Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4235
15.11.14 10:42

Urcite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
15.11.14 18:20

Ahoj holky, sice neprispvam, ale čtu…
@Ranny neboj, nemusí se přeci projevit! Já se snažím otěhotnět už s nemocí, která je ted v remisi. Taky mi strasi, idealne abych vůbec netehotnila. Ale musíme věřit, že to dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
15.11.14 19:20

@Ranny taky mi našla autoimunitu - sjogrenův syndrom tzv. vysychání sliznic, říkala že po porodu to může a nemusí přijít, nepřišlo. Kontrolní výsledky vychází dobře, do budoucna mě bude hlídat, co máš pozitivního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
15.11.14 19:25
@Ranny píše:
Ahoj holky, můžu se k vám také přidat? Jsem po 3 neúspěšných těhotenstvích, mám za sebou všemožná vyšetření. Před třemi týdny jsem byla poprvé u paní Malíčkové a ta mi našla pozitivní autoprotilátku, takže mi může po porodu hrozit autoimunitní nemoc. Jsem z toho docela vyděšená :( Máte to některá také tak? Omlouvám se, ještě jsem nestihla přečíst všechny příspěvky…

určitě ti dá léky… opravdu jo, pomůžou mě u 3 ivf měla jsem ZT, ale léčím se dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.11.14 07:03

@bunnysek ty máš taky nějakou autoimunitní nemoc?
@estrela mně paní doktorka taky psala, že se tyto nemoci můžou i nemusí projevit a pokud se mají projevit, tak většinou právě po tom porodu. Mám pozitivní scl 70. Tak musím doufat, že to u mě nepropukne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
16.11.14 09:07

@Ranny tak to jsem si musela vygůglit, hele kdyby to bylo nějak blbý, tak by ti Malíčková řekla vzdejte to, takže pokud to neřekla…mě tenkrát řekla, je to nepříjemná nemoc, ale nemít kvůli ní dítě je blbost, protože se může projevit i po přechodu…nebo kdykoliv. nezbývá než doufat, že to dá pokoj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
16.11.14 09:37

Holky bude líp… věřím že nám Malíčková pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.11.14 09:41

@estrela S paní Malíčkovou jsem zatím komunikovala o výsledcích jen mailem, taky mi poradila jako tobě, že by do těhotenství šla… Více dotazů a obav s ní proberu až na osobní schůzce. Přiznám se, že po prvním přečtení výsledků se mi chtělo brečet a chtěla jsem už všechno vzdát :( Je super, že ty jsi to tak krásně zvládla, máš mimčo a nemoc se ti vyhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
16.11.14 10:04

@Ranny ahoj, to mám pozitivní stejnou protilátku. Byl to pro mě taky šok. Ale pak jsem jela k Mudr. Malíčkové a nechala jsem si vše vysvětlit. To riziko tu prostě je, ale nikdo nám předem neřekne jestli nemoc propukne. Pokud by dala k miminku stopku, tak bych ji poslechla, ale naopak mě podpořila. Na druhou stranu mi řekla, že kdyby se něco stalo, tak jsem hlídaná a čím dřív se o nemoci bude vědět tím líp. Držím ti palce a věřím, že ty naše protilátky zůstanou spát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
16.11.14 10:48

Holky jasně bojujte o mimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.11.14 11:35

@Danny001 Ahoj, tak to jsi mě trošku uklidnila. Než jsem objevila tuto diskuzi, tak jsem pořád hledala o této nemoci všechno jenom na inernetu a to mě teda moc neuklidnilo, spíše naopak :( Pochopila jsem tedy správně, že tyto protilátky může mít i zcela zdravý člověk a ničemu to nevadí a neřeší se to, dokud nemoc jako taková nepropukne? Je tedy možné, že takové protilátky má např. každý desátý člověk a ani o tom neví?
Holky, díky všem za podporu, taky doufám, že nám paní Malíčková všem pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
16.11.14 11:50

@Ranny když mi poprvé přišel e-mail od Malíčkový s výsledky a já si přesně jako ty hledala o co jde, tak jsem se totálně sesypala. To bylo v prosinci loňského roku a k Malíčkový jsem měla termín až na únor. Bylo to šíleně dlouhý období plné nervů a strachu. Kdyby jsme nechtěli miminko, tak ani nevíme, že tyto protilátky máme. Může se to někdy projevit a taky nemusí. Přesně jak píšeš plno lidí to má ani o tom neví, ale toto onemocnění je hodně vzácné a tak ty protilátky nemá každý 10 člověk, ale je nás méně. Malíčková má jen pár případů za rok. Já mám k tomu ještě zvýšené embryotoxické TNF Alfa a jak jsem teĎ byla na léčbě, tak mi ortikoidy hodně pomohly a protilátky scl 70 byly dokonce negativní. Měla jsem ale ZT a jsem po revizi, takže vůbec netuším jak se mi teĎ imunita rozhodí. Máš ještě něco pozitivního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
16.11.14 11:56

@milas ale že to je boj co? :cert: Uplně jsem zapomněla, že máš ještě sněhuláka. To je paráda. Já pořád váhám co dál, jestli jít na jaře pro sněhuláka a nebo už řešit jen adopci :nevim: Taky by byla ještě možnost s dárkyní vajíčka, ale na to nemáme peníze a v práci se propouští, tak musím počkat jak to dopadne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.11.14 12:43

@Danny001 Já mám pozitivní jen to scl 70, jinak vše v pořádku. To mě mrzí, že jsi měla ZT, já už si to taky prošla třikrát :( A kdy máš jít k Malíčkové na kontrolní odběry? Snad bude vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
16.11.14 12:53

@Ranny na kontrolní odběry nejdu. Až pokuud půjdeme do KET, tak 6-8 týdnů před plánovaným KET mám přijet na odběry. To bude nejdřív tak v březnu. Dřív nic podstupovat nechci. Je dobré, že nc jiného nemáš, nic by tedy emělo bránit těhotenství. Malíčková tě pohlídá ;)
Ty jsi měla 3× ZT? :( A máš už nějaké mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí