Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Kvůli babičce s dědou. Jsou už staří a nechtějí žádné rozbroje v rodině.
Ale do prrdele máš poslat tetu ne prarodiče.
@Anonymní píše:
Těch věcí je víc, například rodinu krmím jedy, a tak dál.
Tak se s ní nebav o hotovo. Nejdelší Story o koupi psa kterou jsem ani nedocetla. ![]()
Je tam právě problém, že bydlíme blízko. Ale my tam začali bydlet dřív než ona, vzali si hypotéku, takže prostě to není tak jednoduché přestěhovat se.
Dala jsem to celý
co k tomu…stará nešťastná ženská, co nemá svuj život, tak žije ten váš…vy už jste dospělí a musíte se na to povznést, odkejvat, udělat si to po svém a jít od toho…nebrat si to osobně… ona už jiná nebude.
@mackA159 píše:
Tak se s ní nebav o hotovo. Nejdelší Story o koupi psa kterou jsem ani nedocetla.
Ale ono to není jen o koupi psa, těch věcí je víc, ale ten pes je prostě nejaktuálnější a nejdelší „kauza“. A když ti dvaadevadesátiletá paní pláče, že ví, jaká její dcera je, ale že by nesnesla, kdybychom se rozhádali, a že ona to tak určitě nemyslí a dělá to proto, že nás má ráda, tak co máš dělat.
To už je snad psychická porucha, na které se ještě vic podepisuje, ze teta nemůže řešit vlastní život. Pokud by rodina chtěla klid, trvala bych na tom, aby a tetka k obvodakovi a psychiatrii na vyšetření…
@Anonymní píše:
Těch věcí je víc, například rodinu krmím jedy, a tak dál.
No a co? Je normální odpovědět nemyslím si to, jíme to co máme rádi. Prostě slušně. Když bude řešit psa -; nás pes, naše starosti. Pivo? Můj muž, můj problém. Děkuji, ale nestarej se.
@Anonymní píše:
Ale ono to není jen o koupi psa, těch věcí je víc, ale ten pes je prostě nejaktuálnější a nejdelší „kauza“. A když ti dvaadevadesátiletá paní pláče, že ví, jaká její dcera je, ale že by nesnesla, kdybychom se rozhádali, a že ona to tak určitě nemyslí a dělá to proto, že nás má ráda, tak co máš dělat.
Babičce to odkývat, tetě říct jen, že si budeš dělat vše po svém, že věříš, že má plno zkušeností, ale doba se změnila a že by by bylo dobré aby se zaměřila víc na péči o své rodiče než o vás.
@Anonymní píše:
Nevíš? Babi neplač, my se hádat nebudeme. Ano, dělá to z dobré vůle. A je klid. To, že tetě odpovíš, že je to vaše věc, neznamená se hádat. A když neumíš odpovědět, tak řekni hm a začni mluvit o něčem jiném.
@inkakřivák píše:
No a co? Je normální odpovědět nemyslím si to, jíme to co máme rádi. Prostě slušně. Když bude řešit psa -; nás pes, naše starosti. Pivo? Můj muž, můj problém. Děkuji, ale nestarej se.
Jenže pak se se mnou nebaví celá vesnice, že jsme nevděční, protože to prostě navlékne tak, že my výjdeme jako ti špatní. Ona před cizími se tváří jako milius a nikomu to nevysvětlím, protože jak sami vidíme, tak je to dlouhé a kdo by to poslouchal, když už si závěr udělali.
@Anonymní píše:
Tak snad kvůli tetce se nerozvedeš, neutratíš psa a já nevím, co si bába ještě vymyslí.
Je fajn, že jste všichni pohromadě, ale evidentně až moc blízko s sebe. Není nad to mít zdravý odstup.
Nikomu na vsi nic nevysvětluj a vůbec to neřeš. Pokud je někdo tak drzý, že ti o tetce něco vykládá, tak ho pošli taky do háje s tím, že mu do toho nic není. Lidi se budou pomlouvat vždy a všude. Ono je jedno, zda jsi na vsi nebo v paneláku.
Co budete dělat až umřou rodiče tetky? Ta se rozhodne, že se nastěhuje k vám a bude ti diktovat, jak máš míchat polívku?
Příspěvek upraven 18.01.21 v 15:03
@Anonymní píše:
Kvůli babičce s dědou. Jsou už staří a nechtějí žádné rozbroje v rodině.
Tak to nechce asi nikdo, ale to neznamená, že si musíte nechat všechno líbit.
@Anonymní píše:
Jenže pak se se mnou nebaví celá vesnice, že jsme nevděční, protože to prostě navlékne tak, že my výjdeme jako ti špatní. Ona před cizími se tváří jako milius a nikomu to nevysvětlím, protože jak sami vidíme, tak je to dlouhé a kdo by to poslouchal, když už si závěr udělali.
No a ty je k něčemu potřebuješ? Dohadovat se s burany nemá cenu. Pokud se tě někdo zeptá vysvětli mu situaci a jinak neřeš.
@Hořec píše:
Tak snad kvůli tetce se nerozvedeš, neutratíš psa a já nevím, co si bába ještě vymyslí.Je fajn, že jste všichni pohromadě, ale evidentně až moc blízko s sebe. Není nad to mít zdravý odstup.
Než přišla, tak bylo všechno v pořádku, žádný odstup jsme nepotřebovali. Naopak, spíš jsme s manželem domácké typy, takže nám to vyhovovalo a teta bydlela daleko, takže se to sneslo. Vlastně jsme ani nevěděli jaká je, jenom taťka ji nikdy moc nemusel, teď už chápu proč, ale on neříká nic.
@Anonymní píše:
Ale prosím tě, celou vesnici určitě zajímá váš pes. Sorry, ale přijdeš mi švihlá taky.