Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Josefuna píše:
Otec teda pracuje, z ceho berou tolik penez?
Otec je nekde reditelem, jspu financne zabezpeceni.
@Josefuna píše:
A chovaji se prirozene nebo ti rodice porad vse hlidaji i z vychovnych duvodu?
Tak hlidaji vsechno, jidlo, spanek, mluvu…
@Wani píše:
Tak hlidaji vsechno, jidlo, spanek, mluvu…
Tady jsem nasla clanek, otec pry pracuje po nocich, ma stehovaci firmu a jsou tam nejake rodinne penize a shaneji sponzory.
https://www.eduzin.cz/…k-zamysleni/?…
@Josefuna píše:
Uz synovi zalozili nekolik stranek s zadosti o sponzoring https://michalhanuliak.com/
By mě zajímalo, jestli těm sponzorům pošlou „děkovné“ až ten jejich synek bude vydělávat ty milióny v NHL…
@Královna Kosmíru no s tim, ze potomci si najdou cestu sami moc nesouhlasim…dite se uci prikladem - co vidi v rodine, pak u kamaradu atd…cekat, ze treba 8 lete dite si samo zaridi krouzek je celkem mimo - nebo si ho treba i zaridi, ale sance, ze treba u nej vydrzi bez podpory doma, je mala. Videla jsem to x krat v okoli - rodic liny jak ves a rikal ze dava detem svobodu - decka neumela nic a v dospelosti to horko tezko dohanela - napr sporty, ale i hudebni nastroj. A zpetne to bylo vyhodnoceno tak, ze ta podpora a motivace od rodiny chybela. Za me je ok sledovat dite a kdyz ma o neco zajem hned ho motivovat to zkouset a podporit to…
@vbu tak třeba moje devítileté dítě si samo kroužek zařídilo. Chodilo do hudebky na zobcovku a samo od sebe šlo a zařídilo si příčnou flétnu. Já myslela, že ho do toho natlačila učitelka, ale on na to fakt přišel sám.
@ludmilaadamkova Spíš bych se divila kdyby z něj ta hvězda byla. V 15 toho bude mít plnou řiť.
No mě třeba v upoutávkách překvapilo, jak chlapeček zpívá. Říkala jsem si OK, tak 4 letý dítě zpívá, to dělá spousta dětí. Pak jsem si v rozhovoru s režisérkou přečetla, že chodí na zpěv, ale já teda nemám pocit, že by ten kluk zpíval nějak vyjímečně.
@lleennttiillkkaa píše:
No mě třeba v upoutávkách překvapilo, jak chlapeček zpívá. Říkala jsem si OK, tak 4 letý dítě zpívá, to dělá spousta dětí. Pak jsem si v rozhovoru s režisérkou přečetla, že chodí na zpěv, ale já teda nemám pocit, že by ten kluk zpíval nějak vyjímečně.
A nemůže na ten zpěv chodit, protože ho to baví?
tady se vyčítá, že musí ve všem podávat skvělé výkony, a když ten výkon není podle některých dostatečný, tak se opět objeví kritika ![]()
@lucenka samozřejmě, že ho to může bavit, ale spíš asi musí. Nemyslím si, že by konkrétně tohle dítě mělo možnost si vybrat, co ho baví.
@lleennttiillkkaa píše:
@lucenka samozřejmě, že ho to může bavit, ale spíš asi musí. Nemyslím si, že by konkrétně tohle dítě mělo možnost si vybrat, co ho baví.
Tak jako spoustu jiných dětí po celém světě. Jen o nich nikdo nenatočil film. Ale nemyslím si, že dělá vše z donucení a nebaví ho to. To by to vypadalo jinak.
Chlapecka pojmenovali Michal a rikaji mu Mišino. Ma to casto i na webovkach, asi jako svuj brand… Co po tech rodicich pak mate chtit…
@K. Rocánková píše:
Chlapecka pojmenovali Michal a rikaji mu Mišino. Ma to casto i na webovkach, asi jako svuj brand… Co po tech rodicich pak mate chtit…
A co je špatnýho na tom jménu a oslovení? ![]()