely muj prispevek byl o tom, ze me ty deti neposlouchaji a zlobi..takze tak

Chápu, že to chceš vyřešit, že sis přišla pro radu, neber to jako rýpání, ale spíš takové třídění informací a třeba i info pro tebe, co nás napadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.5.17 23:49
@Gituš píše:
A jak tedy reaguješ na situace, kdy kreslí po zdi? Sebereš věc? Nebo ji to necháš? Když ničil židličku - zasáhla jsi nějak. A křídy a voskovky, prostě to uklidit někam, kam ani starší nedosáhne, nedostane se tam. Nekompromisně uklízet a dávat si pozor.

já třeba věc seberu, ze začátku jsem vysvětlovala, proč se po zdech nemaluje a kam se naopak maluje, teď už se s tím nepářu, dám přes ruku/zadek.. věci na kreslení máme vysoko, moje mamka (175 cm), když děti hlídá, nadává, že tam skoro nedosáhne, ale pětiletý si počká, až jdu třeba na záchod a vyleze si po skříni po poličkách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.5.17 23:55
@Gituš píše:
No zase pozor, autíčkem ti nezničí zeď - ne tak, že na ní budou čáry! Tohle jsou výmluvy. Prostě pastelky, voskovky, vodovky, křídy mít pod dohledem a malovat se s nimi bude taky pod dohledem - má určitě miliardu hraček, bez volně přístupných pastelek to syn přežije.

Neexistovalo by, že by si šla pro to znovu - prostě by to neměla k dispozici, nic takového a nazdar bez debat, předcházení situaci a dalším komplikacím, tečka.

Ještě chvíli popisuj situace, myslím si, že brzy přijdeme na to, co děláš tak kontraproduktivního, protože už mi to začíná docházet - ale zatím to nedokáži zformulovat.

a to by ses divila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.5.17 23:59
@Gituš píše:

Jen by mě zajímalo, kde třeba ty děti berou takový odpor k oblékání.Neumím si to představit u nás se to bere jako součást života - svléknout se, obléknout, učesat se, vyčistit si zuby, v autě se připoutat, u rušné silnice jít za ruku. Mně by jinak hráblo, totálně.

můj pětiletý pravděpodobně získal odpor k oblékání, když se naučil na nočník a pak se mi začal počůrávat (třeba 8× denně), což mimochodem dělá doteď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
30.5.17 01:04

@Tamtama jo, pak mi doslo, ze nektera auticka - ty kola - to taky umí. Nastesti disponujeme tema, co nespini :-D

Edit: myslíš tedy, ze je to vedlejsi ucinek treba brzkeho uceni na nocnik? Nebo spise tedy brzkeho odplenkovani? Ja se priznam, moje skoro dvouleta (ale predcasne narozena) ma pleny stale a nějak nemam v planu ji je brat, ackoliv ted, jak je hezky a chodi napul nahata, tak myslim, ze to venku klidne pujde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
30.5.17 01:17
@Anonymní píše:
Dobry vecer. Musim uz se vypovidat nebo vyslechnout nejakou radu. Jsem naprosto zoufala ze svych deti, kluk 4 a 1/4 roku a holka 1 a pul..porad se jen perou, utikaji, jeci, delaji strasnou ostudu vsude kam vlezu. Hrozne ale hrozne zlobi neposlechne me ten starsi ani jediny slovo, mala ho napodobuje, on se sebere kamkoliv utece prestoze na nej stokrat volam, ona uz to zacla delat taky, ani se neotoci a jde si proste daleko kamkoliv..Nejde s nima jit ven, rozutecou se kazdej na jednu stranu a ja pak nevim za kym driv bezet, nejde sn ima jit do kramu, tam delaji strasny sceny, malej na VECHNO saha vsechno bere POKAZDY kazdej den kdyz jdem treba i jen pro piti, je to strasny, mala zas nevydrzi v kocaru vylejza vsude, jak neni po jejim je to peklo. Spolu se perou strkaji do sebe, mala taha deti cizi za vlasy mlati je na pisku hrackama, proste sileny, uz nevim co s nima. Malej ma snad obdobi vzdoru od roka a pul az doted, a s malou jsme si vyzrali snad vsechno neduhy, co jdou. V noci se budi dotedka, uspavat slo vzdy jen na rukou nebo v kocaru u vysavace, vsechno strka do pusy a ji, vsechno trha a nici schvalne, vsechno vsem bere, jakmile ma neco nekdo jinej, musi to mit taky, ve vterine, cizim lidem na hristi bere i jidlo atd a dela strasny sceny kdyz se ji to zakaze, utika, neposedi ani vterinu je hrozne aktivni, vsude splha leze, nevydrzi sedet, v kocaru nevydrzi vubec, v autosedacce, v jidelni zidli ani omylem, vyzkouseli jsme asi ctyri druhy takze naobedvat se je u nas teror, vsem bere z talire a svoje nechce a presedava ze zidle na zidli..do toho malej, vzali jsme ho po domluve reditelky ze skolky (spatny nacasovani nastupu) takze toho zas musim krmit aby se vubec aspon malicko najedl..mala do pul roka nesnesa bejt u nikoho jinyho nez u me, jinak silenej rev, ani u taty, ani odlozit do lehatka, na zem, nikam proste..pisu asi zmatene, ale uz jsem uplne nestastna, uz na deti i rvu, hlavne na malyho, nekdy zlobi fakt naprosto celej den od rana do vecera kazdejch pet minut a to nejenom z nudy doma, ale i kdyz jdem treba do zoo, na detskej den nebo na prochazku kamkoliv pro nej proste tak nejdriv ho musim stokrat nahanet doma nez se oblece, musim ho ja celyho oblict, jinak po dvou hodinach si treba nevezme ani ponozky..vypravujem se klidne od pul devaty do pul jedenacty jen ven na hriste protoze oba behaj a furt dokola se svlikaj a utikaj mi (maly to nikdy nevidelo, ted to chytla od nej..co udela on tak ona taky, jenze ona vubec nevi proc to dela, ze jo, nema jeste z toho rozum z tech lumparen..kdyby nemela vzor starsiho tak byva i docela hodnejsi klidnejsi, ale skolku mame az od zari, na osukromou ani nahodou nemame a hlidat mi chodi my rodice, ale taky jeste pracujou, a mamka treba nezvladne hlidat ze zdravotnich duvodu oba dohromady, je to fakt total zahul..urcite vas napadne, ze je to situaci v rodine, ze tak zlobi a mate pravdu, ze na ruzovym oblacku s partnerem, otcem deti, teda nejsme, ale bohuzel neni jen na mne tohle ovlivnit. partner je hodne vybusnej urazlivej, chodili jsme i na terapie ale moc to nepomohlo. ale prosim neradit at se rozejdeme, to neni nase reseni. byt spolu chceme. uz prestavam doufat, ze je to jen obdobi u tech deti.. :( malej ma malo pozornosti, byl zvyklej ode me na veskerou, kdyz byl sam..uz jako malinkej byl taky hodne narocnej akcni a tak, oba zacli chodit v deviti mesicich a od ty doby byly vsude, je hodne upovidanej, ale proste si musi zvyknout, ze neni na svete sam a musi mit taky trpelivost. jsem uz z toho psychicky uplne vyrizena..

8o Tak to by na me malej zkusil jednou..Mechackou po p.deli a hotovo..Jak to bylo za nas kdyz jsme byly mali…Taky se s nami nikdo neparal..Ja malyho nebiju skoro nikdy, ale nejsem zastance toho ze dite se nebije..Pak to dopada takto..Vzdyt ty deti ti skacou po hlave a to jsou prtavy..Zakroc trochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
30.5.17 01:41

No to tedy koukam…
Nahánět 4leteho, aby se milostive napapal?
No tak to ani nahodou. I kdyby nemel jist cely den…
Nechces se oblekat? Tak odchazim sama. To zkousela dcera, kdyz jsme potřebovali odejit do skolky pro kluka. Scena, ze si nebude brat boty.
Odesla jsem sama (jasne stala jsem za dvermi), ale velmi rychle si to rozmyslela.
Nevim, ve 4 letech uz mi přijde dost velky.
Cmarani pastelkami po zdi? Neznam.
Pokud by to zkouseli, schovala bych vse nahoru.
Kdyz by si syn chtel malovat, proste pocka, az dodělám konkretni vec.
Ono mu to neuskodi…
Jako pardon, ja z deti taky kvetu, maji 5 a 3, ale toto, no to teda by me hrablo.
Jo a ona jedna vychovna v adekvatni situaci by asi tez nebyla od veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí