Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@My Melody píše:
Tak jak by bicykliste nemeli jezdit po meste po chodnicich, stejne tak elektricke kolobezky. tady, kde ziju, mame vybudovane vedlejsi cesty pro bycikle, tam muzu jezdit na kolobezce na kratke vzdalenosti. Je to lepsi, jak se i na kratke vzdalenosti srat s autama, ale tak kazdej to muze videt jinak. Proste by se pri budovani cest melo myslet na bocne cesty pro bicykle, pripadne je dobudovat.
Tohle těžko člověk ovlivní. Tady, kde ziju je to otázka času, kdy nějaký šílenec srazi nekoho na chodniku, nebo sám bude sražen na silnici. Zvlášť silnice, chodník směrem z kopce. Pořád ale neberes v potaz ty baterie v koloběžkách a elektrických kolech. Jízdou autem na kratke vzdalenosti nikde nezminuji. Proč tím manipulujes.
@pet p píše:
Zajímavý článek. Jinak by si ho měla přečíst např. @lucenka konkrétně ten bod „Zaslepenost“. Píše tady v diskuzi, jak je někdo mimo, že ví kulový apod. a nazývá tady diskutující ekoteroristy. Fakt ukázkový způsob respektující diskuze, že (to byla IRONIE).
Ano klidně někoho označím ekoterorista.to je pro mě člověk zmanipulovaný médií, který není schopný se nad fungováním planety zaměřit v delším časovém horizontu a cpe své názory všem okolo, nutí ostatní lidi k omezování, vymýšlí nesmyslná nařízení. Takže akorát znechutí lidi kolem sebe, aby dělali cokoliv trochu ekologického.
@My Melody naštěstí nežiju v Americe, tak můžu být v klidu
a vepřové se jo ve velkém i v jiných zemích, kde není tolik rakoviny tlustého střeva takže v ČR to bude spíš uzeninami a různými náhražkami.
Ad OZONOVA DIRA: https://www.meteopress.cz/…zonova-dira/ zemšuje se, ale kvůli číňanům ne tak, jak by mohla:
„Větší ozonová díra mohla letos být způsobena tím, že se v ovzduší rapidně zvýšila koncentrace jedné ze zakázaných látek. Ukázalo se totiž, že ji v Číně i přes zákazy některé firmy produkují, protože je pro ně mnohem levnější než látky, které ozon neničí. I tak se ale podle zprávy WMO ozonová díra postupně uzdravuje, i když kompletní uzdravení vědci čekají až po roce 2050.“
ozonová díra a třeba i DDT ukazuje, že když je vůle, lidské škody se napravit dají
jsem si jistá, že když se oboje zakazovalo, spousta luidí malovala čety na zeď, jak se vrátíme do jeskyní a a jak kvůli zákazu DDT statisíce lidé zemřou na malarii - a ono to šlo.
A není to bezbolestné, bude to drahé a nepohodlné.
@lucenka píše:
@My Melody naštěstí nežiju v Americe, tak můžu být v klidua vepřové se jo ve velkém i v jiných zemích, kde není tolik rakoviny tlustého střeva takže v ČR to bude spíš uzeninami a různými náhražkami.
víš co, Lucenko, docela by mě zajímalo, jak by ses se současnou situací poprala ty
mám dojem, že tvůj program je prožrat zbytek planety a smířit se s tím, že lidstvo vyhyne, protože tak to mělo být
nebo snad popíráš změny, které se na planetě dějí, nevěříš tomu, zdá se ti, že je všechno v pohodě, protože voda z vodovodu ještě teče a supermarkety přetékají jídlem?
@stock píše:
Tohle těžko člověk ovlivní. Tady, kde ziju je to otázka času, kdy nějaký šílenec srazi nekoho na chodniku, nebo sám bude sražen na silnici. Zvlášť silnice, chodník směrem z kopce. Pořád ale neberes v potaz ty baterie v koloběžkách a elektrických kolech. Jízdou autem na kratke vzdalenosti nikde nezminuji. Proč tím manipulujes.
Ja nevim, v autach nejsou baterie? Ja myslela, ze debata je o tom zda pouzit na kratsi vzdalenost auto, anebo kolobezku, bicykl…ja uprednostnim kolobezku, protoze sem mi to libi
a doted jsem si taky myslela, ze bicykl, anebo kolebezka je i z hlediska ekologie lepsi, jak auto na kratke vzdalenosti, ale treba se mylim, emimino umi prekvapit ![]()
@Pudloslava píše:
víš co, Lucenko, docela by mě zajímalo, jak by ses se současnou situací poprala ty
mám dojem, že tvůj program je prožrat zbytek planety a smířit se s tím, že lidstvo vyhyne, protože tak to mělo býtnebo snad popíráš změny, které se na planetě dějí, nevěříš tomu, zdá se ti, že je všechno v pohodě, protože voda z vodovodu ještě teče a supermarkety přetékají jídlem?
@Pudloslava píše:
mám dojem, že tvůj program je prožrat zbytek planety a smířit se s tím, že lidstvo vyhyne, protože tak to mělo býtnebo snad popíráš změny, které se na planetě dějí, nevěříš tomu, zdá se ti, že je všechno v pohodě, protože voda z vodovodu ještě teče a supermarkety přetékají jídlem?
Vidím změny, ale nemyslím si, že za ně může v takové míře člověk. Co bych třeba udělala, tak vrarila toky do původních koryt, obnovila meandry a lužní lesy, při stavbách dát na střechy a boky domů rostliny, apod.
@My Melody píše:
Ja nevim, v autach nejsou baterie? Ja myslela, ze debata je o tom zda pouzit na kratsi vzdalenost auto, anebo kolobezku, bicykl…ja uprednostnim kolobezku, protoze sem mi to libia doted jsem si taky myslela, ze bicykl, anebo kolebezka je i z hlediska ekologie lepsi, jak auto na kratke vzdalenosti, ale treba se mylim, emimino umi prekvapit
Překvapit umíš i Ty
. Debata o kratších vzdálenostech, a pouziti auta v nich, to není.
Najednou není ani jiste o jaké kolobezce a jakem kole mluvis
. Pokud o kolobezce klasicke a kole bez elektromotoru máš samozřejmě pravdu
, je to dokonce nejlepší.
Slyšeli jsme spoustu argumentů, proč se nedá nic změnit, protože by to někomu ublížilo
když se ale nic nezmění, ublíží to všem
@lucenka píše:
Vidím změny, ale nemyslím si, že za ně může v takové míře člověk. Co bych třeba udělala, tak vrarila toky do původních koryt, obnovila meandry a lužní lesy, při stavbách dát na střechy a boky domů rostliny, apod.
98% klimatologů se shoduje na tom, že za to může člověk. o co opíráš svůj postoj?
@Pudloslava píše:A to poznali z čeho, když teploty se měří nějakých 200 let
98% klimatologů se shoduje na tom, že za to může člověk. o co opíráš svůj postoj?
@stock píše:
Překvapit umíš i Ty. Debata o kratších vzdálenostech, a pouziti auta v nich, to není.
Najednou není ani jiste o jaké kolobezce a jakem kole mluvis. Pokud o kolobezce klasicke a kole bez elektromotoru máš samozřejmě pravdu
, je to dokonce nejlepší.
Ja nevim, ja nekdy predevcirem napsala z cire radosti, ze jsem si vyskousela el. kolobezku na Novem Zelandu a tak se mi libila, ze si ji chci koupit. Na to jsi ty a tusim Lucenka zareagovala; jak to ve meste vadi, atd, na to jsem ti ja napsala, ze tady, kde bydlim, nikoho kolobezkou zrazet nebudu, protoze mame cesty pro cyklisty. Na to jsi ty vytahla nejake baterie, ci motory, asi ze jsou skodlive, na co jsem ja zareagovala otazkou, zda auta baterie nemaji, protoze mi logicky napadlo, ze pokud odsudzujes elektrickou kolobezku, ci bicykl jako neekologickou, tak asi auto bude ekologictejsi. A ja teda predpokladala, ze je jasne, ze se mluvi o kratcich vzdalenostech, protoze kolobezka a bicykl jsou idelalni prave na ne.
Talik zhrnuti, navrhuju ukoncit debatu o kolobezkach, protoze asi kazda mluvime o necem jinem.
Příspěvek upraven 08.07.19 v 08:49
@Pudloslava píše:
Jo a hlavně bych omezila porodnost, především v celé Africe, jižní Americe a velké části Asie.
Vite jak strasne moc nejezeni masa poskozuje zdravi? Tak treba
: :
* Vysoký tlak - odhaduje se, že asi 63 miliónů Američanů má vysoký krevní tlak. Výdaje na zdravotní péči, které s tím souvisí, představují ročně více než 12 miliard dolarů. Výskyt vysokého tlaku u vegetariánů je zhruba o jednu třetinu až o jednu polovinu menší, než u lidí konzumujících
maso.
* Srdeční choroby - odhaduje se, že každoročně postihne infarkt zhruba 1 milión Američanů, přičemž asi 45% z nich je mladších 65-ti let. Srdeční choroby ročně stojí zdravotnictví okolo 40 miliard dolarů. Lakto-ovo-vegetariáni mají nižší riziko úmrtí na srdeční choroby zhruba o třetinu až o polovinu v porovnání se zbytkem populace.
* Rakovina - každoročně je u 1,2 milionu Američanů diagnostikována rakovina a každoročně 526 000 Američanů umírá kvůli této nemoci - je to pětina ze všech úmrtí v USA. Léčení této nemoci stojí ročně 35 miliard dolarů. Rovněž výskyt rakoviny u vegetariánů je téměř o polovinu nižší, než u zbytku populace.
* Cukrovka - odhaduje se, že cca 10 až 14 milionů Američanů trpí cukrovkou. V roce 1986 dosahovaly bezprostřední náklady na zdravotní péči spojenou s cukrovkou 6,8 miliardy dolarů, a další 4,8 miliardy dolarů byly vydány na léčbu cévních chorob a dalších zdravotních problémů souvisejících s ní souvisejících. Výzkumy ukázaly, že počet zjištěných případů cukrovky je zhruba o 90% větší u mužů masožravců a o 40% vyšší u žen konzumujících maso, než u vegetariánů. Když tyto výsledky zkorigujeme o rozdíly ve hmotnosti těla, tak se tato čísla zmenší, ale i tak je výskyt cukrovky mezi konzumenty masa větší, než mezi vegetariány. Strava založená na rostlinné stravě často zlepšuje nebo zcela odstraňuje cukrovku (která předtím vyžadovala léčbu) a redukuje i neuropatii (onemocnění periferních nervů) a nemoci oční sítnice.
* Onemocnění žlučníku - každoročně více než 500 000 Američanů podstoupí operaci žlučníku, což vyžaduje náklady cca 3 miliardy dolarů. U vegetariánů je výskyt problémů se žlučníkem (a následných operací) zhruba o 3/4 menší než u „všežravců“.
* Obezita - nadváha je hlavní příčinou mnoha závažných nemocí, přičemž
u vegetariánů se vyskytuje mnohem méně než u ostatních lidí. Vegetariáni
jsou v průměru štíhlejší než lidé, konzumující maso a přechod na tento
způsob stravy vede ke snížení tělesné hmotnosti.
Zdají se vám ta čísla nepravděpodobná? Je možno nahlédnout i do statistik
Světové zdravotnické organizace WHO - http://www.who.org a http://www.who.org. Mimo jiné zde také objevíme, že naše republika figuruje
na čelných místech ve výskytu rakoviny, nemocí srdce a cév apod. V ukazateli
„počet onemocnění na 100 000 obyvatel“ porážíme řadu vyspělých západních
zemí. Jistě se ale shodneme na tom, že takovéto prvenství je velmi smutné a
sotva se s ním lze chlubit.
Zdroj: https://www.idnes.cz/…2_nazory_zem