Kam s dětským oblečením?

Tvirus
13.1.24 12:37

Kam s dětským oblečením?

Ahoj. Kam dáváte dětské oblečení, hračky a třeba lahvičky, zbytky plen atd, které nechcete prodávat, ale raději byste udělaly radost potřebným? Jedná se o oblečení pro mimčo do cca 6 měsíců…Nejsou to žádné hadry na vyhození, jen dodám. Jeden balík jsem poslala matkám v nouzi, ale tam aktuálně menší velikosti nechtějí. Další balík jsem poslala nějaké mamince z aplikace Fandimat. Ale kam dál?? Do kontejneru to úplně nechci házet. V okolí bohužel nikoho s malým mimčem nemám. Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35854
13.1.24 12:41

Dávám do kontejneru do Klokánků, Sova nadace apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
13.1.24 13:05

Já taky dávám do sběrných kontejnerů. Oblečení po dětech i naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
13.1.24 13:09

Zkusila bych oslovit Klub svobodnych matek nebo napřímo místní Diecézní charitu. Jinak ja co nerozdala po kamoskach, to sem hodila do Klokankoveho kontejneru. Kdyz to nabidnes na FB, tak to taky zmizi, jak moc potrebnym, to tezko říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
13.1.24 13:13

Uplne malinke můžeš dávat třeba do porodnice. Já to posílám segre co má menší dítě, co nechce to hazim do kontejneru klokánka. Nebo to můžeš hodit na fb za odvoz nějaké samozivitelce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
13.1.24 13:37

Swap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20370
13.1.24 13:41

Také dáváme do kontejnerů zkusila bych nějaký azylový dům přímo u vás, možná Červený kříž oni by už věděli nebo se zeptat na místním úřadě, zda nemají info o potřebných obyvatelích, občas se na zš, mš pořádají bazárky, mateřská /rodinná centra kde se scházejí rodiče malých dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.1.24 13:44

Do kontejneru. Nechci s tím ztrácet více času, tohle je nejjednodušší řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
13.1.24 13:45

Davame do azylaku, vse uvitali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.1.24 14:29

Pokud chces, aby to slo vyslovene potrebnym, tak neco v okoli, azylaky, charitativni obchody nebo organizace..ale tech detskych veci maji bohuzel casto pretlak…pokud nechces nutne cilit ty „potrebne,“ tak mistni darovaci skupina (ono casto se jakoze cili na potrebne, ale jk budes nekoho lustrovat pres FB…)nebo swap…kontejnery beru jako posledni moznost, pac to vetsinou nema moc dobry osud. Co vim tak snad ty Diakonie Broumov k tomu pristupuji asi nejvic „zodpovedne“…ale jako uplne odbornik nejsem.
Obecne je proste obleceni, a zejmena miminovskeho, v obehu proste prilis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
13.1.24 14:44

Dávám do Momentu a Adry, dobročinné obchody. Vždycky sezónně přebírám svoje i dětské. Po starších schovávám nejmladšímu, a po něm většinu předávám známé pro její známé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
13.1.24 14:47

Já to rozděluju, to co má nevypratelne fleky nebo je jinak poskozene, balim do pytlů a jde do kontejneru. Hezké ale bezcenné schovavam a dam na swap, oni pak neodebrane věci posunou do azylaku. Hezké prodejne si schovavam a když je na vintedu akce s postovnym, fotim a prodavam za symbolickou cenu. Co se v rámci akce případně neprodá, jde opět na swap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.1.24 14:54
@JancaS84 píše:
Dávám do kontejneru do Klokánků, Sova nadace apod.

Jenze z toho se vetsina vyhodi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
13.1.24 18:18

Jsou i různé fb skupiny. Na darování, výměnu…
Tam jsem zatím udála většinu věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21868
13.1.24 18:21

Charitní obchody, kam to dáš zadarmo a oni to za pár kaček prodají potřebným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová