Kamarádka se nám straní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
578
28.11.20 23:28

Tak kdyz se vidite i v praci, tak uz pro ni mozna neni duvod se videt i mimo ni, treba ma pocit ze uz jste si tam vse rekly, nevim.. lidi, co rusi casto schuzky, o ne proste nemaji zajem, asi bych se nedoprosovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
28.11.20 23:36

Jste opravdu blízké a důvěrné kamarádky, nebo spíš jen kolegyně a známé? Svěřujete se navzájem i s problémy a starostmi, jste připravené jedna druhou ve špatné sityaci podržet nebo se spolu chodíte spíš jen bavit? Možná teď na to bavení z nějakého důvodu nemá náladu neno energii.
Dřív s vámi takhle chodila? Je to změna až v poslední době? Jestli ano, může to být i známka nějakých psychických potíží, začínající deprese nebo něčeho takového. Nebo má třeba nějaké problémy v rodině, třeba vážnou nemoc nebo tak něco. V tom případě bych se asi pokusila z ní opatrně vytáhnout, co se děje. Bez výčitek.
Pokud se stranila a vymlouvala vždycky, tak je asi spíš méně společenský typ, kontakt v práci jí stačí a po práci chce mít klid a domácí pohodu. Nebo má chlapa a zatím vám to nechce říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
29.11.20 10:02

Řešila jsem podobnou věc, dříve aktivní kamarádka najednou každou schůzku rušila na poslední chvíli, pak s úplně blbymi důvody typu „za měsíc v sobotu chci na procházku“ odmítala pozvání na všechno budoucí. Když se náhodou ukázala, vlekla se jak tělo bez duše. Nikdy se mi nepodařilo z ní dostat, co se stalo, pouze tuším. Možná má tvá kamarádka také nějaké potíže? Pokud chce být sama, určitě bych ji neprepadavala a dala jí čas, někteří lidé chtějí být v nouzi spíš sami :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18
29.11.20 10:55

Třeba jenom nechce vypadat, že ji nezajímáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
29.11.20 14:31

Některý lidi to tak maj. Zvlášť ti trochu asociální. Moje matka je taková. To je vždycky plánů a všem naslibuje hory doly a pak těsně před hraje mrtvého brouka. Kamarádku nemá už ani jednu. :nevim: Pro mě je to hrozná představa. Zbláznila bych se, kdybych nikam nikdy nešla. Jak je teď všechno zavřené, zůstávám dokonce po směně v práci, abych strávila aspoň nějaký nepracovní čas s kolegyní, uklizečkami a údržbářem :D

Ale upřímně řečeno by asi bylo nejlepší použít terapii šokem. Prostě jí pak povyprávět, že jste byli tam a tam a bylo to super, ale že se omlouváte, že ji jste nezvali, protože ona se stejně vždycky nakonec na něco vymluví, tak vám bylo dopředu jasné, že nepůjde… Možná ji to z toho hloupého chování probere… A pokud ne, výsledek bude pořád stejný.

Nemůžete nikoho nutit se socializovat, pokud nechce. I kdyby jednou šla a moc se jí to líbilo, příště se zase vymluví. Tihle lidé se stopnou vždycky, když má přijít na věc. Najednou jsou líní se oblékat, neví, o čem by si povídali a můžou přeci jít příště… Hrozná vlastnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
29.11.20 15:14
@DeeDee.518 píše:
Některý lidi to tak maj. Zvlášť ti trochu asociální. Moje matka je taková. To je vždycky plánů a všem naslibuje hory doly a pak těsně před hraje mrtvého brouka. Kamarádku nemá už ani jednu. :nevim: Pro mě je to hrozná představa. Zbláznila bych se, kdybych nikam nikdy nešla. Jak je teď všechno zavřené, zůstávám dokonce po směně v práci, abych strávila aspoň nějaký nepracovní čas s kolegyní, uklizečkami a údržbářem :D

Ale upřímně řečeno by asi bylo nejlepší použít terapii šokem. Prostě jí pak povyprávět, že jste byli tam a tam a bylo to super, ale že se omlouváte, že ji jste nezvali, protože ona se stejně vždycky nakonec na něco vymluví, tak vám bylo dopředu jasné, že nepůjde… Možná ji to z toho hloupého chování probere… A pokud ne, výsledek bude pořád stejný.

Nemůžete nikoho nutit se socializovat, pokud nechce. I kdyby jednou šla a moc se jí to líbilo, příště se zase vymluví. Tihle lidé se stopnou vždycky, když má přijít na věc. Najednou jsou líní se oblékat, neví, o čem by si povídali a můžou přeci jít příště… Hrozná vlastnost…

Prosimtě a proč hrozná? Jsou lidi, co se umí zabavit sami a nepotřebují pořád někde lítat, nic hrozného na tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.20 17:16

Já to mám tak, že mě známí někam pozvou. V tu chvíli přijmu, strašně se těším. V den srazu se mi tam nechce. Už si nemáme co říct, mám pocit, že jsme každý někde jinde v životě, nebaví mě to s nimi, ale nemám odvahu jim to řáct, tak se na poslední chvíli omluvím. Je to hnusný, ale je to tak. Třeba to tak má taky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová