Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bejvalej se taky ke mě časem začal chovat jak je kusu hadru…nic nebylo dost dobrý, sprostý brblání při každý příležitosti, já na prášky…nejen na mě, ale obecně prostě. No co ti budu povídat, když sem ho začala ignorovat jet si tu svou, trávit čas jinde než jen s tím morousem, vztah se rozpadl. A víš co ti povím? Bylo to to nejlepší, co se mohlo stát. ono to člověk nevidí, dokud z toho nevyskoci. Dnes už se ke mě chova slušné, protože už nejsem ten jeho hromosvod, na kterým si může zchladit tahu, kdykoliv se mu zachce… no a Před pár dny mě ex poprosil, abych ho hodila pro auto. A cestou zase brblal. Ježíš, jak já si uvedomila, že tohle už nikdy!!
Trošku mi to připomíná můj vztah.
Já se o přítele starám, hodně toho zařizuji, uklízím, vařím, co chce mu udělám, když má nějaké problémy, většinou chce pomoct a ptá se na rady atd.
Problém je, když je z něčeho ve stresu a já mu něco třeba připomenu nebo se snažím mu pomoct, ulehčit mu. To si pak vyslechnu, že se o něj starám jak o dítě, vše mu připomínám apod. (přitom normálně mu to nevadí) Vím, že je to i má chyba, že se o něj jak o dítě občas fakt starám… Nedávno jsme o tom spolu mluvili a přiznal mi, že si na mě kolikrát vylije zlost, protože ví, že jsem hodná, ale že to zkusí změnit, bude snažit v tu chvíli se uklidnit a nevyšilovat. Nebyl na mě teda nikdy takhle hrubý, jak píšeš ty. To zase ne.
Zkus to s přítelem taky probrat. Řekni mu, že to nemyslíš zle, že se mu snažíš pomoct a pokud mu to vadí, ať ti to v klidu řekne, že to třeba s tou starostlivostí moc přeháníš.
Ale je fakt potřeba to s ním probrat. Je mi jasné, že ty to myslíš hezky, tak mu to zkus vysvětlit a domluvte se co a jak ![]()