Kámoška má " jinou " dceru

Anonymní
6.12.22 16:55

Kámoška má " jinou " dceru

Ahoj. Prisim anonym. Citlivé téma. Ve městě jsem potkala svoji spolužačku ze základky. Bývaly jsme dobré kamarádky. Vůbec jsem netušila, že se vrátila zpět a bydlí zase tady. Měla sebou šestiletou dcerku a všimla jsem si, že malá je jiná. Taková jakoby ve svém světě. Zvláštní trhavou chůzi, nemluvila jen vydávala " škřeky" prostě jako malé dítě, které ještě neumí mluvit. A všimla jsem si, že má plenku. Já jsem byla zaskočena a trochu v rozpacích. Netušila jsem, že má malou nějak " postiženou"Chci se zeptat, jestli podle vás holčička takto už zůstane nebo se nějak spraví?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
6.12.22 16:57

Vestecka koule říká že se to nespraví.

• Citovat
  • Upravit
333
6.12.22 17:02
@Anonymní píše:
Ahoj. Prisim anonym. Citlivé téma. Ve městě jsem potkala svoji spolužačku ze základky. Bývaly jsme dobré kamarádky. Vůbec jsem netušila, že se vrátila zpět a bydlí zase tady. Měla sebou šestiletou dcerku a všimla jsem si, že malá je jiná. Taková jakoby ve svém světě. Zvláštní trhavou chůzi, nemluvila jen vydávala " škřeky" prostě jako malé dítě, které ještě neumí mluvit. A všimla jsem si, že má plenku. Já jsem byla zaskočena a trochu v rozpacích. Netušila jsem, že má malou nějak " postiženou"Chci se zeptat, jestli podle vás holčička takto už zůstane nebo se nějak spraví?

A proč to tady píšeš? Co když sem kámoška taky chodí? Myslíš, že se v tom nepozná? To je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
6.12.22 17:05

Kamarádky dcera je zřejmě postižená. Takže buď jí ber takovou jaká je, nebo ji nabídni pomoc, anebo se jí vyhýbej, není to tvá povinnost se nějak angažovat nechceš -li.
Ale nerozebirej jí na netu prosím. Určitě to má už tak dost nelehké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
6.12.22 17:09

Tak tobě uvažování jako šestiletému dítěti zůstalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.12.22 17:11

Co je to za dotaz? Zdravotní stav holčičky je popsán dosti vágně, takže ti těžko někdo v diskuzi na Emiminu může říct, jestli se její zdraví zlepší, když pořádně nezná diagnózu. Nicméně může trpět například Tourettem („skřeky“, cukavá chůze) nebo autismem, přičemž ani jedno z toho není postižení, ale spíše porucha/onemocnění, které je bohužel trvalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
6.12.22 17:16

Co je ti do toho? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
6.12.22 17:21

Tak evidentně se moc nevídáte. Tak proč to řešíš :nevim: to si to má kamarádka vyvěsit na Facebook? Aby všichni věděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.12.22 17:26

Tak se ji priste nejak taktne zeptej.

Je to lepsi, nez se ji kvuli tomu zacit vyhybat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
6.12.22 17:27
@ludmilaadamkova píše:
Vestecka koule říká že se to nespraví.

Nebo si ještě může hodit kostkou :mrgreen:
Se divím, že se tu rovnou podle popisu nezeptala na diagnózu :zed: b.bost některých lidí mě fakt nepřestává překvapovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
6.12.22 17:30

Zakladatelku bych nepranýřovala, očividně ji to zasáhlo, spolužačce nic takového nepřeje a vlastně by chtěla slyšet, že malá bude v pořádku. Nejspíše nebude, všichni bychom si zázraky přáli a nikdo nikomu nepřejeme postižené dítě. Život je smutný.

• Citovat
  • Upravit
7228
6.12.22 17:34
@TO_IT píše:
Zakladatelku bych nepranýřovala, očividně ji to zasáhlo, spolužačce nic takového nepřeje a vlastně by chtěla slyšet, že malá bude v pořádku. Nejspíše nebude, všichni bychom si zázraky přáli a nikdo nikomu nepřejeme postižené dítě. Život je smutný.

Chápu, že jí to zasáhlo, že to nikomu nepřeje, ale tu otázku si fakt mohla odpustit…nejdřív přemýšlím, než něco plácnu…ale tak oceňuji, že to hned nevybalila na bývalou kamarádku ;)

Příspěvek upraven 06.12.22 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
6.12.22 17:36
@Anonymní píše:

nespraví, dítě má nějaké postižení

pokud jsi opravdu její kamarádka, nevyhýbej se jí, ona to má moc těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
6.12.22 17:48

No asi už moc dobré kamarádky nejste, když má šestiletou dceru a nic o jejích potížích nevíš. Kdyby spolužačka chtěla, svěří se ti. To se nestalo, tak to neřeš. Stejně nic víc dělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
6.12.22 17:54

Ses měla zeptat, když to tak nutně potřebuješ vědět. :nevim: Nejspíš bude podle popisu opravdu retardovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová