Kamarádku podvádí manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24954
4.10.22 08:11

Tohle je strašně těžké dilema..
u vzdálenějších známých a kolegů to absolutně a vůbec neřeším, nemíchám se do toho, je to jejich věc..

u blízké kamarádky je to strašně složité - může se to otočit proti „poslovi zlých zpráv“ jak v případě prozrazení, tak v případě mlčení,
ve starověku a středověku se ostatně za zlé zprávy popravovalo 8)

Nejlepší kompromis je zřejmě (pokud máš jasné důkazy) říct to tomu MUŽI, že pokud s tím neskončí, tak to příští týden kamarádce řekneš… Jenže jak si důvěryhodně ověříš, že to skončil??
Je to hnusná patová situace…

Pak ještě existuje možnost to kamarádce jen „naznačit“ a tím ji přimět, aby si zapátrala sama a přišla si na to sama..

No a třetí možnost je Mlčet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.10.22 08:13
@Lucie_Sx píše:
Ale oni s manzelkou vetsinou byt chteji a s tou druhou taky.

To už je každého boj a každého věc. Podívej já třeba nemám tři děti ani mimino, jsem zajištěná, užívím se, mám svůj byt, takže popřípadě kam jít. Ja si můžu dovolit vykřikovat, jak bych to chtěla vědět a jak bych s chlapem zatočila. Ale neni fér, abych z téhle pozice ze sebe udělala morálního guru a tvrdila, že to určitě chce vědět (a tím pádem i řešit) každá a šla vyprávět kamarádce, že jí její starej zahýbá. Kamarádce, která je x let na mateřský, se třetím miminem na ruce a nemá kam jít. Ať se každý stará o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5735
4.10.22 08:27
@Anonymní píše:
Kamarádku podvádí manžel, trvá to asi půl roku. Mám mnoho důkazů a zžírá mě otázka, jestli jí to říct, mají 3 malé děti, v tom jedno je novorozenec.. Ano, nebo ne a kdy. Teď určitě ne. Jak myslíte?

Já bych jí to v této situaci neřekla. Co asi udělá s novorozencem a dvěma malými dětmi? Zničíš jí začátky s miminkem a rozbiješ svět na tisíc kousků. Jasný, ty jí nezahýbáš, ale. Ve 20 jsem na nevěru taky měla jasný názor, ale skoro ve 40 už vím, že ten život je barvitější. Že mnoho kamarádek nechce rozbíjet rodinu, když si manžel občas odskočí, ale jinak funguje. Spousta chlapů tak třeba řeší choutky, co si doma neuspokojí, sado maso apod. Je to prostě složité. A jako úplně mimo mísu mi přijde, abys to říkala tomu manželovi, že jako mu dáváš ultimátum. To by tě nejspíš poslal do háje a měl by pravdu, protože do toho ti prostě nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.10.22 08:33

@terien Beru to podle sebe :nevim: neříkám že by to chtěla vědět každá…pokud mám kamarádku tak k ní mám blízko a znám ji a vím zda by to chtěla vědět nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.10.22 08:34

@bigl Taky si to myslím…kdo chce vypadat jako blbec který je podvedený zejo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.10.22 08:37
@terien píše:
To už je každého boj a každého věc. Podívej já třeba nemám tři děti ani mimino, jsem zajištěná, užívím se, mám svůj byt, takže popřípadě kam jít. Ja si můžu dovolit vykřikovat, jak bych to chtěla vědět a jak bych s chlapem zatočila. Ale neni fér, abych z téhle pozice ze sebe udělala morálního guru a tvrdila, že to určitě chce vědět (a tím pádem i řešit) každá a šla vyprávět kamarádce, že jí její starej zahýbá. Kamarádce, která je x let na mateřský, se třetím miminem na ruce a nemá kam jít. Ať se každý stará o sebe.

Sama pisu, ze je potreba nejdriv vedet, jak ona to ma.
Ale stykat se s obema, tvarit normalne a tohle vedet, to bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.10.22 08:40
@Annabela11 píše:
@terien Beru to podle sebe :nevim: neříkám že by to chtěla vědět každá…pokud mám kamarádku tak k ní mám blízko a znám ji a vím zda by to chtěla vědět nebo ne

Jenže jedna věc je si o tom teorericky povídat u kávy a druhá věc je to prožít. Člověk tohle právě nemůže brát podle sebe, jde o někoho jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.10.22 08:45

Já to beru tak, že lidé by se neměli za své činy stydět nebo se ke svému jednání umět postavit. a druzí by neměli kvůli nikomu lhát nebo odvracet oči, pokud mají jiný morální názor nebo to jinak zasahuje i do jejich života.

Má milenku, tak o. k. at se k tomu postaví. Ona má manžela manžela záletníka, vzala si ho, takže o. k at se k tomu taky nějak postaví. Novorozenec, batole nebo školák - je to fuk. Na takové zjištění není nikdy vhodný čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
4.10.22 08:49
@terien píše:
Tak ono nejde jen o to, jestli to za každou cenu potřebuje vědět. Milenecký vztah může skončit a pokud do toho nebude nikdo šťourat, není co řešit. Neříkám, že je to kdovíjak morální, ale někdy je to jednodušší, než řešit rozvod se třemi dětmi na rukou. Kdyby ten chlap s manželkou opravdu být nechtěl, rekne jí to sám.

To je pravda.
Promluvila bych s tím chlapem, pokud by to byla blízká kamarádka a záleželo by mi na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 08:51
@Lucie_Sx píše:
Sama pisu, ze je potreba nejdriv vedet, jak ona to ma.
Ale stykat se s obema, tvarit normalne a tohle vedet, to bych nedala.

Když jsem před lety byla v pozici podváděné, tak mě zpětně snad nejvíc zklamalo tohle chování od „přátel“ Když už neměli odvahu mi to říct, tak by mi bylo snad příjemnější, kdyby se mi cíleně vyhýbali, než pak zjistit, že mi taky lhali :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.22 10:22

Mě podváděl bývalý snoubenec. Kamarádka mi to řekla až po půl roce. Byla jsem naštvaná, ze mi to neřekla driv a nechala mě půl roku ztrácet čas. Takže za mě už včera bylo pozdě.

• Citovat
  • Upravit
14313
4.10.22 10:32

@terien Když mi někdo řekne že by to chtěl vědět a ono k tomu dojde tak mu to řeknu… jednoduché…těch kdo by to tak udělal tu máš vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
4.10.22 10:47

Pokud bych byla podvadena a nevedela o tom, byla bych moc vdecna kazdemu, kto by mi to rekl. Nechci zit iluzornej vztah, nechci zit v iluzi, protoze to je domek z karet postavenej na pisku, na lzi nejde budouvat skutecnost vztahu…
Takze bych ti byla moc vdecna.

Jenze pozor, clovek mava i nehezke vlastnosti a jedna z nich je ta, ze utoci na nositele neprijemnych zprav, ne na toho, kto ho osira. Ono to plati vseobecne, nevim uz kto to byl, tusim Twain, kto rekl moudrou vetu, ze lidi je lehsi zmanilovat a obelhat, jak je presvedcit, ze byli obelhani a manipulovani. To plati na spolecnost, na mezilidske vztahy, na vsechno, lidi nechteji slyset, ze jsou osirani, mozek nekdy preferuje iluzi, co narusuje koherenci jejich viry v neco, co povazuji za skutecnost, tim, ze jim ukazuje realitu, to odmitaji, nebo utoci proti tomu.

Jeji zlost se muze otocit proti tobe, ze ji bouras iluzi vztahu, ty bys ji mela poznat, co je za typ, pokud je typ, kterej strka hlavu do pisku, asi bych opatrne dopredu zjistila, jestli chce vubec znat pravdu o nevere.

Příspěvek upraven 04.10.22 v 12:19

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.22 10:59

Mám taky kamarádku, má sním 4 děti. A to prase chodí do bordelu. Jezdíme s nima na dovolené. Je mi znej vždy zle. Ale ji to nemám srdce říct. :zed: je hodná, zhroutila by se. Myslím že v té naší partě co jezdíme na dovolené to asi ví všichni. Hlavně chlapy. A všichni mlčí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová