Jsme na dceru moc přísní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
324
2.10.17 13:04

Nemyslím, že jsi přísná, ony děti potřebují řád a dohled, některé více některé méně. Mě spíš přijde zvláštní, že se s ní učíte všechny předměty :think: sama to nezvládne? Zkuste si s ní promluvit, třeba jí to vadí. Myslím, že ve 12ti by to už sama mohla zvládnout a pak jen zkontrolovat, jestli je to hotové. Se mnou se nikdo neučil, ani mi nikdo nekontroloval, jestli mám vše hotové a umím. Ale zase bratrům mamka kontrolovala i tašku, jestli mají správně nachystané učebnice. Byli to lajdaci, ale maturity zvládli a žijí si dobře.
Jinak manželovi můžete ze začátku volat, co kdy dělat a když je tak šikovnej, tak se za pár dní naučí. Asi to bude jiné, když nebudete doma tak dlouho. Přeju vám, ať vše dobře dopadne a miminko je co nejdříve v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.17 13:05
@Zdendula82 píše:
Přijde mi, že to trochu přeháníte. Nemůže ležet jen učebnicích. Musí mít i čas si hrát. Se mnou se máma učila jen tak do třetí třídy. Pak jsem za ní chodila, jen když jsem potřebovala poradit. A mám vystudovaný gympl a techniku na vysoké. Zato jsem měla na střední kamarádku, kterou rodiče taky takhle pérovali i na gymplu a nakonec utekla ze školy těsně před maturitou a živila se u tyče. A to bez legrace. Kdo ví, kde je jí teď konec. Takže pozor na přístup. Holka jde do puberty. Nechte jí trochu dýchat.

Podobny pripad mam v rodine taky, sice mene extremni, ale ambiciozni rodice zapusobili presne obracene a potencial v haji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
2.10.17 13:06

Opravdu bych neřekla, že je líná. Jen už je spíš ve věku, kdy ji i nebaví dělat to, co jí poručíte, vždyť většina lidí nesnáší, když jim druzí říkají, co mají dělat a ještě všechno tak kontrolují.
Navíc píšeš, že u vás bude hodně změň a nebude to zrovna lehké období a ona si to uvědomuje.
Chce to trošku zklidnit na všech frontách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.17 13:07

@Waterfall ona ma času dost…chodí ven, neučí se nikdy víc než pulhodinu ale když vidím, že neco fakt neumí tak se to musí doučit..není to tak, že přijde ze školy a maká. praveže mne štve, že ona nepotřebuje hodně času na učení, ji stačí málo…ale ani to neni ochotna obetovat. nekomu to, čo ma ona zmákne zabere hodinu, jí par minut..ale musí chtít.

je schopna naučit se z angličtiny 30slov behem 15minut..ale proč by to dělala?

• Citovat
  • Upravit
Waterfall
2.10.17 13:08
@Anonymní píše:
@Waterfall ona ma času dost…chodí ven, neučí se nikdy víc než pulhodinu ale když vidím, že neco fakt neumí tak se to musí doučit..není to tak, že přijde ze školy a maká. praveže mne štve, že ona nepotřebuje hodně času na učení, ji stačí málo…ale ani to neni ochotna obetovat. nekomu to, čo ma ona zmákne zabere hodinu, jí par minut..ale musí chtít.je schopna naučit se z angličtiny 30slov behem 15minut..ale proč by to dělala?

V tom případě, prostě urči hodinu, kdy se má připravovat a nauč ji se učit :) Ale nesmí se to přehánět.

• Citovat
  • Upravit
2.10.17 13:09
@Anonymní píše:
@Waterfall ona ma času dost…chodí ven, neučí se nikdy víc než pulhodinu ale když vidím, že neco fakt neumí tak se to musí doučit..není to tak, že přijde ze školy a maká. praveže mne štve, že ona nepotřebuje hodně času na učení, ji stačí málo…ale ani to neni ochotna obetovat. nekomu to, čo ma ona zmákne zabere hodinu, jí par minut..ale musí chtít.je schopna naučit se z angličtiny 30slov behem 15minut..ale proč by to dělala?

Zacina ji puberta. Musi sama pochopit, k cemu ji vzdelani a dobre vysledky jsou. Mne to nejakou dobu taky nedochazelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
2.10.17 13:11
@Elishka1 píše:
Se mnou se učili rodiče jen v 1. třídě, příjde mi, že to trochu přeháníte. Myslím, že by měla být v tomto věku už samostatná, takhle ji v podstatě neustále do něčeho tlačíte, do budoucna se vám na to jednou s gustem vykašle

Já si to moc nepamatuju, ale víceméně si nepamatuju, že by se se mnou rodiče kdy učily (ty první třídy mi asi vypadly z hlavy :think: ).
Taky jsem měla telecí léta, v 6. třídě čtyřku na vysvědčení v 9. třídě vyznamenání.
Nepamatuju si, že by mě kdy pochválily :/ Taťka mě viděl na gymplu :roll:
Jedno období měl „snahu“ se se mnou „učit“… bylo to po nedělním obědě. Já četla mechanicky učebnice, on pospával a neuměla jsem nic :zed:
Samozřejmě netolerovat flákání, ale podle mě to přeháníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
2.10.17 13:12

Nevim..ja bych ji taky prepinkla vic odpovednosti za ty znamky :think: Za 1 nejaka odmena (treba za urcitej pocet jednicek, za tri? :) neco maleho), od 3 vys bych dala naopak nevyhodu, nejak to odstupnovat. Nemusi byt materialni, proste neco, co ma/nema rada. Tu pripravu bych nechala vic na ni..at prijde sama, kdyz bude neco potrebovat. Je mozny, ze se chce vyrovnat spoluzakum..proto by mela pocitit nejakou neprijemnost, kdyz na to bude vylozene kaslat. Oznamila bych ji to, ze to ted budete delat jinak PLUS jednou za cas bych ji rekla, proc chci, aby mela dobre znamky. Ale tu odpovednost bych vic nechala na ni. Kdyz teda prinese treba dve tri petky :) tak tam je asi vic kontroly na miste, ze ji prezkousis a mrknes, jak se uci, jinak bych ji taky vic nechala. At zbytecne v tomhle nerevoltuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
2.10.17 13:13

@BloomingGorgeous Když jsme se to dozvěděli, tak to byl docela šok. Do té doby jsme o ní tak dva roky nevěděli. Ale bývala to taková vzorná holka, která mohla ven, až když jí otec přezkoušel. Ne, že bych schvalovala kašlání na školu, ale nic se nesmí přehánět. Prostě mít k dítěti důvěru a vést k zodpovědnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
2.10.17 13:14

Teda chudák holka… Já jsem byla premiantkou třídy, samé jedničky celou zakladku, ale aby mě doma pořád někdo zkoušel 8o To bych se jim na to taky vyprdla, ono už v tomhle věku mají děti vlastní rozum a podle mě cítí ten tlak a vadí jí to, mně by to taky vadilo. Trochu bych ubrala na úsilí a nechala holce víc samostatnosti, jenom kontrolovat úkoly, vyzkoušet třeba před písemkou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.17 13:15

Je fakt, že nám vadí i dvojka.
protože vím, že má na to mít jedničky s prehledem.
to u mladší dcery tak asi nebude..ale třeba..jak z ní mam pocit, bude cílevedomá a bude se muset víc snažit, ale bude chtít..

• Citovat
  • Upravit
2073
2.10.17 13:16

Dala bych volnost, takhle ji v tomhle veku spis zablokujete.. me sem tam pomohl tata s matikou na nizsim gymplu, ale ze by rodice hlidali predmety?? Kde pak ma dcera zodpovednost? A ono stejne ty tlaky zvnejsku jsou na prd, budto bude vnitrne spravne motivovana a to ji samo trosku popozene, nebo to proste stejne nebude fungovat. Tak bude mit prechodne treba trojky, ono se to srovna. Ale nasilim si myslim, ze se clovek stejne daleko nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
2.10.17 13:18
@Anonymní píše:

Tak to ti můžu říct přesně, protože bez učení má stejné známky jako ostatní, tak proč se dřít. Měla jsem to stejně a máma ze mně někdy rostla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.10.17 13:19
@Anonymní píše:

Asi ma pocit, ze to nedela pro sebe, ale pro vas?
Radu nemam, ale doma od cca 4 tridy jsme praktikovali tvoje skola, tvoje vysledky, tvoje budoucnost. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4992
2.10.17 13:20

Úpřimně? „Cepujete“ vlastní inteligentní dítě. Což nechat některá rozhodnutí na ní? :think: Tolik let vás poslouchá.
Jeden z vás asi neměl úplně výtečné výsledky ve škole, anebo jste je měli oba a chcete je i po své dceři a proč?
Nepíšeš nic o zájmech a jiných aktivitách. Co po ní vlastně chcete? Jen se vám musí hlásit s učením, aby měla za výbornou!? :zed::think: máte jednu dceru, druhé čekáte, ale manžel neumí dát holky do laty???
Zmatečné! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati