Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jdukolem píše:taky strašný co…
Už se vybarvuje do mě…taky žádná výhra ![]()
@jdukolem píše:
hele pocitům fakt neporučíš nebo jo? a pokud ano tak jak? to nemá s nemocí ani postižením co dělat přece… jinakost budí odpor a pozornost.. v přírodě je jinaký jedinec vyobcován ze smečky je to pudová záležitost..my jsme lidé, jsme rozumní racionální a přesto v nás to biologické občas vybublá vyraší a občas bohužel v takových to nepřiměřených a neadekvátních situacích - jedná se o miminko… čili jo je to o to nevhodnější ten pud a instinkt - odmítnout jinakost- se musí prostě potlačit - ovšem jak? Víš to? Já tedy moc ne, jen si umím představit tu podstatu - jak to vzniklo.Příspěvek upraven 06.02.15 v 19:28
Přesně tak, oproti zvířatům máme špatně vyvinuté smysly, takže na dálku nedokážeme vyčmuchat nemocný kus, nedokážem zjistit, jak na tom protějšek je olíznutím sliznice, apod. V prvním momentu můžem hodnotit jen pohledem.
@jenika1 píše:
Tady nejde o to, že je škaredý nebo ne, ale že zakladatelka cítí odpor. Tak každý má určité sympatie k tomu, či onomu. U mě to je většinou chováním. U tak malého mimča mě nikdy nenapadlo, že bych cítila odpor. Jak to překonat, nevím, třeba až začne mluvit, bude to milé dítě. Máš to i tak v životě, že máš odpor třeba k někomu na pracovišti, mezi známými, který je extra škaredý?
Odpor k miminu proto, že není podle ní krásné.. To už je na odbornou pomoc, zakladatelka má pravděpodobně nějaký mindrák ![]()
Odpor obvykle cítíme k vrahům, teroristům, násilníkům… ale k dětem proto, že jsou nehezké, to je moc ![]()
@jdukolem píše:
hele pocitům fakt neporučíš nebo jo? a pokud ano tak jak? to nemá s nemocí ani postižením co dělat přece… jinakost budí odpor a pozornost.. v přírodě je jinaký jedinec vyobcován ze smečky je to pudová záležitost..my jsme lidé, jsme rozumní racionální a přesto v nás to biologické občas vybublá vyraší a občas bohužel v takových to nepřiměřených a neadekvátních situacích - jedná se o miminko… čili jo je to o to nevhodnější ten pud a instinkt - odmítnout jinakost- se musí prostě potlačit - ovšem jak? Víš to? Já tedy moc ne, jen si umím představit tu podstatu - jak to vzniklo.Příspěvek upraven 06.02.15 v 19:28
Jinakost vyvolává pozornost, nikoli odpor. Odpor vyvolává jen u některých, mnoho lidí však jedinci s jinakostí neodpuzují. Myslím, že rozumově zpracovat ošklivé miminko bez zvažování odborné pomoci nebo přerušení kontaktu s kamarádkou není až takový rébus.
@petramd píše:
@hanka.br. Tak snad nemocné dítě nevyvolá odpor, ale spíš lítost.
Také si myslím.
Tady máte dítě, co MNĚ dohnalo k slzám -radosti ![]()
https://www.facebook.com/video.php?…
Já když jsem porodila svého prvního syna tak jsem se ho lekla. Ježíš ten byl ošklivý. Vypadal jak stařec v miniaturním provedení a ještě k tomu prorval 27 hodin denne. Ted je mu 23 a holky se o něj perou.
@kvaček píše:
Trochu mě připomináš moji sestřenici než měla děti, že ji všechny přišli šklidvé- nevychované… neměla děti a za druhé, ona sama si zakládala že vzhled je důležitý- ale až přehnaně… řekla bych, že jsi typ ženy- vymoděna atd.. pletu se?jen tak hádám a nebo si spíš sportovní typ, vlasy do culíku, teplákovka,,
te´d děti má, a postoj má stejný..Příspěvek upraven 06.02.15 v 18:41
Já jsem tohle nikdy nějak nesledovala, bylo mi to jedno, ale měla jsem ve svém okolí známou, která měla potřebu komentovat za zády každé dítě, jak je ošklivé a jak měla nutkání to dané mamince říct a jak je makové a takové a celkově, její sáhodlouhé hodnocení jsem nikdy nepochopila, sama děti neměla a žádná krasavica to taky není. Nyní dítě má, čekali jsme jakej andílek se jí narodí, když měla takový vysoký nároky
, ale můžu říct, snad naprosto objektivně, že ošklivější děcko jsem neviděla, nejenže to je pořádnej macek, ale ještě je neskutečně takovej neasymetrickej, má neskutečně velkou hlavu a je takovej strašidelnej… snad z toho vyroste, zatím se tak naděje. Myslím, že to ví, moc lidí jí ho ani nepochválilo, vždycky jen takové hmmmmm a ehmmmmm a maximálně Vám to sluší… to jen takovej příběh z mého života… někteří lidé si sami se**u do huby prostě.
Holky buďte v klidu, je velká šance, ze z toho vyroste.
Poznáte třeba tohohle krasavu??? ![]()
Já se fakt někdy divým, že sem toho našeho nenechala v porodnici. První foto chvíli po porodu.. pak rok a aktuální
su zvědavá jaký xichtíky na nás vykouknou teď
@berry4 píše:
Tady máte dítě, co MNĚ dohnalo k slzám -radosti
https://www.facebook.com/video.php?…
Jujj… A já miluju malou Adaliu https://www.youtube.com/watch?…
@Malinovkaa píše:
Dobrý večer, možná se vám to bude zdát divné, ale cítím odpor k dítěti mé kamarádky. To je tak hrozně ošklivé miminko, nemohu se na něj ani podívat. Nechci se ale přestat vídat s kamarádkou.
Ráda bych začala mít její dítě ráda. Mám vyhledat odbornou pomoc?
kámoška měla taky mimčo, co vypadalo zvláštně.. teď je tomu 2 roky a tak rozkošný dítě se jen tak nevidí
nesuď. Nikdy nevíš, co se může stát a komu ![]()
@Malinovkaa píše:
Dobrý večer, možná se vám to bude zdát divné, ale cítím odpor k dítěti mé kamarádky. To je tak hrozně ošklivé miminko, nemohu se na něj ani podívat. Nechci se ale přestat vídat s kamarádkou.
Ráda bych začala mít její dítě ráda. Mám vyhledat odbornou pomoc?
No, na to se dá říct jediné: pocit ošklivosti je čistě subjektivní pocit a podoba lidí se časem mění.
A jestli ti to pomůže, tak tě můžu uklidnit: tu nejošklivější osobu na světě vidím v zrcadle při ranním holení.
Já zas nemusela od kámošky malého, nebyl ošklivej, ale takový pořád usoplený, zmaštěný, neměla jsem vůbec potřebu si ho pochovat.
Hlavně vzhled u mimin nic neznamená, jiná kamarádka měla moc pěkného kluka, tak do 5 let a dnes je normální a vůbec bych neřekla pěkný.
Když jsme u vzhledu, jak asi vypadal od Klause syn, když byl mimino.