Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@monika m fraxiparin je na ředění krve. Já ho při minulém těhu žádala a nikdo mi ho nechtěl napsat ![]()
@Adona-i jo aha, já měla klexan
mám leidena a chodím s tím na Karlák na hematologii
ale nechápu, proč ti jej teda nedali
@Gilmorka píše:
@monika m jj konečně se to blíží do prahy jedeme už v sobotu tak to bude příjemně zakončený prodlouž. víkend
jee to si teda užiješ pěkně Prahu, závidím
Nevíte, jestli se NK buňky dají vyšetřit z krve? Jsem objednaná ještě od svého předchozího imunologa na hysteroskopii právě kvůli zjištění NK buněk v děloze, ale moc se mi nechce pod narkózu, pokud by se to dalo zjistit jinak.
Malíčková říkala, že by zatím nechodila. Ale přesto zjišťuji informace jinde, abych si pak nevyčítala, že jsem nešla.
@Adona-i dají, právě tohle zjistila @simi . Takže pokud máš jít na HSK jen kvůli tomuhle, tak bych počkala.
Jo, ale nezjistili mi je v děloze, vždyt NK bunky jsou v krvi, nějak nerozumím
![]()
@Simi11 já tomu taky právě nerozumím. Proč odebírat sliznici, když to jde zjistit z krve. Tak HSK zruším a počkám, co výsledky u Malíčkové.
@Adona-i píše:
@Simi11 já tomu taky právě nerozumím. Proč odebírat sliznici, když to jde zjistit z krve. Tak HSK zruším a počkám, co výsledky u Malíčkové.
já bych hsk nerušila, zjistí tam srůsty, stav sliznice atd, je to hodně důležitý. já bych v podstatě bez hsk nešla na žádný ivf.
nicméně nk opravdu zjistí Malíčková, a jak jsi na to přišla ty, že by v nich mohl být problém?
@Simi11 já už na HSK byla, ale neodebírali mi tu sliznici na zjištění NK buněk. Tak znovu jen kvůli tomuhle na to nechci chodit, pokud se to zjistí i jinak.
Já má problém s potrácením, měli jsme embryo po PGD a stejně to nedopadlo. Původní imunolog si myslí, že by mohl být problém v NK buňkách.
Ale přešla jsem teď k Malíčkové a ta vidí chybu hlavně v nenasazení Faxíku, protože APA syndrom mi z krve dříve jednou vyšel.
Mám za sebou 7 narkóz, tak do další se mi fakt nechce.
@Adona-i píše:
@Simi11 já už na HSK byla, ale neodebírali mi tu sliznici na zjištění NK buněk. Tak znovu jen kvůli tomuhle na to nechci chodit, pokud se to zjistí i jinak.
Já má problém s potrácením, měli jsme embryo po PGD a stejně to nedopadlo. Původní imunolog si myslí, že by mohl být problém v NK buňkách.
Ale přešla jsem teď k Malíčkové a ta vidí chybu hlavně v nenasazení Faxíku, protože APA syndrom mi z krve dříve jednou vyšel.
Mám za sebou 7 narkóz, tak do další se mi fakt nechce.
no tak to chápu, ale fakt jsem nesylšela, aby se nk bunky zjistovali pouze ze sliznice. to spíš bude něco jinýho.
7 narkoz je mazec, to je mi líto. tak držím palce na výsledky, snad se zase brzo podaří
Holky pro mě je španělská vesnice, co tu píšete
já nebyla ani na imunu ani hysterce
napadlo mě - malíčková bere krev na úplně vše, co by mohlo značit, proč to nejde? nebo to nabírá i postupně? jako první na něco, co je nejpravděpodobnější a když nic nenajde tak hledá dál?
napaádá mě to třeba s těma buňkama, jak tady píšete
@monika m píše:
Holky pro mě je španělská vesnice, co tu píšete
já nebyla ani na imunu ani hystercenapadlo mě - malíčková bere krev na úplně vše, co by mohlo značit, proč to nejde? nebo to nabírá i postupně? jako první na něco, co je nejpravděpodobnější a když nic nenajde tak hledá dál?
napaádá mě to třeba s těma buňkama, jak tady píšete
neboj ty ti nabrala 100%. je to základ.
nabírá vše najednou, potom už jen kontroluje při léčbě to co potřebuje.
@monika m jak píše simi nabírá vše, proto mě zjistila tu autoimunitu. Možná bych na tvém místě zvážila i tu HSK, budeš mít jistotu, že i po téhle stránce je vše O. K. na další IVF bych šla až po tomhle všem ![]()
@estrela @Simi11 no další ivf určitě plánuji až po imunu, kde jdu v lednu. Dřív to fakt nechci, jsou to jen vyhozené prachy. Ale je pravdou, že o hysterce jsem neuvažovala, resp. jsem si říkala na ni jít jedině, když nic nenajde Malíčková
hele ale řekla bych, že je lepší hned laparka. To ti můžou rovnou odstanit i srůsty atd.