Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ettelwen
Nooo, tak to to má @Kvido s půjčením nahnutý.
hele, buď sám, nebo Mařko od sousedů, třes se, bude se rodit! ![]()
@Lo píše:
Ahoj holky, nedávno jsem tak přemýšlela a musím říct, že tak v 90% případech sedí jedna věc. A to, že holky na vesnici a holky ve městě se staví k mateřství úplně jinak. Já sama pocházím z vesnice, ve městě, žijící 8 let. Nejprve přímo Praha, ted kousek od Prahy. Pracovala jsem před mateřskou v Praze, mám ročního chlapečka, ke konci března mi bude 28. Moje kamarádky a nebo kolegyně v práci - tedy ve městě, tak ty většinou mají 1. dítě po třicítce, nebo zatím vůbec, třeba i když už mají blízko k 35. jen jedna jediná má dítě v 25.
Naopak moje kamarádky z vesnice, bývalé spolužačky, mají třeba už i 9 leté děti, dokonce třeba i třiDá se říct, že udělaly školy a rodily
Také jsem si všimla, že právě ve městech, kde mám kamarádky, tak mají třeba jedno dítě a hodně se rozhoupávají, jestli vůbec druhé, na vesnici klidně 4
Myslíte, že vše je postaveno jen na tom, že ve městě ( třeba přímo Praha ) je ta možnost vrátit se do práce, nebo pro někoho těžké i prac. místo opustit. Tak proto tak pozdě ty děti? Nebo jen jedno? Nebo vůbec?
A že zase na vesnici není kam nastoupit, tak raději mám to dítě.
Opravdu by mě to zajímalo, v čem si myslíte že to je a jestli do toho zapadáte
Téma jen tak na odlehčení, na popovídání
Prosím tě, a vypátrala jsi, jak je to s matkami, které se přestěhují z města na vesnici, zda se rozrodí? A co ty, které omylem přesídlí do měst, ty pak dávají přebytek dětí k adopci? Tento výzkum mě opravdu zaujal, tuším, že převratným způsobem změní pohled na české matky ![]()
@Sofie92 píše:
@Kvido Já jsem nereagovala na Vás a né každá Pražanda je omezená pipina.
S tím souhlasím a omlouvám se, nemělo to tak vyznít.
@Sluka píše:
Prosím tě, a vypátrala jsi, jak je to s matkami, které se přestěhují z města na vesnici, zda se rozrodí? A co ty, které omylem přesídlí do měst, ty pak dávají přebytek dětí k adopci? Tento výzkum mě opravdu zaujal, tuším, že převratným způsobem změní pohled na české matky
@Sluka
Kdybys četla dál, byla tady na toto už vytvořena speciální tabulka ohledně bydliště a vzdělání, takže teď se tu už řeší, jak si je budem přeposílat směr vesnice - město, popřípadě obráceně. ![]()
@Ettelwen píše:
To je dobřeHele u nás v mini vesničce máme „skate park“ 3 rampy a pár tyčí, na kterých tu jezdí
Ale né, my nemáme ani JZD.
![]()
@Camael píše:
@Ettelwen
Nooo, tak to to má @Kvido s půjčením nahnutý.hele, buď sám, nebo Mařko od sousedů, třes se, bude se rodit!
Máme tu kravín, tam se prý dějou věci. Stačí?
@Kvido v pohodě.
Myslím, že blbý lidi jsou jak ve městě tak na vesnici, ale hlavně na emiminu
(to nemyslím na Vás) ![]()
Zakládám agenturu na výměnu přebytečných dětí, stěhování a pro ty nejzatvrzelejší, které se svých dětí nechtějí vzdát, přestože nespadají do tabulek nabízím i případně pálení VŠ diplomů a maturitních vysvědčení. Hlaste se v hojné míře, na RD je každá kačka dobrá. ![]()
@Kvido píše:
Ale né, my nemáme ani JZD.![]()
@Sofie92 píše:
@Kvido v pohodě.Myslím, že blbý lidi jsou jak ve městě tak na vesnici, ale hlavně na emiminu
(to nemyslím na Vás)
Jen aby.
Jo, jsou všude. I tady. A nejlepší je, že si to nikdo nemyslí o sobě.
(to jsem teda taky nemyslela na vás) ![]()
@Kvido
Ani snad nedomýšlet, co mě napadlo s tím spojením v kravíně se dějou věci! ![]()
@mitulik píše:
Zakládám agenturu na výměnu přebytečných dětí, stěhování a pro ty nejzatvrzelejší, které se svých dětí nechtějí vzdát, přestože nespadají do tabulek nabízím i případně pálení VŠ diplomů a maturitních vysvědčení. Hlaste se v hojné míře, na RD je každá kačka dobrá.
A jaké budou ceny?
Tak to jo,to si někam vždycky zaleze
To je dobře
Hele u nás v mini vesničce máme „skate park“ 3 rampy a pár tyčí, na kterých tu jezdí