Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dany vše jen to nej do vstupu v manželství ať se ti splní co budeš chtít i to mimi
@Danny001 Já jsem byla 8 tt, ale embryo se zastavilo nějak6 tt. A řekl mi doktor, když jsem se ho ptala, že je to malý a že závěr je vždy, že byla gravidita a nic víc. Což to, že byla gravidita je přece jasný. No, možná jo je drahý a nechce se jim to dělat. U mě to byl teda první zt.
Doktor mi nabídl udělat akorát ty infekce. Nějak tomu sice nerozumím, jakou bych jako měla mít infekci, když nemocná jsem nebyla? ![]()
@Danny001 A jak plánuješ ket? Řekli počkat jakou dobu, tři měsíce nebo půl roku? A kam chodíš do car? Já do Rf Brno. Máme to daleko, tak jsem si rikala, že už tam nebudu muset… No člověk míní, život mění… ![]()
Já bych do adopce taky šla. Zatím jsme ale nic nepodnikli a jediný, co mi zatím brání, je jak by to vzal náš syn.
No a taky ta školení, ono to je asi časově náročný a já si to teď nějak nedovedu představit někam jezdit se školit.
@Tinakaterina Jak se dneska cítíš? Mě v noci chytla šílení migréna, ani brufen nezabral. V poledne odjíždíme tak snad se to uklidní. Ale jinak bříško nebolí. Já jsem teĎ naposledy jezdila do Cube v Praze. Předtím 2 IVF v Brně v Helliosu. Tam mi právě dělali to PGS embryí ještě to bylo na pojišťovnu, ale nechtěli mi dát žádanku k Malíčkový a hnali mě místo toho do IVF s dárkyní tak jsem odešla a taky už ty cesty byly pro nás neúnosné jak finančně tak časově.
Vůbec nevím jestli do KET jít už se našich embryí bojím když jsou pořád špatný. Pokud do něj půjdu tak nejdříve na jaře. Přes zimu nechcci nikam jezdit. A ještě by tu byla ta varianta s dárkyní, ale to stojí myslím 85 tis a to nevím jestli by jsme na to vůbec ušetřili.
@Danny001 píše:
@milasděkuju ti. Už je ti líp?
Ne není, odpoledne valím zase k doktorovi pro jiné léky?
@Danny001 Já vypravila dítě do školy a rikala jsem si, jak budu žehlit a uklízet. A nic se mi nechce. Jsem taková unavená nějaká, bez energie. Nějak se vůbec netěším do práce, jak na mě zas všichni budou koukat…
jak to máš Ty s prací?
Já se taky bojím ketu, ale zkusim to. Jinak já se k Maličkové dostala sama. Mě nikdo nikam neposlal a to jak rikala paní primářka, je jasný, že po druhotrimestrálním potratu a výměně krve se zhoupne imunita. Jezdila jsem do Sanusu Pardubice a tam byl jeden pokus za druhým a nic neřešili… A já pořád jen doufala, že to dopadne. Až jsme přestali mít mrazáčky, tak jsem si zařídila primářku Malíčkovou. A teď jezdím do RF. Ty cesty jsou pro mě taky šílený, máme to 3 hodiny jedna cesta. Ale tady bohužel nic jiného není, jen Sanus HK a Pardubice. I Prahu mám daleko.
@Danny001 A kdy Tě chtějí doktoři vidět? Já jdu hned v pondělí. Snad vyčistili vše. Jinak krvácím tak nějak jako ms.
@Tinakaterina já jdu na kontrolu až za 14 dní. Dneska už ani nekrvácím. Tak snad taky všechno bylo dobrý. Vzala jsem si neschopenku hned ve středu, to bych psychicky nedala jít do práce a rozhodla jsem se, že zůstanu doma 3 týdny už kvůli penězům. Za 14 dní přijdu o hrozně vysokou šástku. Mám vycházky a tak si v práci domluvím, že bych se tam občas stavila něco udělat a tím bych si nadělala ty hodiny co budu potřebovat chodit na adopční přípravku. Snad mi to povolí.
Malíčkovou jsem si taky našla sama z vlastní aktivity, jen jsem chtěla žádanku a tu mi nedali, protože je to prý zbytečné a drahé vyšetření. Do Brna jsme to měli přes 300 km. V Praze jsem za hodinou a pak ještě tak hodinu přejezd po Praze. My máme tady Gennet, tam jsme byla na 1 a 2 IVF, ale pak jsem právě začala jezdit do Brna kvůli tomu PGS.
Holky ano je to drahé vyšetření a dá se udělat vždycky. Jen dle velikosti se dá udělat příslušná část chromozomu. Třeba jen 6 druhů jako to mám já protože jsem měla embryo v břiše mrtvé více jak 5 týdnů tím pádem se vstřebávalo už samo. nechce se jim to jen prostě dělat. mě to taky nechtěla udělat. No a já díky tomu zjistila, že i když jsem si paltila jednou obyčejnou genetiku tak tam kde byla chyba se vlastně nedělal.
Danny já žádám Helios rok o žádanku k Malíčkové, ale marně vzala mě letos bez žádanky. No dělají svoji imunologii ale ta je totálně k ničemu i ta od nich doporučována. No moje dvě kolegyně z Heliosu odešli a mají děti hned na první pokus v jiném centru.
@Danny001 Já teda včera krvácela ve špitále hodně. Dali mi oběd a pak mi ho zakázali jíst a čekalo se, jestli to krvácení velké přestane. Teď je to jako ms. Koupila jsem si šťávu z červené řepy na krev. A sestra na gyndě mi radila červené víno 2 deci. Zatím ale ani nemám chuť si večer dat a to mám víno ráda.
Já si tak říkám, že když embrya už jsou na mraze, tak s tim stejně nic neudělám… Žádný vyšetření už není možný a tim pádem ani nemusím řešit teď už nic ze strany manžela, když embrya jsou hotová… Ale bude to risk do loterie.
Mě teda hodně bolelo celou dobu břicho, tak se spíš bojím, co v tom břiše mám po té akutní operaci loni. Jestli ještě jsem schopna donosit dítě.
Jinak já už měla neschopenku od toho 6 tt. Takže jsem doma 14 dní. No a šéf si tam za mě vzal náhradu, takže to bude zase príma se vrátit.. : ( ach joooo. Moje práce tam totiž nemohla počkat a on myslel, že budu klasicky doma na mateřskou a tak… Takže moje spisy dodělává ta nová slečna. No, ta bude mít radost, bude bez práce a já až budu na jaře zkoušet znova, tak zase šéf bude mít radost… bože bože… ![]()
@Tinakaterina píše:
@Danny001 A kdy Tě chtějí doktoři vidět? Já jdu hned v pondělí. Snad vyčistili vše. Jinak krvácím tak nějak jako ms.
Ty krvácíš já pak neee jen pak mi za 3 dny dorazila ms
@milas Já myslela, že tohle je jako ms… nojo, to mi vlastně ještě dorazí i normální ms…? Ono se to totiž trefilo, že teď jsem zrovna měla mít i normálně ms… potrat byl přesně po 2 měsících od poslední ms totiž.. ![]()