Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tinakaterina píše:
Ahoj holky. Tak já již nejsem těhotná…to jsem myslela, že Always nebudu potřebovat déle.K primářce jdu 6.1. a možná si koupím nějakou čínskou medicínku. Abych se trochu dala dokupy. No a pomažu zpět do práce a pak se zas budu nervovat, až pujdu na ket a co zas v práci říct a tak. A když pujdu zas na PN a třeba to zas nedopadne a zas se vrátím do práce.
Tak to mě rovnou vyhoděj už. Dnes teda vše vidím černě…
Danny, jak jsi na tom??? Hodně síly…
Ahoj holky, tak už to fyzické mám také za sebou ale psychika chce čas. Teď musím chystat věci na svatbu, zítra odjíždíme, ale ležím na gauči a nejsem schoná se pohnout.
Jste tu zlatý a děkuji za podporu.
Holky ráno jsem pře narokozou nevzala Metypred, mám ho vzít ještě teď a nebo dneska vynechat a vzít ho až zítra?
@Tinakaterina uvidíš,že zase bude líp. Ono se u tebe určitě zadaří. Já jsem si nechala udělat genetický rozbor embrya. Bojuji s myšlenkou, že už se vším skončím a zůstanu jen u adopce.
@Danny001 píše:
Ahoj holky, tak už to fyzické mám také za sebou ale psychika chce čas. Teď musím chystat věci na svatbu, zítra odjíždíme, ale ležím na gauči a nejsem schoná se pohnout.
Jste tu zlatý a děkuji za podporu.Holky ráno jsem pře narokozou nevzala Metypred, mám ho vzít ještě teď a nebo dneska vynechat a vzít ho až zítra?
myslím, že bys ho vysazovat neměla, je to sajrajt, raději ho vem.
![]()
věřím, že díky svatbě se u tebe léčba psychiky urychlí. Není na to moc co napsat, skoro každá si to tu zažila.
drž se a jsme tu pro vás holky
![]()
@Simi11 díky, raději ho tedy vezmu. Už moc času v boji za miminkem nemám a tak bude asi lepší zaměřit se jen na adopci a začít konečně žít i jinak. Musím si to pořádně promyslet.
@Danny001 všechno zvládneš…svatba tě trošku odvede od černých myšlenek, užiješ si ji a zlepší se ti nálada…a adopce je fajn, vždyť víš ![]()
@Izzz jsem ráda, že budu na víkend mezi přáteli. Máme za sebou první adopční setkání. Moc se mi tam líbilo i lidi jsou fajn. A ty jejich příběhy hodně silné, že si říkám, že na tom zdaleka nejsem tak zle. V pondělí hned po svatbě máme další setkání ![]()
@Danny001 my jsme na tom byli z naší přípravky nejlíp. ale taky se mi tam líbilo. měli jsme vtipný psychology, tak byla i sranda. koho máte vy?
@Danny001 Ohledně Metypredu Ti primářka nedala nějaké instrukce? Já mám vysadit, postupně po snížení dávky na 2 mg za den a pak úplně vynechat, aby si tělo odpočinulo a na kontrolu k ní jedu po šestinedělí.
@Tinakaterina mě řekli to samé, že embryo vyšetřit nejde, že je moc malé ![]()
@Tinakaterina @maraida holky a jak v jakému tt odpovídalo embryo. My asi tak 6+3. Nikdo mi neříkal nic o tom, že mi by to nešlo. Naopak moji žádost pochopili. Což jsem docela koukala. Ono je to drahý vyšetření a nechtějí ho totiž běžně dělat.
@Tinakaterina asi před hodinou mi přišel od Malíčkový mejl, že mám teď brát 2 mg denně na týden a pak vysadit. A kontrolu až tak 8 týdnů před KET. Po šestinedělí mě vidět nechce.
@Danny001 já měla 1 revizi v 10tt a 2. v 7tt. Embryo odpovídalo nějak tomu 7tt. A řekli mi, že to nejde.
@maraida tak to jsme na tom upně stejně. Také jsem teď v 10 a embryo odpovídalo 7tt. Tak jsem to jsem zvědavá na výsledky. Dám pak vědět jestli to u mě šlo. Ale opravdu nikdo nic neříkal o tom, že by to byl problém. ![]()
U první revize mi to taky nedělali a teď jsem se rovnou zeptala, že jsem slyšela že se to dělá až po 3 potratu a řekla jsem na to kolik mám IVF a transferů a potrat a biochemický a že se léčím na imunologii, ale podle té by to mělo být v pořádku. Ale ten důvod potratu je pro mě důležitý pro další rozhodování. Pak teda řekla, že se zeptá hlavní doktorky a ona svolila.