Jsme na dceru moc přísní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
4.10.17 10:44
@kontramatka píše:
Proč by se nemohlo připravovat aby nebylo průměrné? Každý musí znát voje dítě natolik aby věděl co je v rámci jeho povahy a nějaké kapacity, talentu a co je flákání. Zakladatelčina dcera se připravovala a byla jedničkářka. Přestalo ji to bavit, kašle na přípravu a nosí dvojky a trojky, sem tam jedničku. To je podle mě zbytečné, když by stačila hodina a měla by zase úspěch. Možná ji rodiče nechají ať si teda dělá co chce, jak jí tu radíte a ta dcera ve třiceti přijde sedřená z fabriky a poví své matce, že je to její vina, protože ji dost nenutila. Každý samozřejmě nemusí být studijní tip. Ale každý rozhodně nemusí být flink a lempl. Někdo se učit nemusí vůbec, někomu stačí k úspěchu hodina denně a někdo po té hodině učení přinese aspoň tu trojku. Ale kdyby se hodinu neučil, tak propadne. To ho mají nechat propadnout? Ať si na to přijde sám? Příprava do školy je povinnost pro ty, co to potřebují. Je to minimum, co mají děti na ZŠ plnit. Někomu to pomůže k jedničkám a někomu ke trojkám. A pokud to dítěti nedochází, jaké důsledky má flákání a neplnění povinností, jsou tu rodiče, kteří mají konat. :nevim:
Nechápu proč tu pořád zmiňujete buzeraci. Každý má nějaké povinnosti. Tak to prostě je.

Ale pokud je dítě flákač, tak flákač bude pořád. Takže i když ho donutíš sedět hodinu denně nad učením, tak se ve známkách zlepšit nemusí. Nebo jo, ale lenosti ho nezbavíš. Ve chvíli kdy spustíš bič a necháš to jen na dítěti, tak se vrátí zpět k flákačctví. Jen už bude třeba chodit do práce.
To jsou potom ty vysokoškoláci ve fastfoodech a za pokladnama v supermarketech.
A ti co v tom rodiče nechají svoje děti vymáchat. Tak pokud chtějí dodělají si vzdělání dodatečně.
A teda na vzdělání nevidím nic uchvatného. Kámoška má Mgr a nevidělá ani polovinu co můj chlap s výučákem :mrgreen:

Takže nutit se dítě denně učit jen proto, aby mělo jedničky. Protože na to dle mne má, je blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.10.17 10:47

Takže nutit se dítě denně učit jen proto, aby mělo jedničky. Protože na to dle mne má, je blbost

A touto větou jsi celý příspěvek shodila. Ne aby mělo jedničky, ale aby si splnilo tu jedinou povinnost, kterou má a do školy se připravovalo. A to je ten rozdíl o kterém tu píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
4.10.17 11:15

Ja myslim, ze holka neni prostě takový genius.
Co si pamatuju, tak jednickari na ty jednicky a semtam dvojku nehrabli prstem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 11:21

@Netopirek ale ho přeci učíš něčemu. tak jak jsem si děti naučila pořádku, tomu, že doma se pomáha a ulidí po sobě, uklidí třeba sušičku, když ji vidí, tak ji chci naučit i zodpovednosti ve škole. Protože ona jinak zodpovedná je.
A tady nejde o jedničky jenom.Jde o to, že na to má..proč bych se měla spokojist se čtyřkami, když vím, že moje dítě má na dvojky?
Nechápu důvod..jde o to, to dítě naučit co nejvíc, nejenom ve škole, ale přístupu k životu, a té pořád opakované zodpovednosti.
Mne vadí že na to kašle- na co ještě bude kašlat?
Zaleží mi na tom, aby moje deti byly dochvilné, aby si plnily ukoly, aby na ně byl spoleh-protože pokud se to nenaučí ted, nenaučí se to. stejně tak slušnosti, zdravení a všechno…mne na tom záleží, vždy záleželo a vždy bude. @Artemid
nikdo neříká, že je genius:-))

• Citovat
  • Upravit
40
4.10.17 11:39

No víš, co. Mne to souslovi má na to spolu se spojením domácího drilu, k sobě moc nejde.
Buď na to dite má a pak má jedničky, anebo na to nemá a má dvojky, trojky.
Pokud dre na znamky celá rodina, tak je to známka toho, ze na to to dite přirozené nemá. :nevim:

Ne, ze diteti nepomuzu, muj sedmak aktualne zjistil, ze mu vyjmenovana slova nic nerikaji, tak trochu zabojujem, nenecham ho otrojkovat jen proto, ze to neni schopný sám zvladnout. Zbytek zvládá, jo, kdyby ch mu slapla na krk, tak dvojky zmizí. Ale proc? Jeho vystavit tlaku kvůli známkam, po kterých prd? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.10.17 11:40
@Anonymní píše:
@Netopirek ale ho přeci učíš něčemu. tak jak jsem si děti naučila pořádku, tomu, že doma se pomáha a ulidí po sobě, uklidí třeba sušičku, když ji vidí, tak ji chci naučit i zodpovednosti ve škole. Protože ona jinak zodpovedná je.
A tady nejde o jedničky jenom.Jde o to, že na to má..proč bych se měla spokojist se čtyřkami, když vím, že moje dítě má na dvojky?
Nechápu důvod..jde o to, to dítě naučit co nejvíc, nejenom ve škole, ale přístupu k životu, a té pořád opakované zodpovednosti.
Zaleží mi na tom, aby moje deti byly dochvilné, aby si plnily ukoly, aby na ně byl spoleh-protože pokud se to nenaučí ted, nenaučí se to. stejně tak slušnosti, zdravení a všechno…mne na tom záleží, vždy záleželo a vždy bude. @Artemid

Ale dítě se má učit proto, že chce být lepší. A tomu ho máš na učit. Ne, že se to musí, aby rodiče byli spokojeni. A to je ten rozdíly.
Stejně jako uklízet se má protože nechce žít ve špíně. Ne proto, že já to tak chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
4.10.17 11:43

@Netopirek u nás se uklizi, protoze ja to tak chci, pac ve špíně jim žít nevadí. Nejstarsi (21) začal uklízet, az kdyz si začal vodit holku domu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
4.10.17 11:53

Zakladatelko, upřímně, myslím si, že na řešení už je pozdě. Měla jsem to podobně jako tvá dcera. Prvních 7 let jsem na učení nemusela hrábnout a byly jedničky. Moji rodiče za to byli rádi, že se mnou nemají žádnou práci. Nikdy se se mnou neučili. Pak přišel gympl a potřebovala bych se už trochu učit, ale neuměla jsem to. A puberta není zrovna ideální čas na to, s učením začínat… Základní návyky si dítě musí osvojit na prvním stupni. V pubertě už je pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.10.17 11:55
@kontramatka píše:
Ne aby mělo jedničky, ale aby si splnilo tu jedinou povinnost, kterou má a do školy se připravovalo. A to je ten rozdíl o kterém tu píšu.

ale tak pokud má dítě ve škole dobré známky, tak si asi svoji povinnost přípravy do školy plní dobře, ne? i když u toho třeba doma nedřepí nad knížkama nebo nepodtrhává v sešitech :nevim: takže se zase točíme jenom kolem toho, jestli musí nebo nemusí být vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
4.10.17 12:05

Podle mne nejsi přísná. Rovněž bych dceru nenechala poflakovat a proplouvat s trojkami, kdybych věděla, že chvilka denně jí stačí k připomenutí učiva a k lepším výsledkům.
Dcera je teprve ve čtvrté třídě, patří k těm, co proplouvají bez extra přípravy, dvojky za uplynulé tři roky bych spočítala na prstech ruky a rozhodně by mne zarazilo, kdyby je najednou začala nosit. A i teď jsou u nás jasná pravidla. Udělají se úkoly, mrknu, co dělali a v případě, že předmět mají třeba 1×/2× týdně, připomenu poslední učivo. 15 minut denně? (Ve vyšší m ročníku klidně půl hodiny, hodina?)
Mně to přijde jako standard/zájem o dítě a ne jako buzerace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.10.17 12:16
@Artemid píše:
@Netopirek u nás se uklizi, protoze ja to tak chci, pac ve špíně jim žít nevadí. Nejstarsi (21) začal uklízet, az kdyz si začal vodit holku domu. :lol:

Tak on ten úklid není úplně ideální. Ale bordel to taky není :mrgreen:

Já začala uklízet jako fakt uklízet až po narození dcery a to mi bylo 21 :mrgreen:
Holt jsem potřebovala jinou motivaci než, že se to musí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
4.10.17 12:43

Az mi prislo zle ked som to citala, pripominas mi mojich rodicov ked som bola na zakladke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
4.10.17 12:51

Rozdil je v par minutach si zopakovat ucivo a drit na tom cela rodina, jak psala zakladatelka, maji rozdelene, co s dcerou drti ona, co manzel a vse na podklade toho, ze rodice si mysli, ze dcera musi mit same jednicky a zduvodnuji ji to slovy, ty na to mas, jen jsi lina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.10.17 13:06
@Anonymní píše:
Některé jste si z tohodle příspevku udělaly uplně jinou story.

Mne byc nevadilo, kdyby mi dítě nosilo domu trojky s vědomím, že to je jeho maximum.Tak rpostě z ty trojky budu ráda, protože na víc by nemělo. Když mi dítě přinese trojky protože je to jeho lenost, nevůle něco udělat, tak to mi sakra vadí.

Je inteligentní, o tom nepochybuji k dyž si to rodič myslí asi o svém dítěti vždy. ale ta škola neni tak jednoduchá a nemyslím, že jsou děti, které se vubec nepotřebuji učit v 7e tříde…a ono..hodne zýleží i na vysvetlení výuky(tim nechci shazovat učitelé).

žádná buzerace se u nas nekoná, dcera možná tlak muže cítit, nikoliv ale takový, aby ji to pomohlo zabrat a neco začít dělat, nedejbože aby měla strach přijít s trojkou domu..mluvíme spolu hodne a vím toho o ní tolik…

Proto vidím jako problém jedine to, že je líná. Nechce se ji.

Nekdo tady vzpomínal, že píšu o jejich známkach jenom…ano, toot neni příspevek, abych ji chvalila jak je citlivá a rozumná a ma dobré srdce, jak pomuže v domácnosti atd…

taky se někdo ptal, co ráda dělá.
je hodně tvůrči- maluje, vyrábí, hodně čte, je kreativní od mala.
samozrejme kdyby mohla, nehla by se od tabletu a mobilu, ale od toho jsme tady taky my a regulujeme to.
Nehraje hry, prohlíží si třeba vyrábění na youtube, a pak to vyrábí doma. Chodí ven s kamarádkama..proste je to normální holka a všechno je duležitejší než venovat se pul hodinu, hodinu učení.

Nekteré jste tento příspevek vůbec nepochopily, s tím, jsem asi mohla počítat.

Nevím od čeho jsou rodiče, když mají dítě nechát rust jako kul v plote bez toho, aby ho usmernovali, pokud je čas.

Roky byla naučená neučit se a s jedničkami uplne krasne procházela z ročníka do ročníka…ale ted už to tak jednoduché není a ona není zvyklá učit se.
Co bude až pujde na střední? Propadne v první tříde?
aj učení se musí naučit.

zakladatelka

tak jí nechte volnost, aby jak už tu někdo psal, převzala odpovědnost za své známky sama, stanovte si pololetí jako první kontrolu. Stanovte si limit kolik může mít dvojek na vysvědčení a stanovte si jaký trest, krom toho, že v dalším pololetí jí budete u učení dozorovat ale taky odměnu za zvládnutí.
Je to těžké, dcera vchází do puberty a vše je pro ní důležitější než učení. Pokud je jak říkáš inteligentní, mohla by na tohle slyšet. Kamarádka měla podobný problém s dcerou a do 2let kdy přešlo to nejhorší je zní opět jednickarka, ale tam teda hrálo roli i špatné vysvětlení základů uciva ucitelkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
4.10.17 13:10
@Anonymní píše:

Ja s tebou souhlasim a myslim, ze nejaka intervence ze strany rodice v teto situaci je v poradku. Jde o to, naucit je povinnostem. Jak nekdo chce naucit dite v tomhle veku milovat studium a ucit se pro svou budoucnost, moc nechapu. Kazdy normalni clovek ma v te skole neco nerad a neco rad, takze nejake to „donuceni se“ je vzdy treba. Pokud se nekomu proste libi v tomhle veku jenom dostavat hezke znamky, a neni to o tom jaky predmet, je to divny :). Cele to je o tom, naucit deti byt obcas na sebe prisny, delat co je nebavi. Plati to obecne o vsem. Pokud v tom ted tape ve skole, staci trochu pomoct. Syn mi v tomhle taky zlemplovatel. Tady je teda jiny system, nemuseji se sprtat, ale delaji ruzna on-line cviceni, domaci projekty…bez pripravy to proste nejde. Cas, ktery mu venuju neni ani ztrata, ani buzerace, je to proste investice. Plnit si sve povinnosti (i kdyz se jim nechce!) se museji deti naucit, jako se ucily spoustu jinych veci. Plati to obecne. Znamky me moc nezajimaji, chci videt, ze si plni sve povinnosti. Ja mam odstrasujici priklad primo v rodine. Dva sourozenci meli totalne rozdilny pristup od rodicu. Dcera nemusela nic, syna do vseho kopali, ze je pry lempl. Holka je nula, ktera nic neumia nikdy umet nebude, protoze neumi zatnout zuby. Kluk uci na univerzite…naucili ho, ze v zivote nic jen tak nespadne shora do naruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí