Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Annamat: promiň, ale dávky ve výši 13 000,– pro dvě osoby rozhodně nehrozí
![]()
Pokud nebude mít trvalý pobyt kde bydlí, tak nemá na příspěvky na bydlení nárok. Nevím jak to je s příspěvkem na živobytí, tam asi není podmínka trvalého pobytu
Čekatelka píše:
Annamat: promiň, ale dávky ve výši 13 000,– pro dvě osoby rozhodně nehrozí![]()
![]()
já jsem to tam rozepisovala nejsou to dávky, ty dělají asi 5000. Počítala jsem že má 3800 mateřskou + 500 přídavek na dítě + 3000 alimenty na sebe a dítě a zbytek by byly dávky, kdyby bydlela v pronájmu za 6000. Si to první přečti…
jsem v podobné situaci, hledám aminku,která by šla do spolubydlení. azyláksi nechávám v rezervě jako poslední pro případ nouze. jsem taky z prahy, kdyby kamarádka chtěla.
Granda píše:
jsem v podobné situaci, hledám aminku,která by šla do spolubydlení. azyláksi nechávám v rezervě jako poslední pro případ nouze. jsem taky z prahy, kdyby kamarádka chtěla.
taky mas jen 3800? Mas predstavu kam jit bydlet? Za kolik? Brigada, prace, vzajemne hlidani? Mozna ti napise SZ
Anonymní píše:
azylak trv. pobyt neposkytuje ne?
Neposkytuje, ale azilák je něco jiného, tam jsou jiné podmínky.. Když jdeš ¨do azyláku tak už je to opravdu stav nouze a sociálka ti pomůže
Anonymní píše:
Máme poměrně rozvinutý systém soc. dávek, takže by jí s 800korunami nenechali. Něco by jí měl dávat manžel a nevím, zda je vůbec možné mít rodičák na ročního chlapečka 3800? To je nějaká blbost ne???
Můj chlapeček má 16 měsíců a rodičák 3800 má od 9 měsíců, tak jaká blbost, já nemám dost odrobené, tak si nemůžu vybírat a takových matek je víc. Jsou to kecy, že si může každý vybrat délku a výši mateřské a podobně. Je to mnohem složitější.
Anonymní píše:Granda píše:taky mas jen 3800? Mas predstavu kam jit bydlet? Za kolik? Brigada, prace, vzajemne hlidani? Mozna ti napise SZ
já čekám mimi teprve v létě, jsem ted na pracáku a občas brigády, šlo by si pomáhat hlídáním a tak. právě proto hledám maminku v podobné situaci, že si dokážeme navzájem pomoci. bydlení se sehnat pro dva dospělé dá.
Blbost to neni, ted preci presli na jiny system, maminy co nepracovali na HPP maji rodicak az od porodu a v 9mesicich se jim snizuje.
Kazdy kdo ma smlouvu na HPP na dobu neurcitou a materskou nad 16.000 ma moznost vybirat si delkuy rodicaku.Ja si napr. z dvouleteho rodicaku o mesic prodluzovala abych mohla prejit na materskou. Tot z jineho soudku.
Anonym: asi by bylo nejlepsi najit maminu v podobne situaci, uz jsem se poptala na nyxu. Drzim pesti, at se situace vyresi co nejlip pro Vas!
Anonymní píše:
Máme poměrně rozvinutý systém soc. dávek, takže by jí s 800korunami nenechali. Něco by jí měl dávat manžel a nevím, zda je vůbec možné mít rodičák na ročního chlapečka 3800? To je nějaká blbost ne???
Granda píše:Anonymní píše:já čekám mimi teprve v létě, jsem ted na pracáku a občas brigády, šlo by si pomáhat hlídáním a tak. právě proto hledám maminku v podobné situaci, že si dokážeme navzájem pomoci. bydlení se sehnat pro dva dospělé dá.Granda píše:taky mas jen 3800? Mas predstavu kam jit bydlet? Za kolik? Brigada, prace, vzajemne hlidani? Mozna ti napise SZ
Napise ti SZ ![]()
Tak nečetla jsem příspěvky,ale systém je jednoduše takový:
Možnost 1:
Najít si pronájem bytu s možností trvalého bydliště.Požádat o alimenty (na sebe alimenty nedostane to jsou jen zvláštní opatření,které se vztahují pouze na těhotné a nebo manželky,které prokážou při rozvodovém řízení jednostrannou vinu manžela),požádat o příspěvek na bydlení,požádat o přídavky na dítě a následně o doplatek do živ. minima. Všechny věci na sebe navazujou a to takto:
Příspěvek na bydlení,přídavky dostane až po době kdy budeš mít právoplatný rozsude o svěření dítěla a dále až po 3měs.zaplaceného nájemného a nákladů v novém bytě (ty 3.zapl.měsíce ti taky proplatí,ale zpětně čili za 3měs.)
Doplatek do živ.minima čili hmotnou nouzy dostaneš na základě schválení příspěvku na bydlení. 2)Azylák…znamená nedostaneš nic jen přídavky na dítě a to až po soudě o alimentech. V azyláku se jde vždy s něma dohodnout pokud není plný stav.
Takže takhle to je a funguje.Taky nejlepší způsob je sehnat peníze na ty první 3měs. a jít do svého bytu (pronájmu),třeba krátkodobou půjčkou,kterou splatíš jakmile ti zpětně ty 3měs. zaplatí ![]()
tyvole to je ale blbej system. Kde ma zenska s ditetem a skoro holou prdeli vzit penize na tri najmy dopredu? fakt postaveny na hlavu.
No a to si vem,že ještě chce každej kauci atd. A byt s trv. bydlištěm je problém pro ty co neznaj jak to je a lidi se zbytečně bojí,protože nevědí co trv.bydliště znamená
Takže nejčastěji to řeší rk a tam zaplatíš provizi,takže na začátek potřebuješ tak 5násobek nájmu
Je to tak je to prasárna,ale jinak to nejde ![]()