Jsme na dceru moc přísní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.10.17 13:16

@Artemid my dreme navtom, premluvit ji.ne uceni jako takove…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.17 13:16

@Artemid my dreme na tom, premluvit ji.ne uceni jako takove…

• Citovat
  • Upravit
21886
4.10.17 13:28

A proc tedy, zakladatelko, pises, ze se divis, ze dcera ma psat test a neprijde za vama na prezkouseni.Proc asi, presne vi, co by ji cekalo za stres, tak to radeji utaji.

Promin, ale porad vidim spis chybu v tobe, nez v te holce.Uz v uvodnim prispevku, ze tata je tak neumi dat do late a co bude, az budes v porodnici.No nic, holky budou se svym tatinkem, mozna budou chodit spavat v jinou hodinu, nez jsi urcila ty, ale svet se nezbori. Manzeluv pristup nebude asi spatny pristup, jen jiny.
Proste nemuzes mit vse pod kontrolou, jak deti rostou, budou cim dal vic vyletavat z hnizda, mit vlastni nazory a metody, vzdy se ti to libit nebude, ale dite by melo citit bezmeznou lasku od rodice, at ma jednicky nebo trojky, uklizeny ci neuklizeny pokoj a zalajdaci ve vytycenem dennim rezimu nebo ne.

M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.10.17 13:37
@Alichi píše:
Podle mne nejsi přísná. Rovněž bych dceru nenechala poflakovat a proplouvat s trojkami, kdybych věděla, že chvilka denně jí stačí k připomenutí učiva a k lepším výsledkům.
Dcera je teprve ve čtvrté třídě, patří k těm, co proplouvají bez extra přípravy, dvojky za uplynulé tři roky bych spočítala na prstech ruky a rozhodně by mne zarazilo, kdyby je najednou začala nosit. A i teď jsou u nás jasná pravidla. Udělají se úkoly, mrknu, co dělali a v případě, že předmět mají třeba 1×/2× týdně, připomenu poslední učivo. 15 minut denně? (Ve vyšší m ročníku klidně půl hodiny, hodina?)
Mně to přijde jako standard/zájem o dítě a ne jako buzerace.

no konečně někdo se stejným názorem jako mám já. už jsem si připadala docela ztracená. Nevím jak vysvětlit, že není nic špatného na tom, chtít po dítěti, aby dodržovalo pravidla a připravovalo se na výuku. Pro některé zde je to buzerace. :roll:
Chtít po dítěti aby si čistilo zuby když se mu nechce je taky buzerace? :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.10.17 13:46

@mado Jsi zbytečně jízlivá. zakladatelka snad dítěti odpírá lásku tím, že chce aby si plnilo povinnosti? Chvilku věnovalo přípravě do školy? Nechápu kde se v lidech bere ta zloba. Asi by byl těžký zločin mít úspěšné dítě. Pravda, tady se úspěch neodpouští. A je to vidět na každém kroku. Radit zakladatelce ať nechá dítě bez příprav do školy jenom proto, že se mu momentálně nechce je na hranici…zařaďte si sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21886
4.10.17 15:57

@kontramatka tvuj problem je psany text, vis, ja o koze, ty o voze. Nikde nikomu neupiram uspesne dite, tve vykriky o uspesich jsou uplne mimo.
Pisu zakladatelce, at ubere v tom, jak trva na svych pozadavcich, nejen v uceni, ale celkove ve vztahu k detem.
Ty z toho udelas totalni bramboracku a jeste se rozohnujes. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.10.17 17:21
@kontramatka píše:
Chtít po dítěti aby si čistilo zuby když se mu nechce je taky buzerace? :nevim: :think:

tak jistě, pokud to převedeme na čištění zubů, tak kdyby si dítě samo čistilo zuby ráno a večer a mělo je zdravé, tak po nebudu neustále skákat, že čistit si je ale musí po každém jídle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
14.10.17 19:49

Mám dvě spolužačky, které vycházely základku se čtyřkami. Obě pak chodily na nějaké podřadné učňáky. Když jsem je potkala po letech, nechápala jsem. Obě si při práci dodělaly maturitu a potom vystudovaly VŠ. Jedna je středoškolská učitelka, druhá je už docela známa umělkyně v Itálii (maluje obrazy a vyrábí šperky).
Ani jednu z nich v dětství do učení netlačili a přesto se holky vypracovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
14.10.17 22:53

@pepřenka Tak to je hodně zvláštní, že měly na základce čtverky a obě mají VŠ. Buď teda byly blbě hodnocené na základce, nebo máme hodně nekvalitní vysoké školy.
Ještě bych pochopila, že měly na základce 1-2 trojky, ale čtverky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.10.17 23:00

Jste moc přísní. Já se s 12 letýma dětma už neučím vůbec. Maximáně je upozorním, že jsou lajdáci a at máknou, nebo skončí u lopaty (koštěte). Ale k osobní zodpovědnosti a disciplíně si musí dojít sami, byt za cenu nějakých těch šrámů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
15.10.17 00:21

@bigl Někomu to Základce holt moc nejde, nebo se mu nechce, nebo to rodiče neřeší. Můj manžel měl na základce tsky čtyřky, na učňáku patřil mezi nejlepší žáky a posledních 15 let zaměstnává 30 lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
15.10.17 09:08
@bigl píše:
@pepřenka Tak to je hodně zvláštní, že měly na základce čtverky a obě mají VŠ. Buď teda byly blbě hodnocené na základce, nebo máme hodně nekvalitní vysoké školy.

(konec citace)

Já se zopakuju: jedním z průvodních „jevů“ nadprůměrně inteligentních dětí bývá často i mizerný prospěch na běžné základce. Klidně čtyřky i kule. Známky na ZŠ jsou ukazatelem ničeho, inteligenci dítěte a jeho dobré předpoklady pro to či ono nedešifrují takřka vůbec. Pokud někdo nosí čtyřky ze ZŠ a VŠ absolvuje bez problémů, je to pravděpodobněji ukazatelem mizerného systému ZŠ vzdělávání, než toho VŠ (nepopírám tím, že bohužel existují i málo kvalitní VŠ stejně jako ty, kde se dá titul v podstatě „koupit“). Není to o blbém hodnocení ve smyslu zaujatém, nespravedlivém, ale o celkově vadném způsobu, jakým ty děti jsou hodnoceny. Případně úplně jednoduše - děcko může na ZŠ nepobírat aritmetiku a být pako na chemii, ale může vynikat v dějepisu a jazycích. Logicky pak má na ZŠ čtyřky (z matiky a chemie) a VŠ (pedagogiku čeština-dějepis) může dokončit klidně s červeným diplomem.

Psala jsem tady, že jsem na úrovni nějaké osmé třídy schytala na vízo čtyřku z jednoho předmětu a krom tohoto jsem dlouhodobě válčila s několika dalšími, ve kterých jsem se na tu trojku musela hodně nadřít. Jedním z těch předmětů byla matematika, což je zvlášť zajímavé proto, že podle IQ testů i podle přijímacích testů na střední školu (kde jsem v matematické části scio testů neztratila ani bod) bych v tom předmětu měla excelovat. Inu, neexcelovala jsem, protrpěla jsem ji. Neměla jsem ji ráda, nebavilo mě to, hodiny mě nudily, nechápala jsem smysl toho, proč bych se měla učit něco, co v životě nepoužiju (skutečně jsem většinu z učiva matematiky té doby v životě nepoužila). Chtěla jsem se více věnovat tomu, co mě bavilo, o čem jsem už tehdy věděla, že bych v životě chtěla dělat. Místo toho jsem trpěla nad čtyřkami z matiky, teď už vím, že úplně zbytečně. Přiznávám, že ke konci jednoho ročníku jsem se už na matiku ani neučila, protože ten tlak na známky, ten pocit křivdy a zbytečnosti mě totálně zatvrdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
15.10.17 09:48
@bigl píše:

Já znám takových víc. Na základce jim to nešlo/nechtělo se. A v dospělosti se prostě kousli do zádele, překonali nechuť k učení. Známky na ZŠ vůbec nic neznamenají. Když bude dotyčný chtít tak se věci doučí sám.
A já znám jednoho co na ZŠ propadal, hrozila mu zvláštní. A v dospělosti si dodělal diplom na Harvardu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
15.10.17 09:58

@bigl Já jsem taky na základce měla v 8. třídě 4 z matematiky a v 5. třídě první 3 z vlastivědy :lol:. A vážně to nic neznamenalo. Na střední jsem žádné problémy neměla a na VŠ taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
15.10.17 11:45

Ono to bývá často i naopak. Premiant třídy na ZŠ a vídávám ho za kasou v Kaufu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí