Jsou děti jenom pro bohaté?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
12.4.16 14:27

Mám v rodině 2 opravdu hodně bohaté příbuzné (na dovolené lítají i několikrát ročně), ale obojí mají jen po 1 dítěti. Víc by je brzdilo…
Jinak většina známých s průměrnými příjmy mají 2 děti, i my:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.4.16 14:27

@OnaDnes dobrá volovina. Kdyby si děti pořizovali jen bohatí, tak vymřem :mrgreen: náklady na děti do 4 let jsou směšné, rozjede se to se školou, kdy už je žena dáno zpět v práci, takže to rozpočet ovlivňuje, ale rozhodně méně. U nás nejvíc plíny a vychytávky ala šátek a pod. Ale když to srovnám se starším školákem, tak jsou to směšné částky. Dítě nás nějak nepoznamenalo (finančně)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.16 14:29
@Princess-ka píše:
Tak to se asi pohybuju v divnych kruzich :nevim:

tady nejde o kruhy, ale o statistiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
12.4.16 14:31
@Anonymní píše:
Necetla jsem vsechny komenty, ale nas teda male dite stoji dost. Pouzivame jednorazove pleny, specielni UM, kojeneckou vodu, sklenickova vyziva (nepokousejte se mi vnutit at varim, jelikoz zelenina plna dusitanu a dusicnanu neni nic pro me dite), draha kosmetika protoze trpi na ekzemy a takhle bych mohla jmenovat pekne dlouho. Mit dite nas stalo cca 100 000, a ano, kdyby manzel nevydelaval tolik, kolik vydelava, nejspis bychom dite nemeli a kdyz uz ano, nevim z cehi bychom platili ty mesicni naklady na nej. Tim samozrejme nechci rict, ze me ty penize utracene za vytouzene miminko trapi, to ne. Chci tim rict, ze nechapu, jak bych ho financovala, kdybychom meli minimalni prijmy. Takze za me ano, mam pri cenach v posledni dobe pocit, ze je dite jen pro bohate.Dekuji za respektovani anonymity. :palec:

Zelenina je plná dusičnanů…to je sice pravda…,pokud to není tak, že dokážeš pro svojí rodinu zajistit ovoc.-zelen. z odchemizované půdy..,to je pak jinak.
Ale jestli si myslíš, že když nakrmíš své dítě vodou z petek, umělým mlékem, jídlem ze skleniček a obalíš ho jednorázovkama, že jsi se oproti většině lidí, myslím lidí standartně žijících stala nadčlověkem…,tak to jsi se nestala. Stalo se jen to, že jsi rozházela hromadu peněz mezi zboží o kterém můžeš tvrdit, že vy na to máte..Tečka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
12.4.16 14:32

Jo, děti něco stojí. Mě třeba překvapilo kolik stojí ta hromada ovoce a zeleniny, což je věc, kterou malé děti potřebují jíst několikrát denně. Jinak si myslím, že pokud funguje kojení a nemusí se kupovat umělé mléko, tak jsou větší výdaje jen za pleny. Oblečení a věci k miminku se dají koupil levně i z druhé ruky. S věkem výdaje určitě hodně rostou (kolo, lyže, škola v přírodě, karate, mobil…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.16 14:33
@martina.se píše:
@OnaDnes dobrá volovina. Kdyby si děti pořizovali jen bohatí, tak vymřem :mrgreen: náklady na děti do 4 let jsou směšné, rozjede se to se školou, kdy už je žena dáno zpět v práci, takže to rozpočet ovlivňuje, ale rozhodně méně. U nás nejvíc plíny a vychytávky ala šátek a pod. Ale když to srovnám se starším školákem, tak jsou to směšné částky. Dítě nás nějak nepoznamenalo (finančně)..

Hezky jsi to napsala nás finančně taky ne, za to jinak :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.16 14:37

Ještě mě napadla taková věc, my třeba když jsme ještě neměli s manželem děti, tak jsme jednou, dvakrát týdně vyráželi za zábavou - občas alkohol, oba jsme byli příležitostní kuřáci, koncerty, kina, večeře. To teď bez hlídacích babiček moc nejde, takže večer většinou až na výjimky sedíme doma, takže mám takový pocit, že my s příchodem dětí spíš ušetříme :mrgreen: Alespoň do té doby než se ohlídají sami nebo začnou pařit taky… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
12.4.16 14:45

Dítě do nástupu do školky mě stálo nula nula nic, od nástupu do MŠ to odhaduji na 3000,– měsíčně (ale už zase chodím do práce, takže šly příjmy nahoru).
Samozřejmě, že každý člověk si musí spočítat, o kolik přijde na příjmu při nástupu na MD a RD a jestli to s ostatními výdaji vyjde - když pracuju za třicet a mám náklady za dvacet, tak ze sedmi tisíc rodičovského příspěvku samozřejmě nevyžiji.
Bohatý nebohatý - je to o poměru náklady X výdaje a také o tom, jak je člověk ochoten se uskromnit (já až na MD zjistila, kolik mě měsíčně stály kávičky a obědy v práci 8o takže já na mateřské devacto ušetřila :mrgreen: )

Takže závěrem - ne, dítě není jen pro bohaté, ale je dobré nemít v hlavně naprděno a přemýšlet nad příjmy a výdaji a také si uvědomit, že v určitých oblastech se bude muset člověk možná uskromnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
12.4.16 14:52

@Fiialka mě ta hromada ovoce a zeleniny nestojí víc, než mě za bezdětna stál alkohol a jiná mladická povyražení :mrgreen:
Takže se změnily priority, ale základní +- zůstalo cca nastejno.
Počítám, že se přiostří na střední a vysoké, ale tou dobou už budeme bez vysokých splátek, takže zase bude kde brát.

A snažím se vymyslet, co mě (z finančního hlediska) překvapilo…a nějak nevím. Asi to, že sem čekala, že to bude mnohem horší, a ona to žádná tragédie není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
12.4.16 14:57
@Mar__tanka1983 píše:
@Fiialka mě ta hromada ovoce a zeleniny nestojí víc, než mě za bezdětna stál alkohol a jiná mladická povyražení :mrgreen:
Takže se změnily priority, ale základní +- zůstalo cca nastejno.
Počítám, že se přiostří na střední a vysoké, ale tou dobou už budeme bez vysokých splátek, takže zase bude kde brát.A snažím se vymyslet, co mě (z finančního hlediska) překvapilo…a nějak nevím. Asi to, že sem čekala, že to bude mnohem horší, a ona to žádná tragédie není :D
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.4.16 15:02
@Mirka Dušínová píše: **
Hezky jsi to napsala nás finančně taky ne, za to jinak :lol:
:mrgreen: tak to víš, že nemůžem všechno, co bysme chtěli, ale mladej jednou vyroste a budem mít klid :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.16 15:10

Nevim, ale co mame deti - uz 13 let, tak se mame nejlip, co jsme se meli. Nejen, ze vice vydelavame, ale hlavne i smysluplneji penize setrime, utracime a ukladame. Za bezdetna jsme sice vydelavali slusne nad prumerem, ale taky jsme utraceli za kraviny, manzel za drahe fotovybaveni a ja hadricky, sminky, vysedavani po kavarnach s kamoskama a pod. Jedine smysluplne utraceni nam prislo tenkrat za bydleni a hlavne cestovani.
Jak jsem otehotnela, tak se mi nejak v hlave preplo a ac kolem roku 2000 jsem mela tricetitisovy mesicni cisty prijem, tak ucet neustale v debetu nebo jel kontokorent. Takze od poch*aneho papirku jsem usetrila mesicne v prumeru kolem desitky, aspon byla slusna rezerva na materskou, ktera tenkrat byla smesnych 3600 na cele tri roky. Manzel pro zmenu penize vrazel misto do fotaku do bydleni, takze ted zijeme ve tretim nasem bydleni, mame domek se zahradkou a kazde dite v dospelosti bude mit svuj byt. Jelikoz nam je nad 40 a s vysi, resp nizi urokovych sazeb premyslime o dalsi v poradi jiz ctvrte hyposce (nynejsi treti na soucasny domek se prave doplaci), nemovitost by nam v duchodu prispivala na ziti.
Jinak neutracime za kraviny, potrpime si na kvalitni jidlo a obuv. Obleceni kupuju v CA, Lidlu, HM, Primarku a podobnych levnych obchodech. Utracime za vzdelavani deti a spolecne zazitky, dovolene na horach a u more a vylety, neni nam lito jit si sednout s detma do restaurace, naopak nemame radi courani po nakupacich. Do kina chodime do naseho vesnickeho za padesat kacek a pres zimu, kdyz je jo hnusne, tak maximalne do multikina.
Inko kvuli financnim G.

• Citovat
  • Upravit
1168
12.4.16 15:23
@Anonymní píše:
@klafina123Aha. A kdyz kojit nemuzu? Mam diteti koupit UHT mliko, abych teda nemusela kupovat kojo vodu a nutrilon? A kdyz se mi v latkovejch zaparuje, mam ho v tom nechat, aby bylo vecne zapareny. No a koupat a mazat vlastne nemusim, protoze atopicka pokozka nepotrebuje zadnou peci. Myslim ze by ses mela zamyslet nez reknes, ze vyhazuju penizr z okna za zbtecnosti.

Nezlob se, ale nutrilon není jediné dobré UM, voda z kouhoutku je dle rozborů nejlepší a na atopický exem ti dle mé zkušenosti stačí obyčejná modrá indulona za 30 Kč. Předpokládám že je to tvé první dítě. Možná na to časem příjdeš, že to není jenom o penězích…

My máme s manželem dost vysoké příjmy, a i přesto kluci po sobě dědí oblečení, větší hračky (odrážedlo, kolo…) a oblečení nakupuji vesměs z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.16 15:27

Já tedy nemůžu posoudit kolik mě bude dítě stát do 4 let, ale malá má tři měsíce a nemůžu říct že by mě to nic nestálo. Přesto že máme většinu oblečení poděděného, tak něco nového jsme koupili i když toho nebylo moc, tak zadarmo to nebylo. Taky jsme museli koupit kočárek a postýlku /kupovali jsme z druhé ruky a už bych to neudělala/ kdybych neměla šikovnýho chlapa tak jsme to mohli vyhodit. Pleny/atˇ už jednorázové nebo u látkových počáteční investice a následně zvýšení nákladů za vodu, elektřinu a prací prostředky/ a jídlo taky něco stojí. Budeme muset taky koupit židličku a botičky, a to jsou jen věci který mě napadaj, bůhví co se kde vymrví. Nejvíc mě asi překvapila výše rodičáku a popravdě se trochu děsím toho jak vyjdem a to nemusím platit nájem nebo splácet hypotéku. Musím dodat že nežijem sami takže na jednu výplatu a rodičák budeme tři dospělí a dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.4.16 15:28
@Anonymní píše:
@klafina123Aha. A kdyz kojit nemuzu? Mam diteti koupit UHT mliko, abych teda nemusela kupovat kojo vodu a nutrilon? A kdyz se mi v latkovejch zaparuje, mam ho v tom nechat, aby bylo vecne zapareny. No a koupat a mazat vlastne nemusim, protoze atopicka pokozka nepotrebuje zadnou peci. Myslim ze by ses mela zamyslet nez reknes, ze vyhazuju penizr z okna za zbtecnosti.

Tak zrovna nutrilon je snad to nejdražší mlíko :mrgreen: Ale nic si z toho nedělej, moje první byla taky rozmazlená a vyrůstala na předražené Bebě, až po časem jsem objevila o polovinu levnější DM mléko ;) Vše chce jen zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová