Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak když půjde do aziláku tak jí dají jednorázově příspěvek na bydlení, s tím, že oni rovnou zaplatí ezilák. Kdyby odcházela třeba do pronájmu, tak by jí daly veškerá dávky až za 3 měsíce.
annamat9 píše:
tak když půjde do aziláku tak jí dají jednorázově příspěvek na bydlení, s tím, že oni rovnou zaplatí ezilák. Kdyby odcházela třeba do pronájmu, tak by jí daly veškerá dávky až za 3 měsíce.
Jakoze ihned ji zaplati ten azylak? Na mesic nebo na jak dlouho? Kde se toto resi?
Kdyby platila azilák tak by měla příspěvek na bydlení 1392
http://www.penize.cz/…k-na-bydleni#…
ten se zvyšuse s nájmem, takže kdyby si našla garsonku za 6000 tak by dostala 4292
http://www.penize.cz/…k-na-bydleni#…
ale musí počítat s tím, že pokud dostane alimenty, třeba 3000 na sebe i dítě + 500 přídavek na dítě tak se jí zvýší příjem a dostala by jen 3445 (koukám, že tam už takovej rozdíl není)
Anonymní píše:annamat9 píše:Jakoze ihned ji zaplati ten azylak? Na mesic nebo na jak dlouho? Kde se toto resi?
musí na sociálku a pak na pracák a musí mít podanou žádost o rozvod a pokud si manžel odepisuje dítě a ji z daní tak i potvrzení, že si je odepisovat přestal. Na socce jí poradí
to, že ji manžel nic nedává bohužel nikde neobstojí, jsou manželé, takže se mají domluvit mezi sebou - je to sice blbé, ale je to tak a do azyláču může jít kamkoliv po republice. Ano, příjmy se dokládají tři měsíce zpětně, ale protože azylový dům je nouzový způsob řešení, tak se ty první měsíce řeší právě mimořádnou jednorázovou dávkou. Hlavně ať se nebojí zajít na úřad nebo rovnou do toho azyláče, tyto organizace spolu úzce spolupracují
A když budu počítat s variantou, že dostane alimenty + přídavky + příspěvek na bydlení (pozor, musí mít v bytě trvalé bydliště) a bude bydlet v garsonce tak ještě může dostat příspěvek na živobytí 2552 :
holky, to je trochu jinak. Je rozdíl příspěvek na bydlení a doplatek na bydlení. PRvní je a vždy byl dávkou úřadu práce, druhý byl dávkou hmotné nouze (ale sociálka dávek hmotné nouze patří od letošního roku pod pracák). Na příspěvek na bydlení se dokládají příjmy a výdaje na byt zpětně, to stejné doplatek na bydlení (v principu máte nejprve příspěvek na bydlení a když vám ještě chybí peníze, tak se to doplácí doplatkem na bydlení). A protože na doplatek na bydlení se berou příjmy čtvrt roku zpětně, tak naléhavé případy se po první tři měsíce pokryjí jednorázovou mimořádnou dávkou
no tak hlavne by to mela resit rychle, lokalita Praha je dost velky problem, nebot tam bude hledat bydleni levne hodne spatne… co takhle mimo Prahu
Tak se ji nabidla kamaradka, ze by je vzala k sobe.. Trvaly pobyt ji tam nedovoli, takze jak postupovat dal (kdyby sla tedy k ni)? Hlidani malyho by problem nebyl, nasla by si brigadu..
Takze ten rozvod pak uz jen asi ze?
Lokalita Praha - tak to nic. No a spočítání: já se teda od té doby co jsem šla na mateřskou o toto nezajímám, ale bylo to tak (od letoška je dost změn), že doplatek na bydlení spočítat v rukách nikdo nedokáže, protože jsou tam i koeficienty jako m2 a výhřevnost místností apod., ale náklady na azylák opravdu pokrývají dávky ve 100% výši. Příspěvek na bydlení nevím - já ještě pracovala v době, kdy sociálky hmotné nouze nepatřily pod pracák, ale příspěvek na živobytí by měla kamarádka mít cca 5 000,–Kč /pokud nedošlo k nějakým výrazným změnám. Tj, pokud má rodičák 3 800,– a nemá výživné a zatím ani přídavky na dítě, tak jí bude náležet příspěvek na živobytí ve výši cca 1200,– (5 000 - 3 800) + ten azyláč jí bude sociálka platit + si vyřídí přídavek na dítě a výživné (ale to se jí zase započítá do příjmu, nicméně vyřídit to musí) + příspěvek na bydlení (ale v tom se fakt neorientuju) + může požadovat i výživné na sebe
A doplatek na bydlení by asi nedostala. Je na to takovej vzorec, kde mi vychází - 2417 , ale nikde nepíšou, jeslti když jsi v mínusu (což znamená, že penězma jsi v plusu o ty 2417) jestli ti to vyplatí nebo ne. Nicméně jí to vychází na pěkných 13297 což je skoro víc, než mám já na 5ti členou rodinu
Zvládnout se to dá, jen překlepat ty tři měsíce.
A ještě musí počítat s tím, že ty peníze dle kalkulaček jsou jen orientační, mě to třeba spočítalo příspěvek na bydlení 1200 a dostala jsem jen 600
a nejlepší je dojít přímo na ÚP a na vše se zeptat, jo a oddělení péče o dítě zůstalo pod městskými úřady, takže si může zajít i tam, poradí ohledně výživného a postupu při rozvodu + nasměrují na ty potřebné dávky na pracák
Da se nejak vypocitat kolik by dostala? Priblizne…