Kapesné a jeho útrata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27265
21.6.14 17:15

@Evka73 přijde mi, že ví, co dělá. Já osobně bych ještě nenápadně vysondovala kolik už má našetřeno a něco bych mu s radostí přidala. Je vidět, že se snaží, co se týče financí. Taky by ti mohl lítat po bytě jako tajfun a řvát na tebe, že jsi příšerná matka, která mu nechce koupit nejlepší telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
21.6.14 17:16

Rozumnej kluk ;) Nemyslim si, ze by kapesne melo byt nutne podmineno dobrymi znamkami.. Znama at si hledi sveho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.6.14 17:17

Tak do toho, za co dítě utratí kapesný, se zásadně mluvit nemá. a pokud se na prodej mobilu zeptal, tak taky nevidím problém…kdyby ho prodal na vlastní pěst, tak to jo, to bych se zlobila. kluk mi přijde celekm rozumnej, netrap se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
21.6.14 17:20

Můj brácha, byl přesně to samé ve škole, možná i o něco horší známky měl… ale přijímačky na sřední udělal, flákal to sice, proplouval tak tak, ale letos zandal maturitu tak, jak to nikdo ani nečekal a i přijímačky na VŠ udělal.

A s tím mobilem, vůbec bych kamarádku neřešila. Dovolila jsi to, syn si nasetril… mozna bych mu za tento pristup i na novy mobil neco prispela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
21.6.14 17:26
@Evka73 píše:
@SussieS - tak to je přesně stejný přístup ke škole který má syn :cert:

Ale tak přiznejme si upřímně, že takový přístup ke škole měla asi většina z nás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
21.6.14 17:30

Kluk vypadá naopak rozumně, šetří, předem tě informuje o prodeji mobilu, doplatit si to hodlá sám. :palec: Chápu, že ve čtrnácti chce lepší mobil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
21.6.14 17:34

@Evka73 tvůj syn to má v hlavě perfektně srovnané a nemyslím si, že by hrozilo, že ti začne rozprodávat věci fakt bych být tebou neměla strach a byla na něj hrdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.6.14 17:39

Děkuji za reakce, chvilku jsem premyslela jestli to opravdu nebylo špatně. Pravdou je, že známá má 2 děti, jedno už na sš, jedno na 1.stupni, kapesné dostavaji jen za jedničku (ale zase mají 3 babičky a ty strkaji peníze při návštěvách, ale to je prý dárek a ne kapesné). Moje děti babičku ani jiného pribuzneho nemají, takže zase peníze co mají jsou právě buď kapesné nebo co si vydělají a kapesné je od 1.třídy stejne a nevazu ho na známky. A za své peníze si toho děti platí docela dost- třeba kapesné na výlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
21.6.14 17:39

Mas fajn syna, važ si toho. A kamaradka je… :zed: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
21.6.14 17:48

Mladej je super (doufám, že jednou bude i ten můj v tomhle směru)… zmámou bych poslala víš kam… nic ji do toho není a já v tom nevidím problém… Mimoto-přála bych ji dítě jako jsem byla já :-D Moje máti taky kdysi zavedla systém za známky- za jedničku 10,–, za dvojku 5,–, za trojku 0,–, za čtyřku -5,– a za pětku -10,– a já měla slušnej balík :-D Vydrželo ji to jen pár měsíců. Učit se učí pro sebe, to si musí srovanat v hlavě a nemělo by se to vázat na peníze… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
21.6.14 18:04

Myslím, že je možné, že tvůj syn bude mít do života lepší start s takový přístupem k penězům a ke škole než dcery kamarádky, které dostávají peníze za známky. Učí se proto, aby něco uměl, ne aby měl jednotky. Na známky se ho v životě nebudou ptát, ale na to, co umí a dokáže. A to jsem měla až do konce střední samé jedničky, tak to neříkám proto, abych se zastala jeho (a tím i sebe). Je obecně známo, že děti, zvlášť kluci v pubertě trošku tu školu flákaj, ale pokud opravdu není blbej, jenom se mu nechce, tak to v životě dožene. Manžel taky nebýval jedničkář a vystudoval 2 VŠ, takže známkama to nebude. Ať se mu daří a chválím ho za přístup k penězům, i někteří dospělí mají problém šetřit, on to umí už teď.

• Citovat
  • Upravit
17631
21.6.14 18:27

@Evka73 klobouk dolů před tvým synem, že v takovém věku si přivydělává a že ušetří na mobil. Kdyby byli takoví všichni, možná by v téhle zemi vymizela finanční negramotnost, nesmyslné půjčky na nesmysly a půjčky na půjčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
21.6.14 18:29

Peníze za známky jsou bohapustý nesmysl. Pak když jsou sourozenci a jeden je nadanější, tak bude v balíku a ten druhý se může dřít jako blázen a nedostane nic? No kde je jaká spravedlnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
21.6.14 18:31

@Evka73 tak já to chápu tak že se syn s tebou šel vlastně i poradit o prodeji starého a koupi nového telefonu, což mi přijde skvělé, myslím že je spousta dětí jeho věku co by to rodičům ani neřekli takže si myslím že tvůj syn je velice rozumný a nevidím důvod, proč by si nemohl koupit nový telefon - když je ještě k tomu za jeho vlastní úspory

• Citovat
  • Upravit
27767
21.6.14 18:32
@Antonie Bolavá píše:
@Evka73 klobouk dolů před tvým synem, že v takovém věku si přivydělává a že ušetří na mobil. Kdyby byli takoví všichni, možná by v téhle zemi vymizela finanční negramotnost, nesmyslné půjčky na nesmysly a půjčky na půjčky.

tak to máš svatou pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect