Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No k tomu plavání, znám dost lidí, co jakože umí plavat, ale jsou to vlastně neplavci, netrofnou si do hloubky (díky bohu!) a plavou jen kde stačí, nevidim na tom nic divného, raději než se před někým naparovat a pak se utopit..prostě mě to nezarazí jak tebe, i kdyby nakrásně někdo neuměl vůbec..maminka bývalého přítele třeba neuměla vůbec, a to on byl excelentní plavec a jeho táta taky a ani oni dva ji nedonutili, když chodili k vodě, bud se opalovala nebo byla u břehu a stačilo ji to ![]()
@Hamouzka píše:
@Tichošlápek ona právě mluvila o tom, že přemýšlí, jak v zimě vyrazí na hory a zaplatí si instruktora lyžování. Ptala se, jestli s tím mám zkušenost. Což nemám. Tak mě tak napadlo, že bych jí darovala kurz plavání. Třeba by jí to zvedlo sebevědomí. Je taková „zakřiknutá“. Jestli s tím má někdo zkušenost. Nebo to jsou vyhozené peníze…
Nějak tu tovji logiku nepobírám. Kamarádka přemýšlí o instruktorovi lyžování, tak ty jí koupíš kurz plavání? To je kdybych se chtěla naučit vařit, ale půjdu na kurz keramiky.
@ritterca píše:
Nějak tu tovji logiku nepobírám. Kamarádka přemýšlí o instruktorovi lyžování, tak ty jí koupíš kurz plavání? To je kdybych se chtěla naučit vařit, ale půjdu na kurz keramiky.
Zakladatelka předpokládá, že se nejspíš kamarádka bude chtít naučit všechno. Aby tomu svému objevu nepřipadala, jako lemra líná.
@171Jirka píše:
Zakladatelka předpokládá, že se nejspíš kamarádka bude chtít naučit všechno. Aby tomu svému objevu nepřipadala, jako lemra líná.
Taky mám ten dojem. A ještě bych si na jejím místě udělala kurz vaření, šití, fotografování,
potápění,programování,tance,kurz obchodní a vyjednávacích dovedností,jazykový kurz, řidičák na všechno, včetně pilotního průkazu, komunikační dovednosti, pečovatelský a zdravotní kurz.
To by už snad mohla obstát vedle toho superdokonalého Robokopa. ![]()
@nostress píše:
Taky mám ten dojem. A ještě bych si na jejím místě udělala kurz vaření, šití, fotografování,
potápění,programování,tance,kurz obchodní a vyjednávacích dovedností,jazykový kurz, řidičák na všechno, včetně pilotního průkazu, komunikační dovednosti, pečovatelský a zdravotní kurz.
To by už snad mohla obstát vedle toho superdokonalého Robokopa.
Já jsem zvědavý, jestli si pan Sportovec vůbec umí uvařit.
@Hamouzka píše:
Anonymní 1: S kamarádkou jsem to pořešila po telefonu. Domluvily jsme se, že jí zaplatím pár hodin plavání s trenérkou a zbytek bude trénovat sama v bazénu. Dokonce už máme vyhlídlou i „trenérku“, která by se jí šikla. Mám to brát, že jí dávám dárek k narozeninám a o jejích narozkách už nic neshánět. Tím se to prozatím vyřešilo. Ještě aby vyšla ta trenérka, ve čtvrtek až budeme spolu, tak jí zavoláme.
To přesně jsem chtěla poradit (než jsem se k tomu pročetla). I když jsem si říkala, že nevím, jestli si dáváte s kamarádkou dárky (já jsem ten případ).
Na druhou stranu bych zvážila, jestli s kamarádkou nehodit vážnou řeč na téma objev a aktivita kvůli němu - pokud jsou to věci, které už kdysi vyzkoušela a nevěnuje se jim (tudíž ji asi natolik nezaujaly, že by se tomu musela věnovat), přijde mi jako hloupost to znova chtít dělat jenom kvůli chlapovi. Můj případ je to lyžování, na sjezdovkách jsem stála naposledy před 16 lety (lyžák na gymplu), nijak mi nechybí a popravdě nevidím smysl v opakovaném sjíždění kopce
A hlavně, pokud by to s objevem někam pokročilo - co bude dál? Pojedou spolu na hory, kde vyjde najevo, že ona je ráda, když sjede modrou, zatímco on chce na černou a bude znechucenej z toho, že má partnerku, která nejezdí tak dobře jako on?
Mimochodem, to s tím plaváním jenom v moři mi přijde taky docela vtipný - jak si týpek udržuje kondičku přes rok? Bych se normálně bála, že jedu s namachrovaným frajírkem k moři, odplave kilometr od břehu, budou tam spodní proudy/něco se mu stane/napadne ho žralok (viz teď nedávno Egypt) a co já s tím na mělčině? Plavu ráda, ale taky se v bazénu radši plácám v krajních drahách, prostě pro pocit bezpečí.
(K moři se nevyjadřuju, strávila jsem u něj za život 3 dny.)
Imho je to stejně zabitý… i kdyby se to vše naučila, bude umět pouze základy, jelikož on tyto sporty provozuje celý život, nebude mu stačit, on spíš hledá paní dokonalou, se kterou se bude chlubit, jak je ve všem perfektní a všestranná, to rozhodně nebude typ pro ni…budou pro něho na prvním místě peníze se kterými souvisí i všestrannost ve všech oblastech, stejně podle mě s ní ani nebude chtít nějaký bližší kontakt navázat, pokud je takto povrchní a je pro něj důležitý excelentní výkon ve všem spíš než povaha. To by musel být jiný typ muže, třeba takový, který by s tím neměl problém a rád by ji to naučil, tento typ to dle pohrdavých komentářů spíš nebude…
@Hamouzka píše:
Holky, já to vidím u sebe. V zimě jsme byli na horách a dcera na prkně perlila. Já na tom v životě nestála a řekla jsem si, že jakmile začne kluk fungovat bez pomoci, začnu se sebou něco dělat. Bylo mi trapně, když jsme šli na večeři a holka tam po celé chatě vykládala, jak jezdí na prkně a matka se na něj ani neumí postavit. Byla to slušná potupa! Takže aby bylo vidět, že mám k dokonalosti daleko.
Mne by bylo taky pekelne trapne - za nevycvalanou dceru. Kolik ji je let, ze se nestydi zesmesnovat matku pred celym ansamblem na chate? Jestli pod deset, tak na facku, jestli patnact, tak si pred pubertou neco zanedbala a jestli vic nez 18, tak to bych takoveho nevychovaneho spratka nechala pro priste rovnou doma…
Moje dve deti uz lyzuji lip nez ja, resp uz rychleji. Jo porad sjedu v Alpach bez problemu cernou, ale o dost pomaleji nez pred deseti lety. Ja se s prknem trapila cely vikend a ony po dvou hodkach s instruktorem sjedou cervenou, ale ze by tim po vecerech bavily spolecnost? ![]()