Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevim, jestli se z milenky muze stat kamaradka. Ale vim, ze z kamaradky se muze stat milenka.
Pokud chce zachraňovat, vyžadovala bych utnuti kontaktu a změnu práce jednoho z nich.
@Anonymní píše: Více
Muze, taky jsem byla nejakou dobu milenka na pracovisti, nikdo o tom nevedel. Pak jsem tam skoncila a byl konec a uz jsme byli jen v obcasnem kontaktu komunikace. No pravda je, ze ja jsem tam skoncila takze trochu neco jineho.
Vždycky jsem věřila, že kamarádství mezi mužem a ženou může existovat. Manžel mi tvrdil opak, že vždycky tam nejmíň z jedné strany probíhá něco víc. Léty jsem mu musela dát za pravdu. Z 95% hlavně muži prostě nebudou ztrácet čas s „kamarádkou“, kdyby z toho nějaká „výhoda“ nekoukala. Čest výjimkám. A že by se z milenky stala nevinná kamarádka, tomu nevěřím už vůbec. Víš, jak to má ta dotyčná?
A k tvému dotazu. Muži bych řekla, že si nepřeji, aby se s tou ženskou dál přátelil. Pokud stojí o klid v manželství. Normálně bych mu v té situaci dala ultimátum. To hodně napoví. A za mě to není hysterická reakce, protože tě s ní podváděl, takže úplně legitimní podmínka.
Ano tak právě vznikl i tenhle milenecký vztah. Věděla jsem o ní jako o kamarádce, pak jako o milence a teď znovu jako o kamarádce. Teď už s jejich kamarádstvím mám podstatně větší problém než tehdy. Nějak si teď nejsem jistá těmi hranicemi pro kamarádství když on je ženatý muž.
Takhle, z milenky se stát kamarádka může. Taky jsem byla milenkou, už je to víc jak deset let a do dneška se dál kamarádíme, jednou za čas zajdeme na kafe pokecat, ale jeho žena o mně nevěděla.
Ale kdybych byla tebou, tak bych trvala na ukončení kontaktu a rozhodně bych tuto situaci netolerovala. Muž by si měl sypat popel na hlavu a ne si diktovat podmínky.
Bohužel ona skončit pravděpodobně nechce a po manželovy to nemůžu chtít. Pracovní kontakt by mi takový problém nedělal, jenže oni jsou spolu v kontaktu téměř každý den a neřeší jen pracovní věci.
Moc tomu nevěřím… my jsme obdobnou situaci taky řešili a já jsem jednoznačně řekla, že pokud se budeme snažit znovuobnovit vztah, tak že v práci skončí, utne veškeré kontakty, zablokuje si jí a vyhodí na všech sítích a v telefonu… pokud by to neudělal, tak bych to nedala… nevěřila bych… i tak mám doteď s důvěrou problém… ale tohle bych nekousla… proto jsem za sebe řekla jasné podmínky a on, pokud náš vztah chtěl, tak je měl dodržet… nemusel… mohl si pokračovat v mileneckém vztahu… ale beze mne…
U nás je asi rozdíl ale v tom, že já toto řešila hned, jak to vyplulo na povrch… ![]()
@jita22 píše: Více
Přemýšlela jsem nad tím, jí ovlivnit nemůžu, ale muž má dobrou a dobře placenou práci. Já bych se změnou práce tím pádem i finančními prostředky problém neměla, ale můj muž by měl a bojím se ho k takovému kroku nutit aby to neudělalo více škody v našem vztahu.
Taky jsem svého času byla milenka na pracovišti. Potom to oboustranné vyprchalo a zůstali jsme dál kolegové a nikdy jsme se k tomu nijak nevraceli. Neřekla bych ale, že jsme byli vyloženě kamarádi. Ale zase jsme si byli logicky bližší, než obyc. kolegové.
Každopádně u nás to vyprchalo na obou stranách. Ale pokud to třeba manžel utnul kvůli tobě, nebo ona s tím ještě nebyla smířená, tak nevim nevim, jak to bude fungovat.
Každopádně mě nejvíc na tvém textu zarazilo to, že ti narovinu rekl, že ji má rád a jako kamarádku ji prostě chce. Nevím, jak to u vás probíhalo, ale já bych si představovala, že pokud chlapovi odhalím milenku, on to s ní skončí, aby zachránil nas vztah, tak se bude jo snažit, sypat si popel na hlavu, utne s ní jakýkoli kontakt, třeba i změní místo a ne že mi řekne, že ji má rád a ať se s tím koukám smířit.
@teroonka píše: Více
Z toho co občas muž řekne to u ní byli nějaké city. Snažím se o tom s mužem mluvit ale on mě moc nechápe, má pocit že nemám být proč naštvaná, je to už přeci jen kamarádka. Vždy mi nakonec řekne že ho mrzí že mu nevěřím ![]()
@Anonymní píše: VíceTo je ale…jak mu jako můžeš věřit, když tě podváděl?
Ale ty máš důvod nevěřit… ![]()
Měl by si to uvědomit a měl by si sypat popel na hlavu… tak nám to bylo řečeno i v párové terapii…
Jsme s manželem spolu už 15 let a máme dvě děti. V poslední době jsme si prošli krizí, bohužel on si v době krize našel milenku. On se rozhodl zůstat se mnou a já mu sice odpustila, ale nezapomněla jsem. Teď už bývalá milenka je jeho podřízená v práci, znají se asi 3 roky, můj muž tvrdí že ji má rád, a chce s ní zůstat jako kamarád. Tady se dostávám k tomu na co bych se vás ráda zeptala, znám názory nejbližších co nás oba znají ale ne nikoho nestranného, nebo někoho kdo si podobnou zkušeností prošel. Svého muže miluju a chci aby náš vztah dál fungoval a vše bylo zase jako před krizí. Ptám se tedy, může se z milenky stát opravdu jen kamarádka? A jaké by pak takové kamarádství mělo mít hranice?