Jsou kartářky jenom podvod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1096
14.1.21 00:47
@PaníKadrnožková píše:
@Zatimtajnej pecka :mrgreen: hele, dekuju :hug: to nesmetam, to si ukládám, treba to pujde jeste napravit :oops:

No počkééééj, ani nebeský právní služby nejsou zadarmo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.1.21 08:05
@Zatimtajnej píše:
No počkééééj, ani nebeský právní služby nejsou zadarmo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A ted pozor :? Co…potrebujes? :?

• Citovat
  • Upravit
983
14.1.21 10:34

Me napada jeste hypoteza, ktera by fungovala na principu Tajemstvi (kdo cetl knihu od Rhondy Byrne), ze veci, na ktere myslime a ktere si vedome “pritahujeme” k nam jsou vesmirem pritahovany.
Treba nam takto “kartarka” rekne, co se stane, my to zacneme vedome pritahovat a ono se to stane. :nevim:

Nevim, i sama kniha Tajemstvi je cosi mezi nebem a zemi a vesmirnou pritazlivosti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.1.21 10:50
@PaníKadrnožková píše:
A ted pozor :? Co…potrebujes? :?

Zatím nic, ale mám u Tebe laskavost… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.1.21 10:53
@Galitea píše:
Me napada jeste hypoteza, ktera by fungovala na principu Tajemstvi (kdo cetl knihu od Rhondy Byrne), ze veci, na ktere myslime a ktere si vedome “pritahujeme” k nam jsou vesmirem pritahovany.
Treba nam takto “kartarka” rekne, co se stane, my to zacneme vedome pritahovat a ono se to stane. :nevim:Nevim, i sama kniha Tajemstvi je cosi mezi nebem a zemi a vesmirnou pritazlivosti :P

No, za sebe můžu říct, že mně se tohle děje. Je to sice proti mému přesvědčení, že je něco takového možné, ale už se mi to dvakrát stalo. A teď, když použiju chladný rozum, tak se mi během doby staly statisíce věcí, a dvě, na které jsem myslel. Matematicky, nebo spíš statisticky model, že něco přitahuji absolutně nesedí. Jenže… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.1.21 12:27
@Zatimtajnej píše:
No, za sebe můžu říct, že mně se tohle děje. Je to sice proti mému přesvědčení, že je něco takového možné, ale už se mi to dvakrát stalo. A teď, když použiju chladný rozum, tak se mi během doby staly statisíce věcí, a dvě, na které jsem myslel. Matematicky, nebo spíš statisticky model, že něco přitahuji absolutně nesedí. Jenže… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jenze kdyz je to pro tebe to dulezite… :think: :P

• Citovat
  • Upravit
Parninas
14.1.21 12:34
@Galitea píše:
Treba nam takto “kartarka” rekne, co se stane, my to zacneme vedome pritahovat a ono se to stane. :nevim:Nevim, i sama kniha Tajemstvi je cosi mezi nebem a zemi a vesmirnou pritazlivosti :P

Já nevím, mě se celá tahle myšlenka přitažlivosti nelíbí. Co pak všichni ti nešťastní lidi, co nedosáhli toho čeho chtěli. Přáli si to málo? Vesmír je nemá rád?

Lidé mají tendenci si náhodu často racionalizovat. Přece co je pravděpodobnější? Že jsem tu věc co chci dostala, protože jsem pro to osobně velmi pracovala nebo prostě zapůsobila náhoda? Nebo je nějaká vyšší moc co někomu dá štěstí nebo ho nevyslyší?

• Citovat
  • Upravit
1096
14.1.21 14:34
@PaníKadrnožková píše:
Jenze kdyz je to pro tebe to dulezite… :think: :P

Přece právě proto, že je to pro mě důležité, jsem si toho všiml. Ty ostatní věci mohly být sledy událostí vedoucí k něčemu jinému, se stejnou prioritou, a zůstaly bez povšimnutí, přitom důležitost měly stejnou. Já tvrdím, že jde jen o špatnou interpretaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.1.21 14:40
@Zatimtajnej píše:
Přece právě proto, že je to pro mě důležité, jsem si toho všiml. Ty ostatní věci mohly být sledy událostí vedoucí k něčemu jinému, se stejnou prioritou, a zůstaly bez povšimnutí, přitom důležitost měly stejnou. Já tvrdím, že jde jen o špatnou interpretaci :-)

A co tim chces rict? Zase zpet, ze svet je shluk nahod a ze nase ciny v pritomnosti tedy nemaji zadny vliv na budouci deni?

• Citovat
  • Upravit
1096
14.1.21 14:42
@Parninas píše:
Já nevím, mě se celá tahle myšlenka přitažlivosti nelíbí. Co pak všichni ti nešťastní lidi, co nedosáhli toho čeho chtěli. Přáli si to málo? Vesmír je nemá rád?Lidé mají tendenci si náhodu často racionalizovat. Přece co je pravděpodobnější? Že jsem tu věc co chci dostala, protože jsem pro to osobně velmi pracovala nebo prostě zapůsobila náhoda? Nebo je nějaká vyšší moc co někomu dá štěstí nebo ho nevyslyší?

Já si myslím, že jsi kápla na něco zajímavého. Všimni si, že prvek náhody je v esoterice téměř nepřijatelný. Je to proto, že pak by nesedělo deterministické tvrzení „Nic není náhoda“, a téměř celá esoterická nauka(?) by se rozpadla. Už třeba kvůli tomuhle „obcházení“ reality mi jakákoli okultní záležitost, včetně víry nesedí. Ještě tu máme Occamovu břitvu, to je další důvod. Alespoň podle mě. Na druhou stranu, díky bohu za esoteriku i víru, a za lidi, kteří nejsou rozumově skeptičtí, jako třeba já. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.1.21 14:46
@PaníKadrnožková píše:
A co tim chces rict? Zase zpet, ze svet je shluk nahod a ze nase ciny v pritomnosti tedy nemaji zadny vliv na budouci deni?

Z poloviny. Opravdu si myslím, že svět je v konečném důsledku shluk náhod, a podporuje mě v tom i teorie chaosu, pokud si ji vykládám správně. Nicméně stále trvá, že akce vyvolává reakci, a stejně tak i opačně reakci vyvolává akce. Důležité ale je si uvědomit, jak dalekosáhlé následky bude ta která akce, a ta která reakce mít. Například pro Proximu Centauri nebude mít dopad toho, že teď zvednu telefon, a nahlásím někde bombu, žádné důsledky. Ovšem pro záchranné složky a potažmo pro mě i všechny zúčasněné mohou být nedozírné. Je to o intenzitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.1.21 14:55
@Zatimtajnej píše:
Z poloviny. Opravdu si myslím, že svět je v konečném důsledku shluk náhod, a podporuje mě v tom i teorie chaosu, pokud si ji vykládám správně. Nicméně stále trvá, že akce vyvolává reakci, a stejně tak i opačně reakci vyvolává akce. Důležité ale je si uvědomit, jak dalekosáhlé následky bude ta která akce, a ta která reakce mít. Například pro Proximu Centauri nebude mít dopad toho, že teď zvednu telefon, a nahlásím někde bombu, žádné důsledky. Ovšem pro záchranné složky a potažmo pro mě i všechny zúčasněné mohou být nedozírné. Je to o intenzitě.

Souhlas. Ja teda mam z tebe dojem, ze ti nejvic vadi ta pricitatelnost. Ze se z nahody dela nenahoda. Ale dovol mi vysvetlit zenske uvazovani.

Prijde holka a je videt, ze nemysli na nic jineho, nez jak se zadat. A at si vytahne jakoukoli kartu, tak to nemuze nedopadnout dobře. Bud si vytahne kluka a k tomu dame omáčku- ze musi mezi lidi, ze ho mozna zna, ze to bude zralejsi chlap. A ona zacne o to vic šmejdit a s urcitou pravdepodobnosti toho kluka najde. Nebo ji reknes, ze tady zadnej neni, ale karty doporucujou se soustredit na toto a toto. A zkusime ritualek- kazde utery si zapal cervenou svicku a predstav si, jak by mel vypadat tvuj kluk. No, tohleto ji prece uplne vyjanci a ona ho taky sezene a pak se vubec nebude zlobit, ze karty lhaly. Za pul roku se totez da zopakovat.

Výsledek- holka ma co chtela a ty karty 100% vysly.

Ted to schvalne hodne prehanim, ale proste kdyz pujdu na seznamku, tak jednoduse zvysim pravdepodobnost, ze se seznamim :P

• Citovat
  • Upravit
1096
14.1.21 15:19
@PaníKadrnožková píše:
Souhlas. Ja teda mam z tebe dojem, ze ti nejvic vadi ta pricitatelnost. Ze se z nahody dela nenahoda. Ale dovol mi vysvetlit zenske uvazovani.

Prijde holka a je videt, ze nemysli na nic jineho, nez jak se zadat. A at si vytahne jakoukoli kartu, tak to nemuze nedopadnout dobře. Bud si vytahne kluka a k tomu dame omáčku- ze musi mezi lidi, ze ho mozna zna, ze to bude zralejsi chlap. A ona zacne o to vic šmejdit a s urcitou pravdepodobnosti toho kluka najde. Nebo ji reknes, ze tady zadnej neni, ale karty doporucujou se soustredit na toto a toto. A zkusime ritualek- kazde utery si zapal cervenou svicku a predstav si, jak by mel vypadat tvuj kluk. No, tohleto ji prece uplne vyjanci a ona ho taky sezene a pak se vubec nebude zlobit, ze karty lhaly. Za pul roku se totez da zopakovat.

Výsledek- holka ma co chtela a ty karty 100% vysly.

Ted to schvalne hodne prehanim, ale proste kdyz pujdu na seznamku, tak jednoduse zvysim pravdepodobnost, ze se seznamim :P

Hele přikovalas mě k monitoru, když jsi napsala: Ale dovol mi vysvetlit zenske uvazovani.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
V tu chvíli by mě nikdo od toho compu nedostal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nicméně, chápu, co popisuješ, ale nejsem si jistej kontextem. Co se snažíš říct? Že jakoukoli událost lze determinovat? Pak se ale ptám na pád meteoru, nebo závan větru. Nebo uplně nerozumím tomu, co mi chceš říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.1.21 15:25
@Zatimtajnej píše:
Hele přikovalas mě k monitoru, když jsi napsala: Ale dovol mi vysvetlit zenske uvazovani. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
V tu chvíli by mě nikdo od toho compu nedostal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nicméně, chápu, co popisuješ, ale nejsem si jistej kontextem. Co se snažíš říct? Že jakoukoli událost lze determinovat? Pak se ale ptám na pád meteoru, nebo závan větru. Nebo uplně nerozumím tomu, co mi chceš říct.

Ze svet neni shlukem nahod. Me prece staci uvest jediny priklad, kdy ovlivnis budoucnost, abych Ti vyvratila ty náhody, ne ;) a aby se to dobre cetlo, tak jsem to dala do souvislosti s ezoterikou

• Citovat
  • Upravit
3533
14.1.21 15:34

Můžu se zeptat, to máte tak skvělou paměť, že si ty předpovědi pamatujete?

(Viz paní a její hnědooký vysoký manžel?). Nebo jste u předpovědí byly víckrát a nějaká vyšla a jiné nevyšly? Jak rychle se to (ne)vyplní?
Já byl u kartářky 3× (naposled před osmi lety) nepamatuji si skoro nic. Jen to, že jako mluvili o tom, jaký jsem, tak mi to moc ke mně nesedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová